Tabăra Engleză Cambridge – Ziua 7

Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06

Ziua 7 – Excursie în Brighton și sesiune de bonding

Chiar și într-o zi de sâmbătă, ziua a început devreme în tabăra din Cambridge, deoarece programul nostru variat include două excursii de weekend bine meritate și mult așteptate. Așadar, ne-am pregătit cu toții pentru o zi lungă care a necesitat un bagaj diferit de cel pentru zilele de cursuri, tinerii împachetând un costum de baie (just in case), ceva mai gros de îmbrăcat, apă și multă bună dispoziție.

14 - tabara marea britanie 30072022

După micul dejun ne-am întâlnit cu toții în curtea campusului, unde, după ce am verificat prezența, astfel încât să ne asigurăm că nu lipsește nimeni, am plecat spre locul de întâlnire cu autocarul de transport. Destinația: Brighton!

La ora 9.10 eram cu toții așezați confortabil pe locurile noastre din autocar, gata de plecare. Călătoria a durat în jur de 2 ore și jumătate, timp de care tinerii au profitat pentru a mai prinde puțin somn, deși marea majoritate abia aștepta să mai discute în voie cu ceilalți colegi.

rpt

Cu un program încărcat, plin de cursuri și activități, săptămâna a trecut foarte repede, elevii petrecând timp împreună, însă nu suficient cât să își povestească toate aventurile în voie. Așadar acesta a fost prilejul ideal pentru a povesti și a depăna amintiri proaspăt create, împărtășind de asemenea entuziasmul și pentru zilele următoare de tabără.

rpt

Timpul zboară foarte repede când povestești și te relaxezi și la fel a zburat și pentru noi. Odată ajunși în Brighton am coborât la Brighton Pier, unde elevii au avut 30 de minute la dispoziție să-și refacă stocul de apă sau să se familiarizeze cu parcul de distracții. Brighton este o celebră stațiune turistică britanică atrăgând anual peste 8 milioane de turiști.

2 - tabara in strainatate anglia 30072022

1 - tabara engleza cambridge 30072022.jpg

12 - tabara in strainatate uk 30072022

Plaja lată este delimitată de diverse atracții distractive, iar faimosul Brighton Pier a fost inaugurat în 1899 și de atunci e atracția centrală a orașului cu roller coastere și alte diverse moduri de petrecere a timpului liber. 

Tot spațiul pe faimosul ponton e vopsit în alb și emană un fel de eleganță atipică și atemporală. Probabil că așa arată de prin anii ’70 – ’80, cu tot ce ți-ai dori într-o vacanță liniștită la mare.

Jumătate de oră mai târziu plecam în turul orașului împreună cu liderii EF, urmând ca după aceea cu toții să avem ceva mai mult timp la dispoziție pentru a încerca toate atracțiile de care suntem interesați sau pentru a petrece puțin timp pe plajă (de aceea am și venit pregătiți cu costumele de baie?).

Prima oprire: The Royal Pavilion – Pavilionul Regal – cu o istorie de peste 200 de ani, construit în 1787, este o clădire cu o arhitectură impresionantă cu aspect indian, construită ca palat de vară și loc de relaxare pentru regele George al IV-lea.

4 - tabara anglia 30072022

11 - tabara engleza cambridge 30072022

A urmat apoi the North Laine, o zonă pietonală, plină de viață, cu multe magazine și restaurante cochete ce oferă unicitate acestei zone culturale britanice. Ne-am continuat traseul spre Piața Churchill și centrul comercial (care este la doar câteva sute de metri distanță de plajă și Brighton Pier). Aici ne-am separat în grupuri puțin mai mici, elevii primind timp liber pentru a explora orașul în funcție de ce își dorea fiecare să facă mai mult. O parte au ales shopping de suveniruri, iar alții au pornit direct spre plajă și parcul de distracții.

10 - tabara cambridge cu insotitor 30072022

Vremea a fost însorită, caldă și cu vânt moderat, valurile destul de mari, și parcă nu a fost chiar ce numim noi o sesiune de plajă obișnuită, așa că nici unul dintre tineri nu s-a încumetat să facă o baie și să încerce marea.

Brighton este numit și London-By-The-Sea, deoarece, într-o oarecare măsură, orașul reamintește vizitatorilor de Londra. Foarte animat și colorat, orașul include chiar și o zonă de magazine cu produse fabricate manual, ce pot fi cumpărate numai de aici.

De pe plajă se vedeau în largul mării fermele de eoliene despre care le-am povestit elevilor în prima zi de călătorie și pe care sperăm să le vedem și din avion.

La ora 16.30 ne-am întâlnit cu toții la intrarea pe Brighton Pier, cu figurile un pic obosite, dar cu fețele luminoase de cât de mult ne-am distrat. În plus, suntem mândri după ce tinerii au fost lăudați ca fiind cei mai punctuali dintre grupurile internaționale, de altfel grupul nostru având deja o reputație foarte bună în campus ca fiind mereu la timp și implicat în toate activitățile zilnice: fie vorba de cursuri sau activitățile din oraș sau parc.

3 - tabara marea britanie 30072022

La ora 17.00 ne ocupasem din nou locurile în autocar, autocarul conducându-ne înapoi în campusul din Cambridge. Atmosfera era mai liniștită acum, semn că oboseala i-a răpus pe o parte dintre copii, care au decis să câștige câteva minute bune de somn.

La ora 19.30 am ajuns în campus unde ne aștepta cina: hamburger vegetarian (fasole, porumb și ceva condimente care ne-au adus aminte de mâncarea mexicană), pulpe de pui, salată rusească, bețe de morcovi și broccoli.

După cină am avut program de voie, așa că am profitat de ocazie, am cumpărat câteva snack-uri și ne-am adunat cât mai mulți (dintre cei care nu erau deja foarte obosiți) și am povestit tot felul de întâmplări amuzante din viața noastră. La finalul serii ne-am despărțit cu greu, pentru că ne-a plăcut tare mult să ne cunoaștem mai bine în această sesiune bine-venită de bonding.

7 - tabara cu insotitor de grup anglia 30072022

6 - tabara engleza anglia 30072022

Concluzia: ne place mult în tabără și ne-am dori să rămânem mai mult decât este deja programat…suntem triști deja la gândul că peste o săptămână ne despărțim pentru că prieteniile legate aici parcă sunt de o viață. 

Însă până săptămâna viitoare, mâine vom merge într-o nouă excursie pentru care suntem cu toții cel puțin la fel de entuziasmați. Nu ratați așadar jurnalul de mâine! Pe curând!

Mai multe imagini din a șaptea zi de tabără aici: Album Facebook Tabără Cambridge