Tabăra Engleză Cambridge – Ziua 8

Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06

Ziua 8 – Excursie în Londra

Astăzi ziua a început din nou dis-de-dimineață, la ora 8.00 când ne-am întâlnit pentru a merge la micul dejun să ne luăm doza de energie pentru vizita din Londra.

După jumătate de oră, ne adunasem deja cu mic cu mare în curte așteptând cuminți să fim notați pe listele de prezență ale liderilor de activități și să plecăm spre autocar ce avea să ne ofere transportul până în orașul uimitor pe care urma să-l explorăm și noi. În jur de 8.45 ni s-a confirmat prezența întregului grup și am pornit spre mașină, dar nu înainte de a ne asigura că toată lumea are sendvișul pentru prânz.

9 - tabara cambridge 31072022

Drumul a fost lin și a durat în jur de o oră și jumătate, timp în care tinerii au ascultat muzică, au dormit sau au schimbat impresii cu ceilalți colegi.

Autocarul ne-a lăsat pe malul Tamisei, chiar vis-a-vis de London Eye, de unde ne-am început și turul de oraș. London Eye este cea de-a patra clădire ca mărime din Londra și are o structură unică. Ea a fost deschisă publicului în anul 2000 pentru a întâmpina noul mileniu.

8 - tabara engleza cu insotitor uk 31072022

Am continuat spre Big Ben și Westminster Abbey. Big Ben este de fapt numele ceasului, turnul purtând numele de St. Stevens, iar în 2012 numele turnului a fost schimbat în Turnul Elizabetei în cinstea reginei. Westminster Abbey este unul din cele mai importante lăcașuri de cult, fiind locul încoronării Reginei, dar și locul preferat pentru nunțile regale de rang înalt. În total Westminster Abbey a găzduit 16 nunți regale, dintre care cele mai notabile au fost nunta Prințului Charles cu Diana Spencer, în anul 1981 și nunta Prințului William cu Catherine Middleton în anul 2011.

1 - tabara engleza cambridge 31072022

Plimbarea a continuat pe lângă Whitehall și Downing Street no. 10, două locuri foarte importante pentru scena politică britanică, prima clădire fiind sediul guvernului britanic, iar a doua reședința premierului britanic.

Am traversat parcul St. James unde ne-au întâmpinat arbori giganți, arbuști în floare și multe animăluțe în căutare de mâncare. Tinerii au fost încântați să vadă de aproape gâște, lebede, veverițe și rațe, unele chiar cu pui.

Am ajuns apoi la Buckingham Palace, chiar la finalul schimbării gărzii. Ne-au întâmpinat desigur mulțimile de turiști și garda în uniforma deja celebră, dintre care câțiva soldați erau călare.

5 - tabara engleza marea britanie 31072022

 Am continuat turul spre Picadilly Circus, zona căpătând această denumire după afacerea unui londonez ce a trăit în anii 1600 și care era celebru pentru gulerele (picadilly) confecționate și care erau la mare căutare în lumea nobilă.

La doi pași de Picadilly Circus găsim Leicester Square, unde mereu putem întâlni turiști care fie se relaxează în micul parc amenajat, fie așteaptă la coadă să intre în magazinul gigant M&M dispus pe 4 etaje. Leicester Square este recunoscută în lumea filmului ca fiind locul unde au loc cele mai importante premiere de filme.

11 - tabara engleza cambridge 31072022

Mai departe, am virat dreapta și am ajuns la National Gallery, un muzeu superb, cu intrarea gratuită (ca mai toate muzeele mari din Londra) și unde e nevoie de mai multe zile pentru a fi parcurs în întregime. Muzeul a fost fondat în 1824 și găzduiește peste 2300 de picturi.

Punctul final al turului nostru l-a reprezentat Trafalgar Square unde este Columna lui Nelson, un celebru general englez și singurul care l-a învins pe Napoleon în luptă.

6 - tabara engleza anglia 31072022

Vizibil încântați de plimbarea prin Londra, elevii erau nerăbdători să exploreze și pe cont propriu. Astfel că, odată ajunși la finalul turului aceștia au primit timp liber. Înainte de asta totuși, au fost organizați în grupuri de minim 5 persoane, cerința fiind să exploreze zona predominant pietonală din centrul Londrei. Adolescenții noștri au făcut 2 grupuri: unul de 5 persoane și unul de 12 persoane ca să navigheze mai bine, în funcție de interesele comune.

3 - tabara marea britanie 31072022

4 - tabara anglia 31072022

Dupa 2 ore și jumătate de plimbare i-am întâlnit pe toți în apropierea punctului stabilit. Chiar dacă mai aveau încă 30 de minute de timp liber, tinerii erau destul de obosiți și pentru prima dată își doreau să meargă la autocar, pentru a se relaxa și a-și odihni picioarele care au depășit obiectivele noastre vechi în materie de număr de pași zilnici. Cât timp am așteptat să se adune toată lumea, am împărtășit cu toții impresii și am discutat despre obiectivele vizitate și descoperirile făcute.

7 - tabara cu insotitor de grup anglia 31072022

Iată și câteva dintre părerile tinerilor:

Radu: Pai a fost destul de frumos :-))))) Mi-a placut orasul si restaurantele cu paste si mai era si China Town care a fost usor bizar.

Sara: Ziua de astăzi a fost plină de surprize deoarece am văzut o mulțime de oameni diferiți dar cel mai frumos lucru de aici este ca toți se accepta intre ei. Am avut parte de o vreme superba care ne-a permis sa ne plimbam și sa facem niște poze de poveste.

Sabina: Londra este un oraș minunat. Am avut o șansă reală de a îl explora in timpul liber. Informațiile oferite de ghizi au fost foarte utile.

Paula: O experiența superba Londra,mi a plăcut absolut totul. Mai venim.

Am luat autocarul din același loc de unde ne-a lăsat, am făcut cu mâna clădirii London Eye și i-am promis că ne mai întoarcem pentru că ziua de azi doar ne-a deschis apetitul spre descoperirea acestui oraș minunat.

10 - tabara cambridge cu insotitor 31072022

La întoarcerea în campusul din Cambridge ne aștepta cina, care a constat într-o friptură de porc cu ananas, o selecție de salate, cartofi la cuptor, vinete și dovlecel la cuptor și o selecție de deserturi reci.

Deoarece au avut parte de o săptămână destul de solicitantă, dar frumoasă, elevii au petrecut seara odihnindu-se sau socializând cu colegii internaționali. De mâine începem din nou programul cursurilor și activităților pentru care suntem foarte entuziasmați. 

Pe mâine!

Mai multe imagini din a opta zi de tabără aici: Album Facebook Tabără Cambridge