Tabără Engleză Cambridge – Ziua 7

Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05

Ziua 7 – Excursie în Londra

Weekendul aduce excursii și explorare curioasă, totul începând cu un loc care are tot ce ți-ai putea dori să vezi sau găsești… Londra, așa cum știam nerăbdători de ieri.

Dimineața a început și mai devreme, chiar dacă programul presupunea doar distracție. Parțial cu gândul la ceea ce ne aștepta la destinație, parțial datorită faptului că trebuia să fim gata mai repede decât de obicei, plus cu prânzul (sandvișuri diverse, salată, crisps, banane și apă) luat la pachet, copiii s-au trezit și s-au alăturat forfotei generale de la recepție unde liderii de activități se asigurau că grupurile se îndreptau corespunzător spre autocarele în așteptare.

Așa am făcut, și după o călătorie de aproximativ 90 de minute, admirând peisajul specific și apoi periferia Londrei, am ajuns în centru la Victoria Station. Șoferii ne-au lăsat cu promisiunea că revin, în același punct, la ora 5 PM să ne readucă în campus.

Yaaaaay, puțin peste 5 ore de vizitat și descoperit un oraș care probabil că ne-ar lua săptămâni să începem să-l cunoaștem. Jaz, liderul de activități al școlii care ne-a însoțit astăzi, super deschisă și gata să ne arate perspectiva localnicului, ne-a ghidat prin zonele ce fac Londra arhicunoscută: London Eye, palatul Buckingham, Westminster Abbey, Big Ben, House of Guards, Trafalgar Square, Picadilly Circus, plus bonus coloratul și vibrantul Covent Garden, piața cu atâtea atracții, performeri de stradă, persoane relaxate, bucurându-se de plimbare, ceva de mâncat sau băut și, din nou, de soare :).

Copiii au admirat în stânga și în dreapta tot ce puteau vedea, au făcut poze, s-au oprit, au schimbat impresii, s-au lăsat cuceriți de păsările sălbatice sau veverițele din parc sau de multele magazine din care și-au luat lucruri dragi sau, ca întotdeauna, ceva răsfăț pentru papile gustative.

Incredibil câtă energie și mobilizare în oraș, localnici și turiști prinși în atâta activitate și mișcare. Orele au părut secunde și am rămas toți cu gândul și dorința de a sta și vedea mai mult, dar realitatea ne chema înapoi la autocare.

După o plimbare de vreo 35 de minute, am revenit la Victoria Station, fix pentru a ne reîmbarca și întoarce în campus.

Copiii au fost provocați fain în tumultul capitalei, au știut să aibă grijă unii de alții, să fie atenți la tot ce este în jur, să se organizeze și orienteze. Lecție și demonstrație bifate simultan.

Cele 90 de minute de la întoarcere au fost petrecute povestind sau chiar moțăind ușor cu gândul la cina care îi aștepta pregătită, diverse combinații inedite: tartă cu pui și ciuperci, mix de legume, cartofi sau salată cu paste ori versiunea vegetariană Bao bun cu tofu și murături, la care s-a adăugat desertul.

Obosiți, dar nu cât să se ducă în camere înainte de curfew, au stat la jocuri sau conversații la fel de interesante ca în fiecare seară cu gândul la ziua de mâine.

A big one, dar detaliile rămân de aflat la momentul oportun.

 

Mai multe imagini din ziua șapte a taberei aici: Album Facebook Tabără Cambridge 2023