Tabăra Engleză Cambridge – Ziua 5

Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06

Ziua 5 – Vânătoare de lideri, cursuri și distracție

După un mic dejun continental care a oferit câte ceva pe gustul fiecaruia, elevii taberei din Cambridge au plecat cu mic cu mare la cursuri sau la activitățile desfășurate astăzi în oraș, în funcție de programul fiecăruia.

Tinerii au primit ieri manualele pentru cursuri, care abordează o serie de teme captivante și relevante intereselor tuturor elevilor. În fiecare zi au cursuri de gramatică, vocabular, dar și cursuri speciale cum este cel de film și media, metoda comună fiind: învățarea prin activități creative și distractive, desfășurate usb forma unor jocuri, dar care îi ajută pe elevi să înțeleagă și să folosească mai rapid și mai natural conceptele noi.

1 - tabara engleza cambridge 28072022

2 - tabara in strainatate anglia 28072022

În cadrul activităților din oraș, elevii au avut un joc captivant pentru toată lumea, aceștia fiind încurajați să-și amintească informațiile primite în prima zi, când au făcut turul orașului Cambridge. Numele activității este Find the leader, iar odată ajunși în parcul Jesus Green, liderul de activități le-a explicat participanților regulile jocului: cu ajutorul unei ghicitori ce conține indicii, elevii au trebuit să găsească locul următor unde îi aștepta un alt lider de activități din cadrul EF Cambridge. Odată ajunși la următorul loc au primit indiciul/ghicitoarea pe mai departe. În total au fost 6 locuri: The Round Church, Newton’s Apple Tree, King’s College Chapel, Corpus Clock, Piața centrală și Quayside, ce trebuiau bifate înainte de întâlnirea finală.

3 - tabara marea britanie 28072022

Fiecare dintre locațiile alese este un loc important pentru Cambridge:

Round Church este o biserică anglicană veche de 900 de ani cu o formă neobișnuită pentru un lăcaș de cult, care i-a dat și numele.

Mărul lui Newton: cu toții știm despre gravitație și povestea descoperirii ei de către Sir Isaac Newton, în mod întâmplător când relaxându-se la umbra copacului, a fost lovit de un măr căzut – un moment de elucidare al secolului 17 care l-a inspirat pe tânărul Newton în elaborarea legii gravitației. Copacul din celebra poveste se află în curtea Colegiului Trinity din Cambridge, Newton fiind unul dintre studenții renumiți ai Universității Cambridge.

15 - tabara engleza cu insotitor uk 28072022

King’s College este cel mai faimos colegiu din Cambridge, lucru datorat impresionantei sale capele, care este una dintre clădirile emblematice din întreaga lume. Construcția acesteia s-a desfășurat pe o perioadă de 69 de ani și include unele dintre cele mai frumoase ferestre din lume aparținând erei respective. Desigur, acest colegiu este locul în care mulți dintre studenți visează să studieze într-o bună zi.

4 - tabara anglia 28072022

5 - tabara engleza marea britanie 28072022

Ceasul Corpus este un ceas modern într-un oraș istoric, dar devenit în scurt timp un adevărat simbol datorită detaliilor hipnotizante și a faptului că este în mod deliberat imperfect – lăcusta de deasupra care pare că mănâncă timpul încercând uneori să încetinească sau chiar să oprească timpul – o metaforă reprezentativă a faptului că uneori ne dorim să oprim timpul în loc, chiar dacă acest lucru este imposibil. Așadar, să ne bucurăm de micile bucurii ale vieții și să încercăm să trăim în prezent. Situat la nivelul străzii în afara bibliotecii Taylor din cadrul Colegiului Corpus Christi, ceasul mai este cunoscut și sub denumirea de ceasul lăcustă și a fost dezvăluit oficial publicului în anul 2008, de către fizicianul Stephen Hawking.

8 - tabara engleza cu insotitor uk 28072022

Piața principală – un loc de atracție pentru tineri, de unde pot cumpăra produse locale, pot degusta specialități britanice sau se pot bucura de fructe proaspete (inclusiv sub formă de smoothies).

Quayside – punctul final al activității este și zona centrală a orașului, un loc popular atât pentru turiști, cât și pentru localnici – o zonă pitorească, ce reprezintă și inima puntingului în Cambridge. 

14 - tabara engleza marea britanie 28072022

După ce au terminat de bifat toate cele 6 locații, grupurile au primit ca recompensă o oră de plimbare prin centrul orașului în grupuri de minim 4 elevi. Mai mult, grupurile care au ajuns cel mai rapid la ultimul punct au câștigat câte un premiu constând în tricouri, sacoșe de pânză sau ghiozdane EF etc.). 

La cină am sărbătorit în stil barbecue street food cu hamburgeri, salate cu dressing de maioneză, pui marocan la grătar și frigărui. După ce ne-am bucurat de gustul familiar al hamburgerului, ne-am bucurat să vedem că puteam participa la o sesiune de sumo. Așadar, o parte din tineri au îmbrăcat costumele speciale de sumo și spiritul competiției a încins atmosfera. Ne-am distrat copios participând sau încurajând participanții, buna dispoziție fiind definitorie pentru starea noastră de spirit.

10 - tabara cambridge cu insotitor 28072022

11 - tabara engleza cambridge 28072022

La ora 20.00 a început petrecerea de rămas bun pentru colegii din alte țări care urmează să plece spre casă sâmbătă dimineață și la care am participat și noi. A fost din nou o seară plină de muzică pentru toate gusturile și mult dans, elevii fiind din ce în ce mai relaxați și deschiși spre socializare și interacțiune.

12 - tabara in strainatate uk 28072022

13 - tabara marea britanie 28072022

După două ore bune de distracție, petrecerea s-a încheiat, dar pentru că tinerii abia își făcuseră încălzirea, au mai continuat să se joace prin campus, să asculte muzică și să danseze încercând să se bucure de fiecare secundă din ziua rămasă. A fost o zi plină, dar foarte frumoasă.

Atât pentru moment, ne revedem mâine cu alte activități și surprize marca EF. Nu ratați jurnalul!

Mai multe imagini din a cincea zi a taberei aici: Album Facebook Tabără Cambridge