Tabără Engleză Cambridge – Ziua 13

Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05

Ziua 13 – Absolvire, Ultimele Cursuri și Emoțiile Despărțirii

Începutul de weekend marchează aproape două săptămâni de distracție, descoperire, socializare și învățare, cu ziua 13 în tabăra de la Cambridge.

La fel de specială ca și anterioarele, dar cu un unghi diferit azi, știind că avem festivitate de absolvire, ne-am grăbit spre micul dejun, însă parcă nu mergeam acolo pentru mâncare ci doar pentru rutină fiindcă aveam gândurile în altă parte.

Micul dejun cunoscut, la care s-au adăugat și clătite astăzi, a fost așadar doar o formalitate, toată lumea aștepta nerăbdătoare următorul punct al zilei, rezultate și diplome.

Pregătiți, s-au îndreptat din nou spre Lounge – sala mare a campusului unde a și început totul, pentru a găsi-o decorată cu baloane și câte o togă de absolvire pe fiecare scaun.

Așezați în grupuri pe țară, împreună cu absolvenții din Franța, China ori Vietnam, fiecare și-a auzit numele și a fost invitat în față, în aplauzele tuturor, pentru a-și lua diploma.

Cu bucurie și mândrie, toți s-au felicitat și au stat la poze până la finalul ceremoniei, care a culminat cu șampanie și dulciuri ca răsfăț și recompensă.

Restul timpului până la prânz și programul academic – ultimele sesiuni de studiu, au fost petrecute făcând slalom printre picăturile de ploaie și magazine sau locuri din oraș, de unde și-au luat cadouri pentru sine sau cei dragi și suveniruri. Ploaia de azi ne-a arătat cea mai puțin prietenoasă față întâlnită până acum, noroc că nu a durat mult.

Prânzul a fost servit în mod clasic: fish & chips, alături de mazăre și salată, împreună cu desertul medley de fructe. Vegetarienii au avut o plăcintă arătoasă cu spanac și conopidă.

 

La ultimele sesiuni avute, tema a fost Travelling, în ton cu planul nostru imediat următor, copiii au făcut activități în oraș și s-au bucurat de moment ca de fiecare dată.

După ore, toată lumea, plus nelipsitul prieten Gregori, care a adus porecla grupului de băieți ‘5 Guys’, a ieșit în oraș sfidând ploaia care ne-a dat o pauză și pornind spre unul din locurile tocmai deschise după sosirea noastră aici, o gelaterie faimoasă de care parte din noi deja știa și abia așteptam să ne răsfățăm vizual și gustativ cu înghețată.

Încântați, copiii au pornit să-și continue/termine sesiunea de cumpărături, pentru că după ora 7 aveau stabilite discuții și semnări de tricouri cu restul puștilor din campus.

Cina a adus burgeri, clasici și vegetarieni, împreună cu salată și snack-uri – înghețată, dar nimic nu concurează cu bucuria de a fi împreună, respectiv tristețea că urmau să plece fiecare acasă.

În campus, seara s-a încheiat cu Oscaruri pentru filmulețele făcute pe parcursul challenge-urilor și trimise de copii să concureze cu celelalte. Fetele noastre au luat locul 2 cu ceea ce au filmat și editat. Bravo!

Ora 11 și “curfew”-ul nu au fost pe gustul copiilor, toată lumea a întârziat pierdută în îmbrățișări, promisiuni, schimburi de adrese sau chiar lacrimi.

S-a lăsat liniștea în campus, dar sigur s-a adormit greu astăzi, iar gândul tuturor era probabil la ”ce-ar fi dacă totul ar lua-o de la început și asta ar fi prima zi de tabără?”

Mai multe imagini din această zi a taberei aici: Album Facebook Tabără Cambridge 2023