Tabără Engleză Cambridge – Ziua 5

Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05

Ziua 5 – Cursuri, jocuri și petrecere

 

Ploaia de seară precedentă a decis să nu rămână și pentru ziua 5 de tabără la Cambridge, făcând loc din nou soarelui, e drept, ușor indecis dimineața și mai mult ascuns după nori. Vântul călduț s-a tot simțit în prima parte a zilei.

Micul dejun cu alternativele pe toate gusturile le-a dat copiilor energie pentru ore, dat fiind că au început ziua cu partea academică, lecții de speaking și vocabular pe tema ‘Healthy lifestyle’. Au povestit încântați ideile discutate și perspectivele pe topic.

La 12:15, nerăbdători să încerce opțiunile de prânz, au avut la alegere din felurile gătite (pui cu salată de orez, cartofi și conopidă, plus paste cu roșii la cuptor, însoțite de desert sănătos, un medley de fructe) sau combinația rece de sandvișuri (creative asociate, din nou, idei de luat acasă), salată și snack – chips-uri sau baton de cereale.

Tare fain să îi vezi alegând sau combinând, așezați în cantină în grupuri internaționale sau afară, în campus, bucurându-se de aer și soare, care după-amiaza ne-a lăsat să punem deoparte hanoracele.

Dacă dimineața avem ore, după-amiaza continuă mereu cu activitățile fun, în cazul nostru un Paper clip Challenge pentru majoritatea sau un Murder Mystery elaborat de descifrat.

S-au schimbat diverse obiecte, grupul de fete a avut multe accesorii sau bijuterii, dar s-au și răsfățat cu ‘marfă’ primită în schimb, niște căpșuni locale foarte gustoase și cookies specifice.

Pe de altă parte, băieții s-au străduit să aibă obiecte cât mai multe de cuantificat și valorificat la final. Abordări diferite, dar la fel de multă distracție, am auzit că și-ar dori să reia experimentul, deja au abilități mai avansate de negociere, trebuie să fim atenți :)))))), target-ul este ridicat.

Murder Mystery i-a solicitat intens, multe indicii și căutări, un test să vadă cât de tare îi mobilizează și li se potrivește joaca de-a detectivii.

Odată încheiate activitățile de după-amiază, după o pauză de ‘me time’, s-au lăsat ademeniți de mirosul cinei, la care au combinat couscous salată, broccoli și cartofi dulci cu gnocchi cu porc și sos Bolognese sau opțiunea vegetariană, un dish Marocan, tajine de legume, pluuuuus, gogoși, desert la fel de apreciat ca și înghețata de ieri :).

Am aflat la sosire și mai știm o constantă a taberei: marțea avem EF Disco, dar la fel și joia. Astăzi, entuziasmul a fost și mai mare, copiii și-au trimis preferințele către DJ care s-a străduit să le îndeplinească integral, au avut toată atmosfera de party cu liderii de activități ocupându-se de open bar, sucuri de diverse tipuri, acidulate sau nu, plus apă, care a rămas, evident, ultima opțiune. Snack-uri și prăjiturici i-au ținut la fel de antrenați.

Seara de disco s-a încheiat târziu, nu cu mult înainte de ora de culcare, dar, cu siguranță, le așteaptă pe cele de săptămâna viitoare.

Voci vesele, accente, diverse discuții se aud din toate părțile în campus, până și mingi încă prinse în jocuri, voleiul chiar este hit în grupul nostru și al prietenilor cu care petrec o mulțime de timp.

Vremea de azi nu îi mai trimite rapid la somn, dar aceleași reguli cu care ne-am obișnuit deja, pe lângă una din concluziile cursului de azi, îi va face să se îndrepte spre camere să-și încarce bateriile și să aibă extra energie pentru tot ce aduce începutul de weekend.

Let’s see.

Mai multe imagini din ziua cinci a taberei aici: Album Facebook Tabără Cambridge 2023