Tabără în Străinătate | Cipru | Ziua 7

Feb 06
Feb 07
Feb 08
Feb 09
Feb 10
Feb 11
Feb 12
Feb 13
Feb 14

Ziua 7 – Graduation, Fashion Show and Karaoke

Se spune că toți avem talent la cântat – trebuie doar să avem curajul de a ieși pe scenă! Nu se zice acest lucru? Așa se zice aici! Iar în această seară am demonstrat asta! În echipe sau individual, ne-am învins teama și ne-am urcat pe scenă, iar efortul ne-a fost răsplătit de colegii de tabără prin aplauze și urale!

Astăzi elevii din tabara de limba engleză au avut parte de ultima zi de scoală plină de activități, proiecte și prezentări. Au pregătit o mulțime de proiecte folosind expresii în limba engleză – de la inimioare de Valentine‘s Day ,la fișe de informții despre vizite la medic, la zoo sau despre super-eroi. Totodată, elevii taberei și-au pregătit prezentările cutiilor de cereale, învățând și exersând astfel vocabular specific marketing-ului.

06 tabere in strainatate

02 tabara internationala

03 tabere in strainatate

04 tabere internationale

În pauză, Akis ne-a adus niște produse de casă cipriote – placințele cu brânză, prăjituri cu miere și nuci, dar și niște „batoane” umplute cu carne ce se mănâncă neapărat cu lămâie! Elevii s-au bucurat de aceste mici gustări ce le-au dat energia necesară pentru a participa cu succes la evenimentele pregătite pentru ceremonia de absolvire.

07 tabara internationala

08 tabara internationala

Înainte de decernarea premiilor, elevii au trecut printr-o serie de evenimente – de la prezentarea și votul cutiilor de cereale, ne-am mutat la exersarea unui discurs de zi cu zi în restaurant sau la cabinetul medical, iar ca să fie mai distractiv, acestea au fost făcute sub formă de micuțe scenete.

09 tabere internationale

10 tabere in strainatate

11 tabere internationale

Am relaxat atmosfera cu un joc de twister cu un twist – în loc de culori, spațiile pe care trebuiau să le ocupe elevii au fost imagini – iar câștigători erau cei ce dispuneau ce cea mai multă rezistență și mobilitate, și care nu se dezechilibrau – am încheiat așadar seria acestor probe cu râsete și distracție.

12 tabere in strainatate

13 tabere internationale

15 tabere in strainatate

Anna, directoarea școlii de limba engleză, gazdă a acestei tabere în străinătate, ne-a înmânat rând pe rând diplomele de absolvire. Elevii acestei tabere de grup sunt la nivelele A2, B1 și B2 – iar activitatea lor de la curs de-a lungul săptămânii a arătat acest lucru. Ne-am făcut poze de grup și individuale, dar și cu profesoarele ce „le-au dat aripi” elevilor pe parcursul acestei tabere.14 tabere in strainatate

17 tabere internationale

19 tabere engleza elevi

01 tabere internationale

După masa de prânz am ieșit din nou într-una dintre excursiile programate de școală – de această dată am vizitat castelul de la Kolossi, locul unde s-a produs cel mai vechi vin din lume – Commandaria, un vin foarte dulce făcut din bobele de struguri uscate la soarele puternic. Un castel interesant pe care elevii l-au explorat pentru aproximativ o jumătate de oră.

20 tabara engleza

21 tabere internationale

22 tabara limba engleza

Al doilea obiectiv a fost mall-ul din Limassol, cu zona de restaurante și câteva zeci de magazine pe care elevii le-au explorat pentru ceva mai mult de două ore. Am vizitat și subsolul mall-ului, unde există un patinoar, dar și mai multe spații de joacă. Andrei și Alex s-au jucat bowling, iar Mihai și Adrian au încercat pinball. Alexandru a jucat și Guitar Hero – la care s-a desurcat foarte bine. Se vede că muzica este una dintre pasiunile lui.

22 tabere in strainatate

23 tabere engleza

Pentru cină, Andreas ne-a pregătit pizza! O surpiză plăcută pentru elevi, care au apreciat mesele pregătite de resturantul hotelului. Dar atracția serii a fost spectacolul de modă. Elevii s-au împărțit din nou în cele două echipe și cu ajutorul lui Adam și al lui Laurence și-au pregătit colecțiile de modă.

Fiecare echipă a avut un prezentator și mai multe modele ce au îmbrăcat colecțiile produse din pungi de plastic, folie de aluminiu și accesorizate cu peruci, machiaj și pălării. După ce și-au numit colecțiile și le-au desenat am trecut la creație și când toată lumea a fost gata, am urcat pe catwalk, pe podiumul de prezentare, iar Angela a jurizat întreg evenimentul.

24 tabere internationale

29 tabere engleza

28 tabere in strainatate

27 tabere internationale

26 tabara engleza

25 tabere engleza

35 tabara internationala

Cred că imaginile spun totul – toți elevii s-au implicat și s-au distrat! Iar ca răsplată, am instalat spectacolul de karaoke până când elevii au adunat materialele folosite. Unii elevi au cântat în echipă, alții au cântat singuri și cu toții ne-am bucurat de o seară plăcută.

31 tabere engleza

33 tabere in strainatate

34 tabere internationale

30 tabere engleza

Puteți vedea mai multe poze din a șaptea zi a taberei în album: Facebook Album Tabără.

Mâine avem o nouă excursie – vom explora capitala insulei, Nicosia. Până atunci însă vă spun pe curând!