Tabără Engleză Cambridge – Ziua 3

Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05

Ziua 3 – Am început cursurile de engleză

Good morning, sunshine, am putea spune, de dimineață devreme în ziua 3 de tabără la Cambridge.

Astăzi am fost surprinși și încălziți de temperaturile ușor mai ridicate, curioși și nerăbdători să aflăm despre orele, subiectele și grupele la care am fost alocați.

Trezirea, rutina de acum, cât de devreme reușim fiecare, pentru a ne energiza cu un mic dejun după gust, la alegere din diversele opțiuni de cereale cu lapte sau iaurt ori pâine prăjită, ouă, brânză, șuncă în diverse combinații, plus patiserie, fructe și ceai, cafea sau suc. Același dute-vino pe scările care duceau spre sau coborau de la cantină.

Cu ghiozdanele și materialele primite ziua anterioară, copiii s-au îndreptat către clădirea principală unde îi așteptau profesorii, cert la fel de entuziasmați, pregătiți să îi conducă spre sălile de clasă în care se vor întâlni pe parcursul acestor săptămâni.

După câteva minute de verificat sau căutat în mulțimea agitată, toată lumea a plecat însoțită de profesori să își cunoască colegii și să învețe lucruri noi, ori să își dezvolte abilitățile actuale. Cursurile cu diverși profesori sau pe diferite teme i-au ținut antrenați până la pauza de prânz. Toți s-au întors cu povești de împărtășit sau curioși să afle și mai multe zilele următoare.

Prânzul a avut structura uzuală, opțiuni calde (carne de vită cu sos și orez, porumb și salată de varză ori vinete gratinate, împreună cu salata de fructe) sau reci (sandvișuri la alegere, salată și un snack / fruct ori prăjitură) mulțumind pe toată lumea.
De la 2 PM începând au avut programul de activități fun, în care, împărțiți în grupe internaționale, au pornit din nou în explorare prin oraș, fie parte a unui TikTok Challenge unde s-au distrat făcând un video în echipă, fie rezolvând puzzle-uri și enigme date de liderii de activități.

Cert este că numărul de pași și interacțiuni a crescut, la fel și cel de prieteni noi.

Obosiți, dar veseli și energizați, am revenit în campus atrași de mirosul cinei în pregătire. Somonul cu salsa a fost vedeta serii, însoțit de garnitura de couscous, salata de cartofi sau de varză ori opțiunea vegetariană cu fasole și cârnați veggie. Desertul i-a cucerit la fel de tare, cu gogoși și brioșe delicioase.

Finalul cinei a adus momentul anunțat de la sosire, seara de disco de marți. Parte din noi, interesați, ne-am bucurat de lumini, muzică și ring de dans, restul am ascultat sau fredonat în diverse interacțiuni ori jucând board games din nou sau făcând ceva sport împreună cu colegii de tabără. Am adăugat Turcia, Elveția, Italia la lista de noi cunoștințe.

Puțin mai obosiți decât în serile anterioare am fugit în camere înainte de stingerea de la 11 PM, așteptând și sperând la cel puțin la fel de multă distracție în ziua următoare.

What’s next?

Mai multe imagini din a treia zi a taberei aici: Album Facebook Tabără Cambridge 2023