Tabără Engleză Cambridge – Ziua 11

Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05

Ziua 11 – EF Arena, Teste de Absolvire și Distracție în Campus

Mijlocul săptămânii și ziua 11 în tabăra de la Cambridge a adus episoade de ploaie, care a stat cu noi de după amiază până către seară. Ziua fiind împărțită între cursuri la interior și activități, nu am resimțit nicicum efectele, lucky us.

Am coborât toți la micul dejun și ne-am răsfățat cu opțiunile cunoscute, cu crochete specifice adăugate meniului, pe lângă știutele și apreciatele la mai toate mesele, cereale de diverse tipuri, toasties cu topping-uri sărate sau dulci, ouă și băuturi reci sau calde.

În jurul orei 9, echipați și grupați, toți participanții la tabără, care aveau program academic după-amiaza, ne-am îndreptat spre terenul de sport unde am avut activitățile fun sportive. Dacă e miercuri, e EF Arena.

Încălzirea am făcut-o pe drum înspre teren, aproximativ jumătate de oră de mers pe jos prin împrejurimile deja atât de dragi și constant uimitoare, clădiri și cartiere liniștite, cu look și detalii tipice.

Ajunși acolo, copiii au putut să se distreze după plac, fotbal, baseball sau chiar o reinterpretare a jocului quidditch din ‘Harry Potter’. Unii au ales să stea doar relaxați sau să povestească ori joace board games pe iarbă.

Nu a plouat în perioada aceasta, dar vremea nu i-a mai invitat la fel de mult ca acum o săptămână la episodul precedent din EF Arena.

Cu siguranță, drumul și jocurile, plus întoarcerea în campus i-a făcut foarte dornici să verifice meniul de la prânz: pui cu sos de miere și muștar cu garnitură de cartofi sau morcovi, salată cu paste și pesto, opțiunea vegetariană, tagine de legume, împreună cu fructe salată sau prăjituri la desert. Ca opțiuni reci, to go, au avut sandwich-urile, alături de fructe și snack, crisps sau baton de cereale.

Să nu uităm, am avut vizitatori din nou, am fost încântați să vedem și profităm de înghețata adusă și servită din camionul colorat care ne-a bucurat și săptămâna trecută.


Grupul nostru s-a îndreptat către sălile de clasă pentru ore și testul de absolvire de astăzi, curioși să învețe lucruri noi, dar și gata să pună în aplicare ce au învățat/exersat pe perioada taberei. Subiectul de la cursurile de astăzi a fost cu orientare pragmatică, ‘Money’, au avut diverse aplicații și activități, fie înăuntru, fie în oraș, unde au ajuns și completat task-uri date: verificat ce implică deschiderea unui cont la bancă sau o vizită la agentul imobiliar, câteva din exemplele povestite de copii.

Testul de absolvire a fost interesant, dar și solicitant și cu toții suntem curioși sa aflăm ce rezultate am obținut. Însă pentru acest lucru va trebui să așteptăm  până la ceremonia de absolvire când ne vom primi portofoliile academice cu diplomele obținute atât ca urmare a activității din clasă cât și în urma acestui mic examen de absolvire. Desigur, testarea de final nu înseamna și finalul cursurilor! Mai avem două zile de lecții în grupele internaționale 🙂

Seara i-a cucerit cu surprize aduse de cele două food trucks, unul cu tacos și unul cu pizza, la care puștii s-au aliniat răbdători pentru a-și încânta papilele gustative cu una sau cu ambele opțiuni.

Ca să păstreze tonul, seara s-a încheiat cu Karaoke și jocuri cu mingea ori conversații, tonuri animate și veselie care au putut fi oprite doar cu un minut înainte de curfew.

Incredibil, cum un minut mai târziu, întreg campusul se lăsa învăluit de liniște și, rând pe rând, lumini stinse cu puști gata să-și reincarce bateriile pentru ultimele zile de tabără.

Mai multe imagini din această zi a taberei aici: Album Facebook Tabără Cambridge 2023