Tabără Engleză Cambridge – Ziua 2

Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05

Ziua 2 – Familiarizare cu școala și orașul

Cu o înviorare tipic englezească dată de vremea ploioasă, a doua zi de tabără a început cu multe zâmbete somnoroase la micul dejun.

Copiii au avut o selecție de cereale cu lapte, toast cu brânză și șuncă sau alte garnituri specifice micului dejun englezesc, însoțite de diverse produse de patiserie, fructe, plus suc, apă, ceai și cafea, după toate gusturile, mici și mari 😊.

Energia și activitatea din campus au atins din nou cote maxime cu elevi și profesori sau lideri gata de o nouă zi și experiențe.

De la ora 8:30, fiecare grup s-a îndreptat spre clădirile știute sau, ca și noi, împreună cu tinerii din Polonia și Franța, a așteptat recomandările liderului de activitate, Marco, pentru a porni la pas într-un tur al orașului.

Marco ne-a ghidat și prezentat puncte cheie în oraș, a răspuns întrebărilor și ne-a lăsat să fim independenți și responsabili timp de o oră, prin oraș în locațiile deja arătate, gata să revenim la locul de întâlnire, așa cum am promis.

Toți s-au întors încântați, foarte punctuali, cu diverse suveniruri sau dulciuri/delicatese cumpărate, gata să împartă și împărtășească din povești și achiziții.

Am avut ca partener și ploaia care a adăugat veridicitate întregului moment, dar nu ne-a deranjat, poate, doar un pic, grăbit excursia.

La întoarcerea în campus, ne-am schimbat și relaxat scurt înainte de masa de prânz care a constat în două opțiuni, rece (salată cu ton, sandviș cu ton, wrap cu brânză și salată, plus fructe și snack ori baton de cereale desert) sau caldă (pește cu sos, cartofi natur, broccoli, salată mediteraneeană, plus mix de fructe ca desert) și, ca întotdeauna, atât meniu clasic, cât și vegetarian.

După o scurtă pauză, de la 2 PM au început activitățile, primul curs, International Traveller Lesson, urmat de cel de Induction, în care le-au fost prezentate și clarificate diversele întrebări și curiozități legate de programul următoarelor zile de tabără, activitățile academice și cele de entertainment.

Cina, deja știm, între 5:30 și 7 PM, i-a încântat cu varietatea familiară, pentru toate gusturile, incluzând paste cu sos de roșii, legume, cartofi și broccoli, salată cu roșii și castraveți, plus desert, o selecție de prăjituri apetisante.

Dupa cină a urmat activitatea fun, în seara aceasta, fie interacțiune și relaxare în campus în Lounge, fie sport în parcul din apropiere, activitate lăsată la alegerea fiecăruia.

Mare parte din grupul nostru s-a distrat jucând volei internațional cu prietenii din Franța, Belgia sau Polonia, iar ceilalți s-au relaxat socializând sau jucând board games.

Zi faină, experiențe și trăiri noi, mai multă independență și învățare unii de la alții pe multiple niveluri. Cum să nu abia așteptăm următoarea zi?

Mai multe imagini din această zi a taberei aici: Album Facebook Tabără Cambridge 2023