Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06

Tabăra Engleză Cambridge – Ziua 9

Ziua 9 – Cursuri interesante, origami și disco party

A început o nouă săptămână în campusul Clare College din Cambridge și tinerii noștri deja își fac griji că se apropie sfârșitul taberei. Nimeni nu este încă pregătit să se întoarcă acasă, ba chiar unii dintre elevi deja întreabă dacă se poate să mai rămână și asta pentru că tuturor ne place foarte mult aici.

Vremea este în continuare neobișnuit de frumoasă și caldă pentru Marea Britanie, în timpul zilei fiind așa cald la soare că suntem mereu în căutarea umbrei, iar seara și dimineața sunt mai răcoroase, astfel că majoritatea are nevoie de un hanorac să-i fie bine.

1 - tabara engleza cambridge 01082022

Așadar după ce ne-am trezit cu toții (unii mai greu după weekendul plin) am mers la micul dejun și ne-am pregătit pentru o nouă zi de cursuri și activități. Unii s-au întors în camere după rucsacul cu apă și hanorac, apoi au revenit la punctul de întâlnire pentru a porni spre locul de desfășurare al activităților de azi, iar ceilalți au mers în camere după cărțile necesare și apoi au plecat direct spre sala de curs.

8 - tabara engleza cu insotitor uk 01082022

9 - tabara cambridge 01082022

La prânz elevii au avut de ales dintre lasagna vegetală, pui suprem la cuptor cu sos de tomate și busuioc, salată marocană, cartofi noi la cuptor, batoane de morcovi, salată de fructe și o selecție de iaurturi.

Activitatea zilei s-a desfășurat într-un locație nouă, pentru că Jesus Green deși este un parc mare și aproape de campus, tinerii și-au exprimat dorința de a explora și locuri noi. Așadar locul ales a fost o porțiune verde aflată în imediata vecinătate a punctului de plecare la punting pe râul Cam. Ca să ajungem acolo am străbătut centrul orașului, revizitând punctele bifate în turul Cambridge din prima zi (Biserica rotundă, mărul lui Newton, Trinity College, King’s College, Ceasul Corpus) și pentru că a fost destul de cald (în jur de 28 grade Celsius) apa din rucsac a fost foarte utilă.

5 - tabara engleza marea britanie 01082022

Odată ajunși la locul de desfășurare a activității, tinerii au primit hârtie colorată și instrucțiuni, apoi împreună cu alți colegi sau individual au început să rezolve puzzle-ul construirii a diferite lucruri din hârtie – prin tehnica origami. Apărută în Japonia acum câteva sute de ani, origami reprezintă arta de a împături hârtia în forme și figuri decorative foarte interesante.

Elevii au fost captivați de această activitate, răbdarea fiindu-le pusă la încercare de fiecare dată când ceva nu ieșea corect, dar sunt foarte mândră de ei pentru că nu s-au lăsat bătuți, și au continuat să încerce până au reușit ceea ce și-au propus. Am observat și spiritul de echipă format când după câteva minute, colegii care aveau mai multă experiență au început să-i ajute pe cei care se descurcau mai greu, astfel că în curând aproape fiecare dintre participanți avea câte o figurină reușită prin tehnica origami. Unde la început i-am simțit îngrijorați pentru că va fi o sarcină dificilă, la final m-am bucurat să văd că marea majoritate avea zâmbetul pe buze și se mândrea de reușita sa.

11 - tabara engleza cambridge 01082022

2 - tabara in strainatate anglia 01082022

Seara am servit cina în marquee-ul din curte sau în cantină. Meniul a fost format din vinete și brânză la cuptor, plăcintă cu bucăți întregi de curcan și porumb dulce, o selecție de salate, cartofi la abur cu pătrunjel, mazăre și la desert o selecție de prăjituri și înghețată.

După cină a urmat petrecerea de bun venit pentru noii colegi care ni s-au alăturat duminică. Marquee-ul din curte s-a transformat în ring de dans, DJ-ul și-a instalat gadget-urile și în scurt timp tinerii au început să danseze pe muzica lor preferată. 

6 - tabara engleza anglia 01082022

Pentru a se asigura că muzica este pentru toate gusturile DJ-ul i-a încurajat pe tineri să-și exprime opțiunile, astfel că am ascultat muzică din toată lumea cerută de studenții internaționali EF. Și pentru că sesiunile intense de dans au nevoie și de momente de pauză, adolescenții noștri mai mergeau din când în când cu noii prieteni, într-o altă zonă din campus pentru a se bucura de jocuri precum ping pong, foosball, sau șah.

3 - tabara marea britanie 01082022

10 - tabara cambridge cu insotitor 01082022

7 - tabara cu insotitor de grup anglia 01082022

După spusele lor, ora de culcare a venit nedrept de repede și cu greu s-au îndreptat spre camere să se odihnească pentru următoarea zi. Pe mâine!

Mai multe imagini din a noua zi de tabără aici: Album Facebook Tabără Cambridge