Tabăra Engleză Cambridge – Ziua 4

Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06

Ziua 4 – Cursuri, pregătiri pentru fashion show și EF Olympics

A patra zi în tabăra din Cambridge a început cu o întălnire în curtea principală la ora 8.00, pentru a ne asigura că toții elevii au timp suficient pentru a mânca micul dejun. Vacanța e un moment în care multora dintre noi ne place să dormim mai mult, așa că alarmele telefoanelor se luptă să ne deschidă ochii dimineața, puțin ajutor fiind binevenit ca să nu cădem pradă somnului.

11 - tabara engleza cambridge 25072022

Micul dejun a oferit din nou opțiuni pentru toate gusturile, de la cele mai variate tipuri de cereale însoțite de lapte semidegresat de vacă sau lapte de soia, până la brânzeturi, pâine cu unt și felurite soiuri de dulceața, croissante, fructe și pain au chocolat.

După ce toată lumea a terminat de mâncat, elevii au fost împărțiți din nou în grupuri: cei cu activități în dimineața precedentă au început acum cursurile, iar ceilalți au plecat mai întâi la activitățile din aer liber.

2 - tabara in strainatate anglia 27072022

12 - tabara in strainatate uk 24072022

Toți studenții au avut o mică pauză între orele 11.45 și 13.15, astfel încât majoriatatea și-au dorit să iasă la o plimbare, însă conform regulilor campusului aceștia nu pot pleca în grupuri mai devreme de ora 17.00 decât însoțiți de un lider de grup. Așadar am format un grup de 14 studenți care își doreau să ajungă în oraș pentru câteva cumpărături și am pornit rapid spre oraș pentru a ne putea întoarce la timp. Aici punctualitatea este foarte importantă și apreciată, dar sunt foarte mândră de tinerii noștri care au primit laude din partea profesorilor de aici pentru că respectă această regulă importantă, ajungând la timp atunci când au fost rugați să se întoarcă la o anumită oră.

În oraș am mers la un magazin alimentar de unde elevii și-au făcut câteva provizii de apă, șervețele și gustări, apoi am oprit la un magazin specializat de dulciuri și chiar înainte de a ajunge înapoi în campus am intrat puțin și în magazinul Oxfam, care era vânat de Sabina de ceva timp, dar de unde am plecat cu toții fără nicio achiziție.

La prânz am avut de ales ca de obicei între o masă caldă sau sandvișuri însoțite de o gustare, un fruct și o sticlă de apă, dar pentru că grupul nostru a ajuns cu 30 minute înainte de încheierea timpului alocat pentru masă, am ales cu toții de data aceasta versiunea prânzului rece.

6 - tabara engleza anglia 27072022

7 - tabara cu insotitor de grup anglia 27072022

După prânz am făcut schimbul, astfel încât grupurile Batman și Doctor Strange au plecat la activități și ceilalți colegi au mers la cursuri.

9 - tabara cambridge 27072022

8 - tabara engleza cu insotitor uk 27072022

 

În cadrul activităților am mers din nou în parc. De această dată am descoperit un loc nou – parcul din spatele King’s College, unde tinerii au trebuit să-mi folosească toată creativitatea pentru a pregăti un design unic și captivant pentru show-ul de modă de vineri. Ei au fost împărțiți în grupuri internaționale, au primit tricouri albe, șepci gri, simple, și culori pentru a personaliza articolele de îmbrăcăminte. Ideile au început să curgă în scurt timp și spre exemplu unii dintre studenți au ales să refacă logo-uri celebre, în timp ce alții au ales să deseneze simboluri care să reprezinte țările lor.

1 - tabara engleza cambridge 27072022

5 - tabara engleza marea britanie 27072022

La ora 17.00 atât programul de activități, cât și cursurile s-au încheiat; iar noi ne-am revăzut în curtea principală din campus pentru a schimba câteva idei despre desfășurarea zilei. Fiecare a povestit despre experiențele și lucrurile învățate astăzi, așadar am aflat că unii elevi și-au făcut prieteni noi, alții și-au folosit creativitatea într-un mod constructiv, în timp ce eu m-am bucurat să aud atâtea voci încântate și entuziasmate.

3 - tabara marea britanie 27072022

La cină, elevii au avut de ales între tofu steak, kebab marocan de miel, salată de paste, cartofi copți, morcovi tăiați bastonașe, dar și o selecție de deserturi reci (tarte, înghețată, cheesecake). Meniul a fost cu adevărat internațional cu gusturi complet noi, așa că o parte dintre tineri nu s-au împăcat prea bine cu ele. 

După cină a urmat o sesiune de activități sportive – EF Olympics. Biroul de activități al campusului a pus laolaltă sporturile preferate ale tinerilor: tenis, volei, ping pong, fotbal, dar pentru că în campusul Clare College spațiul destul de generos nu ne permite totuși să le putem practica pe toate, am pornit cu mic cu mare spre Jesus Green unde am putut să ne desfășurăm cu toții în voie.

Aici adolescenții și-au consumat energia și s-au distrat pe cinste alături de colegii lor din alte țări.

4 - tabara anglia 27072022

13 - tabara marea britanie 27072022

Seara s-a încheiat în drum spre campus unde, împreună cu un mic grup, am descoperit un food truck ce prepara hamburgeri. Și pentru că ne dorim să experimentăm cât mai mult din cultura locală a trebuit să încercăm și noi. Astfel că după 20 de minute de așteptare au fost gata toți cei 10 hamburgeri și tinerii au plecat încântați spre campus, unde i-au împărțit cu o parte din colegi, la final mărturisindu-mi că le-au depășit cu mult așteptările.

10 - tabara cambridge cu insotitor 27072022

Acum că ne-am intrat în ritm, putem observa mai atent și detaliile care până acum poate ne mai scăpau și ne putem bucura cu adevărat de frumusețea orașului Cambridge. Casele cochete din jur, clădirile istorice care aparțin colegiilor din jur, bisericile și chiar iarba din parc pe care ne face mare plăcere să stăm sunt doar câteva dintre elementele care ne îmbogățesc experiența culturală. 

Abia așteptăm să descoperim activitățile de mâine, despre care vă invit să citiți mai multe detalii în jurnalul zilei următoare.

Mai multe imagini din a patra zi a taberei aici: Album Facebook Tabără Cambridge