Tabără în Străinătate Cipru – Ziua 2

Jul 08
Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17

Ziua 2: Troodos, Jocuri și Piscină

Soarele de mare ne-a trezit la 7.30, la fix pentru a ne bucura de micul dejun bogat, unde am cunoscut și colegii francezi cu care ne vom petrece următoarele nouă zile.

2 tabara in strainatate

1 tabara in strainatate Cipru

La 9.30 am plecat să explorăm munții Troodos, la 1200 metri înălțime. Înainte de a porni în drumeție însă, fiecare echipă formată dintr-un elev român și 2 francezi a primit o fișă cu probele pentru care urma să primim puncte, de exemplu să ne facem selfie sub cascada Caledonia, să fotografiem frunze de salvie sălbatică, un stejar auriu, specific Ciprului, sau un copac de capșuni.

3 tabere cipru

4 tabara in cipru

5 tabara de vara cipru

Am urcat cam o oră, bucurându-ne de peisaje superbe și culminând cu o baie sub cascadă (pentru cei mai curajoși și prieteni cu apa rece de munte, cum ar fi Mihai, David și Radu). Datorită munților Troodos dar și a climatului foarte blând, în Limassol se pot practica atât sporturi de iarnă cât și sporturi acvatice pe plajă în aceeași zi, diferența de nivel asigurând zăpadă pe varfurile munților în lunile reci.

6 tabara internationala cipru

7 tabere in strainatate cipru

8 tabere in strainatate Cipru

La coborâre ne-am oprit la o terasa, unde am luat prânzul pregătit la pachet și ne-am odihnit după drumeție. A fost ocazia ideală pentru ca elevii să lege noi prietenii cu colegii lor internaționali într-un mediu relaxat și non-formal.

9 tabere internationale cipru

10 tabara in strainatate cipru

Am pornit apoi spre Omodos, un sat tradițional cipriot, unde ne-am plimbat în voie printre străduțele înguste, înțesate  de magazinaşe cu suveniruri și lucruri tradiționale cipriote. Satul este faimos pentru producția de vin, fiind la o altitudine de aproximativ 800 de metri.

11 tabara engleza cipru

Am ajuns în final în piața centrala, unde am vizitat o fosta mănăstire, acum Biserica Sfintei Cruci ce a fost construită din piatră în secolul 17.

Au urmat 2 ore de plimbări lejere pe străduțele cu aer mediteranean sau relaxare servind o prăjitură sau o băutură rece. Am descoperit spritul tradițional Cipriot într-o după-amiază plăcută.

12 tabara cipru elevi vara

La 17.00 am ajuns din nou la hotel, ne-am tras sufletul după ziua plină de plimbări și descoperiri și ne-am răsfățat cu plajă și baie în piscina hotelului în așteptarea cinei: barbeque 🙂

13 tabara internationala

Seara s-a încheiat cu un concurs extrem de distractiv cu 4 probe între cele 2 echipe stabilite din prima zi: roșu și albastru. Desi scorul a fost strâns, echipa albastră a fost desemnată câștigătoare după o serie de concursuri ce au necesitat lucru în echipă, coordonare, viteză de reacție și concentrare 🙂

14 tabara in strainatate

15 tabara cipru 2016

16 tabara de vara engleza

Concursul a fost distractiv și i-a implicat pe elevi lucru ce a însemnat că s-au dus cu toții la culcare devreme, fiind obosiți după drumeție și după o seară plină cu activități precum mutarea unui M&M folosind un pai, piramida de pahare, concursul de viteză cu bucățica de vată pescuită cu vârful nasului lipicios sau mutarea unui Oreo de pe ochi până în gură făra ca el să fie atins cu mâinile.

18 tabara internationala in cipru

19 tabere engleza vara

20 tabara de limba engleza

Duminică elevii își vor susține testele de plasament și vor avea parte de jocuri și activități atât pe plajă cât și la piscină.

Puteți vedea mai multe poze din ziua 2 a acestei tabere în Cipru în album: Facebook Album Tabără Cipru.