Tabără internațională Cipru Ziua 1

Feb 06
Feb 07
Feb 08
Feb 09
Feb 10
Feb 11
Feb 12
Feb 13
Feb 14

Ziua 1 – A început tabăra de limba engleză din Limassol, Cipru!

La ora 8:30 ne-am întâlnit la aeroport cu toți participanții la această tabără în străinătate din Limassol. De când am vizitat această școală pentru prima oară am știut că elevii se vor simți bine aici, iar acest lucru începe să se vadă încă din prima zi.

1 tabara in strainatate

Ca de obicei, emoțiile se puteau citi atât pe chipurile elevilor, cât și pe chipurile părinților, mulți dintre copii fiind la prima tabără intenațională – și poate prima oară așa departe de casă fără părinți. Am trecut repede prin reguli și prin programul ce urma să-l începem, iar apoi ne-am îndreptat către formalitățile necesare călătoriei.

3 tabere internationale in strainatate

După nu mult timp am ajuns în aeroportul din Larnaca, iar drumul a decurs lin, fără turbulențe sau întârzieri. Copiii au mâncat pe durata călătoriei cu avionul și s-au acomodat unii cu alții, iar după scurt timp am ajuns la destinație. După ce ne-am recuperat bagajele, ne-am întâlnit cu reprezentanții școlii Columbia, cei ce ne vor fi gazdă pentru următoarele 9 zile.

3-5 tabere in strainatate

3-4 tabere limba engleza

3-3 tabere internationale

3-2 tabere internationale

Drumul de la aeroport până la hotelul din Limassol a durat aproximativ 45 de minute pe autostradă, iar pe drum am văzut soare, nori și ploaie. Temperatura a fost în jur de 14 grade, dar razele soarelui încălzeau într-adevăr simțitor. Ne-am bucurat de peisaj, dar și de marea ce ne-a însoțit, ultima parte a drumului fiind pe coasta acestei micuțe insule.

3-5 tabara internationala strainatate

La hotel, Adam și Laurence, liderii de activități responsabili de grupul nostru – cei care ne-au și așteptat la aeroport – ne-au ajutat să ne instalăm în camere, sub supravegherea Angelei, directorul de operațiuni al școlii. Angela are biroul chiar în incinta hotelului pe perioada taberei, așadar întotdeauna este aici pentru a se asigura că avem parte de o experiență minunată.

Elevii sunt repartizați în apartamente de unul sau două dormitoare, fiecare cu living-room cu televizor, birou și canapea, o micuță bucătărie cu frigider și cuptor cu microunde, iar camerele sunt twin, așadar pentru doi elevi. Avem tot ce ne trebuie pentru ca șederea să fie cât mai plăcută. Ne-am instalat în camere și am ieșit în împrejurimi pentru a găsi cele mai apropiate super market-uri așa încât copiii să își ia ape sau sucuri.

4 tabara engleza strainatate

5 tabere internationale

Înainte de cină a urmat sesiunea de informare organizată de angajații școlii la care am trecut în revistă regulile ce trebuie urmate, programul de activități, dar și organizarea de zi cu zi – micul dejun, programul de la școală, masa de prânz, cina precum și jocurile și surpizele pregătite pentru fiecare zi în parte. Cina a fost servită în restaurantul hotelului și a constat din souflaki de porc (frigărui), cartofi prăjiți, salată proaspătă, măsline, haloumi la grătar (specialitate cipriotă din brânză) și fish fingers. Mihai a încercat pentru prima dată haloumi și s-a declarat foarte încântat! La desert am primit o prăjitură de care Andrei a fost fermecat, precum și fructe proaspete. Suc de portocale și limonadă au fost și ele la discreție.

6 tabere in strainatate

8 tabere elevi engleza

După cină, am jucat cu toții un mic ice-breaker – un joc în care atât noi, cât și angajații școlii ne-am cunoscut mai bine unii pe alții. Adam și Laurence vor ști acum mai bine felul în care să comunice cu fiecare elev în parte. Bineînțeles că jocul s-a desfășurat în limba engleză și astfel, prima lecție non-formală a devenit distractivă. Diana ar prefera să fie un măr decât o banană, iar Maria ar alege inteligența în schimbul faimei. Medeea ar fi actriță dacă ar avea orice meserie din lume, iar Adrian s-ar bucura dacă ar vizita Anglia în a doua parte a anilor 1800 (dar ne-am prins că e pasionat de un anume joc pe calculator 🙂 ); Alessia ar prefera să fie singură pe o insulă pustie decât să o împartă cu o persoană pe care o displace.

9 tabere scoli engleza

10 tabere elevi engleza

7 tabere in strainatate

Rând pe rând am răspuns la întrebări, iar după aproape 45 de minute și epuizarea întrebărilor se vedea că oboseala își spune cuvântul. Ne-am retras așadar în camere pentru a ne odihni fiindcă drumul de astăzi s-a dovedit a fi puțin obositor 🙂 .

Mâine dimineață ne pregătim să plecăm în prima excursie – la Paphos, în vestul insulei – pentru a vedea vestigiile arheologice și multe alte locuri interesante!

Pe curând!