Tabăra Engleză Cambridge – Ziua 6

Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06

Ziua 6 – Ziua sporturilor EF și o dublă aniversare

Dimineața este momentul în care liniștea plutește în aer și micuțele animale din Cambridge umblă nestingherite, de la veverițe jucăușe la tot pasul până la păsări de diferite culori care odată ajunse în copaci ne încântă cu trilurile lor superbe.

Ne-am întâlnit ca de obicei la ora 8.00, apoi am mers să luăm masa în cantina colegiului. Tinerii deja știu care sunt produsele lor preferate, în topul lor fiind pain-au-chocolat, cerealele de toate soiurile și croissantele.

1 - tabara engleza cambridge 29072022

La 8.45 ne-am întâlnit aproape toți în curtea principală de unde se pleacă la activități și către clădirea Church unde se țin o parte din cursuri, astfel încât cei care aveau cursuri în campus au mers direct la clasa lor. Elevii deja s-au obișnuit și parcă sunt aici de mai mult de o săptămână, așa că se simt din ce în ce mai încrezători în ei și lucrul acesta se vede în zâmbetele lor.

10 - tabara cambridge cu insotitor 29072022

La ora 11.35 ne-am reîntâlnit în curtea principală, de data asta doar grupul nostru, din România, pentru că a fost o zi specială, iar elevii noștri au avut parte de o surpriză la fel de specială. Așadar, entuziasmați și curioși, am plecat spre parcul Jesus Green, care este la 5 minute de mers pe jos și odată ajunși acolo am dezvăluit și surpriza: La mulți ani Szabolcs și Zsigmond!

4 - tabara anglia 29072022

Cu ajutorul părinților, care ne-au fost complici de la distanță și cărora le mulțumim pentru implicare, am organizat un picnic surpriză pentru sărbătoriții noștri. A fost un moment frumos pentru tot grupul, în care le-am cântat La mulți ani celor doi frați, ne-am delectat cu câte o felie de tort delicios și răcoritoare pentru toate gusturile, iar după aceea am jucat volei și fotbal împreună. De asemenea, Szabolcs și Zsigmond au primit în dar o felicitare pe care toți elevii s-au semnat sau au scris câteva cuvinte, pentru ca aceștia să își amintească peste ani aceste momente frumoase din tabăra de engleză în Cambridge. Desigur că am profitat de ocazie, imortalizând momentul și cu cât mai multe poze.:)

12 - tabara in strainatate uk 29072022

6 - tabara engleza anglia 29072022

Prânzul a fost de data aceasta la pachet pentru că se suprapunea cu picnicul nostru. Astfel tinerii au primit diverse tipuri de sendviș în punguțe de hârtie, alături de un snack, o sticlă de apă și fructe, astfel încât să fie câte ceva delicios și sănătos pentru fiecare.

5 - tabara engleza marea britanie 29072022

Odată întorși în campus am plecat direct spre cursuri sau spre activități, în funcție de programul fiecăruia.

Cei care au avut activități s-au întors în parcul Jesus Green pentru ziua sporturilor EF. Astfel toate grupurile s-au despărțit în grupuri mai mici, internaționale, și au jucat sporturile preferate: volei, tenis, fotbal, ping pong.

2 - tabara in strainatate anglia 29072022

7 - tabara cu insotitor de grup anglia 29072022

Pentru că vremea este neobișnuit de frumoasă și caldă pentru Marea Britanie, la ora 3.45 o parte din tineri au avut posibilitatea sa plece o oră în oraș pentru a se răcori cu o binemeritată înghețată sau cu un bubble tea (o băutură cremoasă, apărută în Taiwan, ce conține ceai, suc de fructe, fructe, boabe de tapioca caramelizate) care le place foarte mult, și ne-am reunit cu toții la ora 4.45 în campus.

Cambridge pare un oraș al adolescenților pe timpul verii, multe tabere internaționale alegând această destinație, așa că de multe ori sunt mai mulți adolescenți și copii pe străduțe decât adulți.

8 - tabara engleza cu insotitor uk 29072022

Seara am servit o cină caldă unde elevii au avut de ales între un risotto cu ciuperci și sos de praz (care s-a dovedit a fi preferatul multora), porc cu fasole și porumb salsa, salată de legume, porumb fiert, cartofi fierți și o selecție de deserturi (felii de tort, cheesecake etc.).

La ora 20.00 a început fashion show-ul pentru care elevii s-au pregătit și în cadrul activităților de săptămâna aceasta. Astfel cei mai curajoși au îmbrăcat creațiile colegilor și au defilat prin fața lor în urale și aplauze furtunoase. Creațiile lor au fost foarte frumoase și creative. Show-ul a fost încheiat cu defilarea liderilor de activități care au purtat creațiile celor mai timizi dintre participanți, dar cel puțin la fel de talentați și creativi.

11 - tabara engleza cambridge 29072022

9 - tabara cambridge 29072022

După ce s-a încheiat activitatea, tinerii au continuat să se joace ping pong, foosball (fotbal de masă) și sumo în campus. Când a sosit ora pentru curfew s-au dezlipit cu greu de ceilalți colegi și activitățile de seară preferate, și în plus, s-au vărsat multe lacrimi pentru că o parte dintre colegii lor internaționali urmau să plece spre casă a doua zi, mai exact un grup din Portugalia și 2 grupuri din Franța.

Mâine ne așteaptă o zi lungă, dar cu siguranță foarte frumoasă, deoarece vom merge în excursie în Brighton. Pe curând!

Mai multe imagini din a șasea zi a taberei aici: Album Facebook Tabără Cambridge