Tabere în Străinătate | Cipru | Ziua 5

Feb 06
Feb 07
Feb 08
Feb 09
Feb 10
Feb 11
Feb 12
Feb 13
Feb 14

Ziua 5 – La mijlocul taberei

Am depășit iată mijlocul acestei tabere în străinătate și până acum distracția a fost în toi, iar lecțiile au fost pe placul elevilor. Activitățile au fost variate și vremea a ținut cu noi, așadar așteptăm cu nerăbdare să vedem ce ne-a pregătit școala în cea de-a doua parte a acestei tabere în străinătate.

16 - tabere limba engleza pentru copii

Micul dejun a decurs normal, iar elevii s-au trezit la timp – unii au avut nevoie de puțin mai mult timp ce-i drept, dar cu toții am fost gata să plecăm la școală la ora 8:30. Astăzi la cursuri elevii au lucrat în echipe și și-au dezvoltat abilitățile de conversație. Mihai și Alexandru au colaborat, iar profesoara i-a felicitat atât pe ei, cât și pe Diana și Alessia care s-au descurcat foarte bine.

1 - tabara in strainatate pentru elevi

3 - tabara engleza Cipru

În cealaltă grupă, lucrurile au stat similar, Jenny spunându-mi că elevii sunt foarte disciplinați la curs, se implică și se vede faptul că își doresc să învețe cât mai multe. Ba mai mult, a lăudat elevii din această tabără ca fiind printre cei mai buni elevi internaționali avuți de ea până acum. M-am bucurat pentru ei și pentru faptul că își cunosc interesul. Akis le-a adus pentru pauza de astăzi de la prânz un recipient imens de popcorn – a rezistat aproximativ 4 minute :).

4 - tabara limba engleza Cipru

5 - tabara pentru elevi

2 - tabara in strainatate de limba engleza

La masa de prânz, elevii au primit chicken nuggets, cartofi prăjiți și spaghete cu sos alb împreună cu o salată de varză și morcovi pregătită cu grijă de bucătăria hotelului. Mihai a avut la meniul vegetarian pachetele chinezești cu legume – spring rolls – iar pentru că elevii au dorit și ei, Andreas ne-a promis pentru mâine această opțiune la prânz.

După o ședință de grup am fost gata pentru activitatea de după-amiază. Pe perioada acestei tabere internaționale elevii au observat o multitudine de vase de lut în toate locurile vizitate – vestigii ale unei civilizații foarte vechi – iar astăzi au întâlnit un maestru olar în atelierul său de pe dealurile de lângă Limassol.

6 - tabere in strainatate pentru elevi

8 - tabere engleza in strainatate

Maestrul a învățat meseria de la tatăl său, acest atelier fiind în familie de mai multe generații. După o demonstrație și un tur al atelierului, rând pe rând ne-am creat fiecare obiectul pe care îl vom lua acasă. După ce vazele, pocalele și ghivecele vor fi arse și uscate, duminică dimineață ele vor ajunge la hotel pentru ca elevii să le poată împacheta cu grijă și să le aducă acasă.

10 - tabere in strainatate de limba engleza

12 - tabere limba engleza Cipru

11 - tabere engleza Cipru

Pentru mulți dintre elevi acestea sunt primele obiecte cu adevărat hand-made pe care le-au făcut. Cu puțin ajutor din partea olarului, ne-am descurcat de minune și am reușit să pregătim câteva obiecte excelente – decorative sau pentru uz de zi cu zi. Desigur, această activitate a fost inclusă în programul taberei, la fel ca toate celelalte activități – elevii nefiind obligați să plătească nimic – nici pentru obiectul creat de ei.

9 - tabere limba engleza Cipru

13 - tabere pentru elevi

14 - tabara engleza

15 - tabere engleza

Am reușit să ne relaxăm puțin înainte de cină, iar fetele și-au repetat piesele alese pentru seara de karaoke de vineri – după spectacolul de modă vom avea și o sesiune de karaoke – și regăsesc foarte mult entuziasm printre elevii taberei – cred că ne vom distra de minune!

La cină Andreas ne-a pregătit pulpe de pui cu salate proaspete și cartofi copți precum și jeleu la desert. Iar imediat după cină, am început activitățile de seară, jocuri distractive din seria Minute To Win It – mini jocuri în care echipele s-au întrecut în diverse probe ce trebuiau completate într-un minut, astfel adunând puncte.

3 tabere internationale

1 tabere internationale

2 tabere in strainatate

3 tabere engleza

Toți elevii s-au distrat foarte tare fiindcă probele erau de amuzante și antrenante. Spre exemplu, una dintre probe presupunea așezarea unui biscuite Oreo pe frunte, iar concurentul trebuia să-l mute de pe frunte până în gură fără să-l atingă cu mâinile. În alte probe elevii trebuiau să ducă bile de vată lipite pe nas până în cealaltă parte a camerei sau să construiască piramide din pahare de plastic.

În
6 tabere in strainatate

7 tabre internationale

9 tabere limba engleza total au fost 5 probe, iar echipa roșie a adunat 70 de puncte, cu 40 mai mult decât echipa albastră! Toată lumea s-a distrat iar apoi s-au întors în camere pentru a se odihni! Începe a doua jumătate a acestei tabere internaționale!

Puteți vedea mai multe poze din a cincea zi a taberei în album: Facebook Album Tabără.

Pe curând!