Tabără Engleză Cambridge – Ziua 4

Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05

Ziua 4 – EF Arena, cursuri și karaoke

Ziua 4 în tabăra de la Cambridge se lăsa în continuare răsfățată de soare, calm, exact cât ne trebuie să ne trezim cu energie bună și gata de povești noi cu prietenii făcuți.

Micul dejun în cantină pare ocazia perfectă, înconjurată de alternativele variate și colorate: cereale cu lapte – alegerea multora dintre copii, iaurt, toasties cu diverse topping-uri, patiserie, fructe variate și băuturi: suc, ceai și cafea.

La scurt timp după micul dejun, întreaga tabără și-a intrat în program, lecții pentru unii, EF Arena pentru grupul nostru și alți studenți. Arena ne-a fost parcul din apropiere, Jesus Green, către care ne-am dus grupați, conduși de liderii echipați cu tot felul de accesorii: mingi pentru diverse sporturi, rachete de tenis, palete, inclusiv covorașe pentru yoga.

Încă neconvinși de oferta de relaxare completă, copiii au ales mingea pentru volei sau au jucat Dodge Ball, ba chiar au pornit o sesiune de tradiționala sticluță cu otravă :).


S-au distrat și odihnit la soare până aproape de prânz când au revenit în campus. Ce avem la prânz, cred că era gândul tuturor înainte de 12:15. Să vedem… opțiuni calde sau reci, ne-am învățat deja, diversele sandvișuri, în fiecare zi alte combinații interesante, plus salată și snack, chips sau baton, ori felurile gătite, piept de pui cu sos de praz, miere și muștar, cartof copt și broccoli la aburi, plus salata grecească ori chilli de fasole, la care se adaugă deja clasicul desert de fructe sănătoase.

“Cherry on top” a fost camionul tradițional englezesc cu înghețată. Delicios, toată lumea mulțumită.

De la 1:30 au început programul academic, lecții interactive în sălile cunoscute sau în oraș la muzeu, discuții, activități și teme interesante: vlogging, TV shows, places.


În jurul orei 5 pm, deja obișnuiți cu regulile casei, mulți dintre copii, inclusiv grupul nostru, așteptau încântați posibilitatea de a ieși responsabil la o rundă de plimbat prin oraș sau făcut ceva cumpărături esențiale :).

Așa cum au promis, au revenit la timp pentru o altă surpriză faină, un barbecue deja pregătit, burgeri clasici sau vegetarieni, chiflă uriașă și salată din dotare, însoțite de înghețată de mai multe sortimente. Încă aflăm ce le-a plăcut mai tare, greu de decis.
Sigur este că totul s-a întâmplat atipic unui barbecue și înghețată, dar specific locului, ploaia a început încet, încet imediat după primele meniuri luate.

A continuat pe tot parcursul cinei și a făcut introducerea activității de seară: Karaoke în Lounge-ul, cumva neîncăpător pentru tot entuziasmul și veselia copiilor. S-au ales melodii, s-a cântat împreună, s-a aplaudat și încurajat, chiar și dansat, am învățat versuri și formații noi. În grupul nostru s-a primit și premiu pentru interpretare: Bravoooooo Sara & Maia.


Seara s-a încheiat greu, desigur, și toți au plecat încărcați pozitiv spre camere, dimineața avem ore.

Până una alta, încheiem ziua cu povești în camere și sigur se va dormi bine pe sunete de ploaie intensă, stilul consacrat “cats and dogs”.

Detalii surprinzătoare apar la tot pasul, le așteptăm pe următoarele.

Mai multe imagini din a patra zi a taberei aici: Album Facebook Tabără Cambridge 2023