Tabere Internaționale |Tabără Cipru | Ziua 3

Feb 06
Feb 07
Feb 08
Feb 09
Feb 10
Feb 11
Feb 12
Feb 13
Feb 14

Ziua 3 – A început școala

Dis de dimineață elevii taberei internaționale din Cipru au fost în picioare și pregătiți pentru micul dejun continental pregătit la hotel. Cred că erau entuziasmați, astăzi a fost prima zi de școală!

01 tabara internationala

Akis, gazda noastră, ne-a întâmpinat la hotel și cu două microbuze ne-a dus la școala Columbia, organizatoarea programului acestei tabere în străinătate. O parte importantă a acestei tabere o reprezintă cursurile de limba engleză, iar școala Columbia are o tradiție de peste 30 de ani în predarea acestei limbi străine în Limassol.

02 tabere in strainatate

După o scurtă prezentare a școlii, elevii și-au susținut testul de plasament. Un examen scris cu un punctaj maxim de 85 de puncte, în funcție de care profesorii le vor construi programa de studiu. După aproximativ 45 de minute, testele au început să fie corectate, iar noi ne-am bucurat de câteva siropuri naturale tradiționale. Siropul de lămâie, cât și cel de portocale l-am încercat cu apă rece, însă cel de migdale se potrivea foarte bine cu apa caldă! Este totodată un remediu natural pentru durerea de gât.

06 tabere in strainatate

03 tabara in strainatate

4 tabara internationala

Elevii și-au continuat împreună lecțiile împărțiți în echipe de doi sau trei în funcție de nivelul de la testul de plasament. Jenny, una dintre profesoarele lor, este originară din Africa de Sud. După câteva jocuri în echipe, cei de la școală au reușit să le evalueze și abilitățile de comunicare și de înțelegere a limbii străine. Participanții la această tabără au vârste diferite și nivele diferite de cunoștință, așadar lecțiile de limba engleză trebuie predate pentru fiecare nivel în parte.

08 tabara engleza

07 tabara internationala

Vom reveni asupra cursurilor în zilele ce urmează, dar ceea ce pot spune până acum este că elevii s-au declarat foarte mulțumiți de felul în care le sunt predate cursurile, de stilul de predare și de abordarea școlii – așadar iată că și partea de cursuri a acestei tabere în străinătate este apreciată de către elevi.

10 tabere elevi engleza

09 tabere internationale

La ora 12:15 s-au încheiat lecțiile, iar în câteva minute am ajuns înapoi la hotel. Elevii au avut așadar puțin timp pentru a-și lăsa mapele și ghiozdanele în camere, după care am coborât la prânz. Prânzul a fost unul foart gustos, cu pui, legume, orez și cous-cous, salată proaspătă și nelipsitele fructe!

Activitatea de după prânz a început la ora 14 și a constat în jocuri pe plajă. Da, ați citit bine – jocuri pe plajă – aici, la prânz au fost aproximativ 18 grade, iar la soare temperatura resimțită a fost mai mare. Chiar dacă cerul s-a acoperit de nori până am ajuns noi la terenurile de volei de pe plajă, tot nu s-a făcut frig.

11 tabere internationale

12 tabara internationala

 

13 tabere internationale

Fiecare a putut alege ce-și dorește să facă pe plajă, iar cei mai mulți au optat pentru volei. Alți elevi s-au jucat fotbal, frisbee sau pur și simplu și-au făcut poze pe digul de pe plajă și s-au bucurat de soare, de sunetul valurilor și de priveliștea frumoasă!

17 tabere limba engleza

14 tabara internationala

15 tabara in strainatate

16 tabere in strainatate

Plaja cu nisip negru din Limassol și-a luat la revedere pentru moment, iar noi ne-am întors la hotel și ne-am odihnit puțin până la masa de cină. Programul plin de peste zi nu ne da foarte mult timp pentru a ne odihni, așadar ne-am bucurat de aproape două ore de relaxare sau un scurt somn.

19 tabere internationale

La cină, Andreas ne-a oferit o delicioasă friptură la tavă, cu cartofi piure și sos de ciuperci, cu salată și măsline. Am discutat despre meniul de mâine care se anunță a fi foarte bun!

Seara a fost pregătită de către Laurence și Adam – două televizoare uriașe au fost montate în sala de mese, acum reamenajată pentru Games Night – și a fost o seară de succes. Inițial credeam că fetele vor fi atrase de Dance Central, iar băieții de Fifa 16, însă am avut o surpriză – jocul de dans a fost într-atâta de apreciat, încât toată lumea era atentă la cei care erau pe scenă – reprizele de fotbal trecând cu pauze foarte lungi. Medeea în schimb a dansat de foarte multe ori, după care a trecut la fotbal, unde a încheiat cu o victorie și o înfrângere.

21 tabere in strainaate

22 tabere internationale

23 tabere internationale

26 tabere internationale

24 tabere internationale

25 tabere in strainatate

S-au calculat și puncte pentru fiecare activitate în parte, iar echipa albastră s-a distanțat la 10 puncte de echipa roșie – să vedem cine va încheia săptămâna pe primul loc, dar și care este premiul special din partea școlii!

Puteți vedea mai multe poze din a treia zi a taberei în album: Facebook Album Tabără.

Pe curând!