Tabere în Străinătate | Cipru | Ziua 4

Feb 06
Feb 07
Feb 08
Feb 09
Feb 10
Feb 11
Feb 12
Feb 13
Feb 14

Ziua 4 – Limassol Old Town, Cetatea & Salsa

Noaptea trecută ne-am odihnit cu toții foarte bine – probabil că dansul de aseară ne-a epuizat pe toți. A fost foarte bine că am fost odihniți fiindcă ne aștepta o zi lungă! Marți am avut parte de lecții de limba engleză, mese foarte gustoase, mult soare și o plimbare prin centrul vechi – și desigur activitatea specială de seară! Această tabără de engleză se dovedește a fi solicitantă – dar pe placul elevilor.

3 tabere internationale

Cu toții ne-am întâlnit la ora 7:30 pentru micul dejun – unii mai somnoroși, alții mai alerți, dar după puțin timp eram pregătiți să ne începem ziua. La micul dejun, Andreas ne-a preparat în plus și o budincă cu cereale și lapte – care mergea de minune cu dulceață. Ca de obicei, la 8:30 ne-au luat autocarele pentru a de ne duce la școală. Cursurile de limba engleză încep puțin înainte de ora 9 pentru elevii acestei tabere în străinătate.

3 tabara internationala

2 tabere internationale

Astăzi elevii au fost împărțiți în grupe de studiu pentru a-și continua cursurile intensive de limba engleză. Așadar, a intrat în scenă o noua profesoară și anume Nikki, o britanică ce lucrează la școala Columbia de mai mulți ani. Grupele de studiu au fost formate în urma testelor de plasament, iar elevii au lucrat în echipe în cadrul fiecărei grupe de studiu.

4 tabere in strainatate

Au avut parte de mini-proiecte, de exerciții de vocabular și ascultare, precum și de joculețe pentru a stimula conversația. La școală, elevii au primit un platou de fructe proaspete, crescute local în zona Limassol.

01 tabere in strainatate

Această tabără internațională combină lecțiile de limba engleză cu activitățile turistice, de socializare și distractive. Pentru ca experiența să fie una cât mai frumoasă, întreg programul este gândit cu atenție de către școala parteneră din Cipru. Elevii ce participă la această tabără în străinătate se bucură de excursii, jocuri și concursuri în fiecare zi. Astăzi, după cursurile de dimineață ne-am întors la hotel pentru masa de prânz. Meniul de astăzi a fost format din pește pane cu garnitură de orez și couscous, salate, fructe și sucuri, iar meniul vegetarian a cuprins hamburgeri de legume ca alternativă la pește.

La ora 14, Spyros, șoferul nostru, împreună cu Adam ne-au întâmpinat la hotel pentru a ne duce în excursia de astăzi. Excursia a fost în centrul istoric al orașului Limassol. În apropiere de cetatea din Limassol ne aștepta ghidul nostru turistic – Antonia – aceeași care ne-a însoțit în excursia de sâmbătă. Antonia este un ghid autorizat ce lucrează pentru biroul de turism din Limassol. Școlile și operatorii din turism pot angaja acești ghizi dacă doresc ca excursiile lor să cuprindă informații interesante.

9 tabere internationale

6 tabara in strainatate

7 tabere internationale

8 tabere in strianatate

Antonia este un ghid cu foarte multă experiență ce cunoaște nu doar informații interesante despre Limassol și Cipru, dar și foarte multe lucruri distractive pentru elevi, făcând expunerea de informații foarte interesantă. Vizita a început cu o demonstrație de pregătire a bureților de mare. Am fost așadar la un magazin foarte mare ce găzduia și o expoziție de bureți de mare. Proprietarul magazinului ne-a demonstrat cu acești bureți naturali, culeși de pe fundul mării, sunt curățați și pregătiți pentru a putea fi folosiți la igiena corporală.

Apoi am vizitat cetatea și am aflat despre istoria Ciprului, despre soarta acestei insule și felul în care s-a dezvoltat de-a lungul timpului, de la influențele grecești și turcești, până la cucerirea britanică dar și “împăcareadintre Anglia și Cipru – ce s-a desfășurat în stil clasic medieval – printr-o nuntă! 

10 tabara engleza

11 tabere in strainatate engleza

12 tabara cipru engleza

12 tabere elevi engleza

Desigur, ca multe dintre teritoriile cucerite, Cipru a fost de vânzare pentru mult timp – către cel care plătea mai mult. Această insulă are într-adevăr o istorie foarte interesantă ce i-a atras și pe elevi!

15 tabere in strainatate

13 tabara in strainatate

14 tabere internationale

Limassol Marina, sau portul din Limassol, este recent construit și seamnănă cu alte porturi celebre din lume, fiind o combinație între docuri, spații comerciale și clădiri rezididențiale. Adi a observat foarte bine faptul că, deși Cipru este o țară mică, cu puțini locuitori, aceștia au un nivel de trai destul de ridicat, portul fiind plin de iahturi luxoase. Probabil unele aparțin și turiștilor sau străinilor, însă multe dintre aparțin ciprioților.

17 tabere in strainatate

16 tabara in strainatate

Ne-am întors apoi în orașul vechi unde am explorat puțin străzile și zona de magazine pentru ca elevii să-și poată lua suveniruri. După o plimbare de jumătate de oră pe străduțele din orașul vechi ne-am odihnit lângă cetate și ne-am bucurat de sucuri naturale sau ceaiuri ori chiar… înghețată.

18 tabere internationale

Masa de seară a fost un amestec foarte interesant și apetisant de paste, carne, brânză și smântână de gătit, toate apoi puse la cuptor într-un amestec ce aduce aminte de lasagna sau musaka. Desertul a fost o budincă de vanilie cu migdale, foarte interesantă.

La activitatea de seară, Laurence și Adam ne-au învățat să dansăm salsa – elevii din această tabără internațională nu scapă nici o ocazie de distracție! Am început cu încălzirea, apoi cu mișcările individuale și mai apoi cu mișcările în perechi – pe melodii speciale pentru exersarea acestui dans elevii au reușit să învețe mișcările destul de repede pentru a trece la muzică latino pe care salsa s-a dansat acum mult mai ușor.

19 tabere internationale

20 tabere engleza

21 tabere internationala

25 tabere limbi straine

22 tabere limba engleza

După ce au deprins mișcările, seara a devenit una cu muzică amestecată și multe stiluri de dans îmbinate – per total distractivă 🙂

24 tabere in strainatate

23 tabere internationale

Oare ce ne-a pregătit școala pentru mâine?

Puteți vedea mai multe poze din a patra zi a taberei în album: Facebook Album Tabără.

Pe curând!