Tabără Engleză Cambridge – Ziua 6

Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05

Ziua 6 – 1£ Challenge și explorarea orașului

 

Știți remarcile tipic englezești despre vreme și faptul că în orice discuție se ajunge, dacă nu se începe de acolo?

Am auzit deja câteva astfel de observații, m-am adaptat rapid. Voi începe să vă zic despre ziua 6 în tabăra Cambridge, tot pornind de la un așa detaliu. Dacă dimineața s-a arătat relativ înnorată și somnoroasă, copiii s-au trezit repede, nu de la micul dejun neapărat, ci de la prima activitate propusă: 1£ Challenge.

Să le luăm pe rând, prima masă a zilei a adus variantele cunoscute, ouă, toasties fie sărate cu șuncă și brânză, fie dulci cu unt, gem și miere, multe cereale cu lapte, produsele de patiserie și selecție de fructe. Li s-au adăugat și clătite americane cu topping la alegere, o surpriză, la fel de gustată ca și anterioarele.

Sigur ați rămas cu gândul la challenge, așa cum au fost și copiii atunci când au auzit ideea menționată prima dată. Mare parte din grupul nostru, cu nume de scenă Poppy, s-a adunat la recepție și apoi ghidați de liderul de activități Amber, ne-am îndreptat spre centru, la locul de întâlnire bine știut. După câteva explicații scurte, împărțiți în grupuri mai mici, au pornit toți să afle dacă shopper-ii din noi reușesc să cheltuiască nu mult, ci și foarte puțin, mai exact sub 1£, maximul la care puteau ajunge fiind 99p.

Două ore mai târziu, după explorare și plimbare în atmosfera caldă și vibrantă a orașului, au revenit încântați să ne arate ce au găsit și s-au descurcat de minune. Și mai avantajos e că, de banii rămași, s-au putut răsfăța cu ce le-a fost drag.

Restul grupului nostru a făcut parte din echipa sportivă Thistle care a făcut provocări Dodge Ball în parc.

Întorși voioși în campus, s-au relaxat puțin înainte de prânz, la care au asociat după plac opțiunile calde: fish & chips, cu sos tartar și lămâie și salată, ori mazăre sau tortelloni cu ricotta și sos de roșii. Fructele pregătite ca salată nu au lipsit, nici sandvișurile împreună cu snack-ul obișnuit, crisps sau baton și fruct.

Pregătiți de lecții, ca întotdeauna, cu ghiozdan și materiale, au lăsat campusul gol începând cu ora 1:30. Temele de azi au fost Culture, Travelling și Museums, și le-au parcurs fie în săli, la colegiu, fie în vizită la muzeu.

Ultima lecție de astăzi a fost una specială, pe Zoom, iar copiii au reanimat zona, foarte absorbiți de telefoane :))))), imagine nu atât de frecvent întâlnită în restul timpului în tabără, cel puțin nu la acea oră.

Seara i-a găsit la runde de volei sau badminton, ori pur și simplu la discuții vesele cu noii prieteni, trăgând cu ochiul la staff-ul de la bucătărie care a transferat servirea afară și îi intrigă cu pregătirile.

La cină au anunțat mac & cheese cu diverse topping-uri, feta, bacon, roșii cherry coapte sau salsa cu fasole, salată cu castraveți și roșii, ori paste mediteraneene pentru vegetarieni. Au fost absolut entuziasmați să afle că au din nou înghețată ca desert, vremea o cerea clar, soarele a ieșit zâmbitor toată după-amiaza.

Resi Night a fost planul pentru seara de vineri și a început promițător, masă afară, muzică și răsfăț culinar. Întreaga seară a fost dedicată socializării cu ceilalți, jocuri, impresii, adrese schimbate, mai ales că o parte din grupurile găsite aici urmau să se întoarcă acasă.

Nici întunericul, nici temperaturile de seară nu i-au trimis în cameră, la entuziasmul implicat de weekend, se adaugă acum și nerăbdarea de a explora tot ce este mai reprezentativ pentru Anglia, capitala cu toate atracțiile și poveștile ei.

London, here we come!

Mai multe imagini din ziua șase a taberei aici: Album Facebook Tabără Cambridge 2023