Tabără Engleză Cambridge – Ziua 7

Jul 28
Jul 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09
Aug 10

Ziua 7: Excursie la Londra

Prima zi de weekend din această tabără la  Cambridge, ne-a dus în vizită la Londra. Am avut ocazia să explorăm întreg centrul orașului, cu ale sale parcuri, catedrale, piețe aglomerate, palate și alei șerpuite încărcate de istorie. Am reușit așadar să surprindem o mică parte din caracterul metropolei în această primă excursie din tabăra în Anglia.

Cu mic, cu mare, ne-am urcat în autocarul ce urma să ne ducă la Londra. După un drum de puțin peste o oră, am ajuns la Westminster Abbey, una dintre cele mai renumite biserici din Londra și un simbol iconic al istoriei britanice. Biserica este un exemplu remarcabil de arhitectură gotică, cu influențe din perioada normandă. Caracteristicile sale notabile includ ferestrele mari, arcurile frânte și contraforturile exterioare.

Westminster Abbey a fost locul tradițional al încoronării monarhilor britanici încă din 1066, începând cu William Cuceritorul. De asemenea, aici a avut loc și încoronarea Reginei Elisabeta a II-a în 1953. A găzduit numeroase ceremonii regale, inclusiv nunți și înmormântări. Printre cele mai recente evenimente se numără nunta Prințului William cu Kate Middleton în 2011. De asemenea, biserica este locul de odihnă final pentru mulți scriitori, poeți și dramaturgi celebri, precum Geoffrey Chaucer, Charles Dickens și Rudyard Kipling.

Câțiva pași mai încolo se află Big Ben, unul dintre cele mai recunoscute simboluri ale Londrei și ale Regatului Unit. Big Ben este, de fapt, numele marelui clopot din Turnul Elizabeth, parte a Palatului Westminster. Acesta cântărește aproximativ 13,5 tone și a fost turnat de Whitechapel Bell Foundry. Ceasul turnului este unul dintre cele mai mari și mai precise ceasuri cu patru fețe din lume. Fiecare cadran are un diametru de 7 metri.

Big Ben și ceasul său sunt un simbol al punctualității britanice și un reper de încredere pentru locuitorii Londrei. Sunetul distinctiv al clopotului este transmis la radio de BBC încă din 1923.

Am pornit apoi înspre Buckingham Palace, iar drumul ne-a dus pe lângă St James’s Park, unul dintre cele mai vechi și mai frumoase parcuri regale din Londra. A fost amenajat inițial în 1532 de către Regele Henric al VIII-lea, care a achiziționat terenul de la un spital de leproși. În secolul al XVII-lea, Regele Carol al II-lea a transformat parcul într-un spațiu de recreere public, inspirat de grădinile formale franceze. La începutul secolului al XIX-lea, arhitectul John Nash a redesenat parcul în stilul peisagistic englezesc actual.

Nici o vizită la Londra nu poate fi completă fără a ajunge și la Palatul Buckingham, reședința oficială a monarhului britanic la Londra și unul dintre cele mai recunoscute simboluri ale Regatului Unit. Inițial, pe locul actualului palat se afla Buckingham House, construită în 1703 pentru ducele de Buckingham. În 1761, Regele George al III-lea a cumpărat casa cu £21.000 pentru regina sa, Charlotte, și a transformat-o în reședință privată cunoscută sub numele de „Casa Reginei”. Regina Victoria însă a fost primul monarh care a folosit Buckingham Palace ca reședință oficială în 1837.

The Mall este o arteră ceremonială de mare importanță în Londra, cunoscută pentru rolul său în diverse evenimente oficiale și ceremoniale. The Mall se întinde de la Trafalgar Square, la statuia ecvestră a Regelui Charles I, până la Palatul Buckingham, trecând prin Admiralty Arch. Este flancat de Parcul St James pe o parte și Green Park pe cealaltă. Pe aici ne-am întors și noi spre Trafalgar Square după  câteva poze la Buckingham Palace.

The Mall este acoperit cu asfalt roșu, dându-i aspectul unui covor roșu, ceea ce sporește atmosfera ceremonioasă a evenimentelor regale și de stat. The Mall este locul de desfășurare a multor ceremonii și parade regale, inclusiv Trooping the Colour, parada anuală ce marchează ziua oficială de naștere a monarhului britanic.

Iată că în scurt timp am ajuns la Trafalgar Square – una dintre cele mai faimoase piețe publice din Londra și un punct central de întâlnire și evenimente în oraș. Elementul central al pieței este Columna lui Nelson, construită în 1843. Piața este decorată cu două fântâni mari, proiectate de Sir Edwin Lutyens în 1937. Trafalgar Square găzduiește mai multe statui și monumente importante, inclusiv statuia Regelui George al IV-lea, Generalului Sir Charles James Napier și Generalului Sir Henry Havelock.

Goodwin’s Court este o alee istorică ascunsă în inima Londrei, cunoscută pentru farmecul său pitoresc și atmosfera sa evocatoare. Numele aleii vine de la Thomas Goodwin, care a deținut terenul pe care a fost construită aleea.

Deși nu există dovezi concrete că J.K. Rowling s-a inspirat direct din Goodwin’s Court, mulți fani ai seriei “Harry Potter” consideră că această alee ar putea fi o sursă de inspirație pentru Diagon Alley, datorită atmosferei sale magice și istorice. Goodwin’s Court a apărut în diverse filme și producții de televiziune datorită aspectului său autentic și istoric.

După Leicester Square, centrul artistic al West End-ului, am ajuns la Covent Garden – ultima oprire de astăzi – o zonă renumită din Londra, cunoscută pentru atmosfera sa vibrantă și bogată în activități culturale și de divertisment. Inițial un loc pentru piața de fructe și legume, Covent Garden s-a transformat într-o destinație turistică importantă, recunoscută pentru piața Covent Garden, artiști stradali, teatru, muzee și galerii.

După vizitarea obiectivelor turistice, am avut timp liber în care ne-am plimbat, am mâncat înghețată și, cel mai surprinzător, ne-am întâlnit cu un cuplu de români aurii, cu care ne-am pozat, spre deliciul participanților.

Apoi ne-am întors la autocarele ce ne-au dus în campusul din Cambridge, unde am luat cina și ne-am pregătit pentru ziua următoare.

Mâine este o nouă zi de excursie, mergem la Brighton, cunoscut sub denumirea “London-by-the-Sea”. Oare o să fie la fel de frumos?

Mai multe imagini din a șaptea zi de tabără în Cambridge: Album Facebook Tabăra Cambridge Clare 2024