Tabără Engleză Cambridge – Ziua 8

Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05

Ziua 8 – Excursie în Brighton și o aniversare

Happy Birthday, Daria!!!

Dimineața numărul 8 în Cambridge a debutat devreme tare cu un grup de prieteni gata să încânte drăguț.

Pregătirile au început de ceva timp, aseară am pus ultimele detalii la punct ca să o surprindem pe Daria la prima oră. Ne-a ieșit, ne-am adunat pe palier, am umflat baloane, am decorat ușa cu mesaje, ne-am accesorizat și am bătut la ușa Dariei ca să îi asigurăm o trezire specială. S-a bucurat mult să ne vadă și să își sărbătorească momentul împreună cu noi. Și-a pus și dorința, dar o vom întreba mai târziu dacă s-a (și) îndeplinit.

Întreaga experiență va fi și mai aparte, dat fiind planul pentru azi în tabără: excursie la Brighton, renumita stațiune turistică britanică ce atrage anual peste 8 milioane de turiști.

Ne-am luat din nou energie la pachet sub formă de sandvișuri, salată sau crisps și apă sau fruct, am avut și timp de cereale, cafea/ceai sau toasties în cafeterie, iar la 8:30 ne-am urcat în autocarul double-decker gata să ne conducă la plajă.

Cu același entuziasm constant și acadele oferite de Daria :)))), am parcurs cele 3 ore la etajul autocarului povestind voios cu grupul internațional, jucând un Mystery game, Mafia, sau admirând împrejurimile.

Timpul a trecut ușor, iar Brighton ne-a întâmpinat cu multă culoare, clădiri interesante, dar și ploaie din ce în ce mai densă și nu neapărat prietenoasă.

Am vizitat, ghidați de Jaz, Palace Pier, punctul lângă care ne-a lăsat autocarul, am fost fascinați de atâta distracție materializată sub toate formele, am explorat rapid întreaga zonă, purtați de curiozitate și grăbiți de ploaie. Porțiunea de sub ochii noștri, canalul, parte a Oceanului Atlantic, se desfășura părând să ne ureze bun-venit într-un mod cât se poate de zgomotos și învolburat.

Am ales să continuăm turul undeva la căldură și adăpost, ușor alungați de ploaie și am intrat în Churchill Square unde am putut face (window) shopping în diverse magazine sau să luăm prânzul ori ceva cald de băut.

La finalul primei runde de explorare, cu ploaia liniștită între timp, am ieșit din nou pe străduțele înguste și întortocheate cu atracții la tot pasul din zona numită Lanes. Ca și ieri, nu știai la ce să te uiți mai întâi, casele colorate, marfa din vitrine, graffiti-ul de pe pereți, localnicii sau turiștii cuprinși de energia zonei.

După cea de-a doua rundă de cercetare de care copiii au profitat, am încheiat turul mergând spre Pavilion și apoi înapoi la autocarele ce ne așteptau la Pier.

Brighton este uimitor, ploaia a adăugat o notă specială, lăsându-ne totuși să ne bucurăm de tot ce presupune.

Drumul înapoi în campus a părut ușor mai lung, dar, din nou, cu jocuri, discuții sau somn, cele 3 ore ne-au adus mai aproape de cină, pe care o așteptăm cu nerăbdare.

Au avut fie tartă cu legume pentru vegetarieni, carne de porc cu sos și garnitură, cartofi, fasole sau morcovi ori paste salată, alături de nelipsitul desert, diverse prăjituri.

Noi am avut plus de desert astăzi, ne-am bucurat împreună de porții suplimentare de tort de ciocolată, mulțumim Dariaaaaaa.

De-a dreptul obosiți după întreaga experiență, am fugit imediat la culcare, gata de săptămâna numărul 2 în tabără, începutul se anunță interesant.

Vă povestim totul mâine, desigur!

Mai multe imagini din a opta zi a taberei aici: Album Facebook Tabără Cambridge 2023