Tabără în Străinătate Cipru – Ziua 3

Jul 08
Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17

Duminică – piscină, plajă, jocuri și fotbal

Câțiva dintre noi ne-am trezit la 7.30 ca să facem o baie în piscină înaintea micului dejun, chiar dacă în programul zilei de duminică se anunța soare, apă, piscină și plajă, film și finala campionatului european de fotbal 🙂

Merităm multă relaxare, după un an școlar incărcat de activităti. Iar ziua de duminică a fost perfectă pentru a ne recupera forțele!

Totuși, dimineață participanții în tabără au primit testul de engleză astfel încât mâine, în prima zi de cursuri, fiecare să înceapă lecțiile la grupa potrivită nivelului său de engleză.

1 tabara internationala Cipru

Însă, imediat după terminarea testului au urmat jocuri în piscină, jocuri langă piscină (cum ar fi Jenga), bronzat, făcut noi prieteni. S-a inventat chiar și un joc: aruncarea paharelor de plastic pline cu apă dintr-o parte într-altă a piscinei (încă mai lucrăm la un nume pentru acest joc), iar Mihai e mândru că a avut ideea ca paharele să fie prinse în timp ce te arunci în piscină, după cum se vede în fotografie.

2 tabere in strainatate cipru

3 tabara engleza cipru

5 tabere limba engleza cipru

Înfometați de la soare și apă, am luat prânzul și, după o mică siestă, am plecat nerăbdători spre mare. Prânzul a fost pe gustul elevilor și totodată a fost oportunitatea perfectă pentru a continua să-și cunoască noii colegi alături de care începând de mâine vor și studia.

4 tabara in strainatate cipru

6 tabara internationala cipru

Apa era perfectă pentru bălăceală, scufundări, sărit unul de pe umerii celuilalt sau răsuciri în apă. Am simțit cu adevărat că suntem în vacanța de vară, la mare 🙂

7 tabara vara strainatate

8 tabara in strainatate

9 tabara engleza internationala

După vreo 3 ore de joacă pe nisip sau în apă, de povestit împreună cu colegii de tabără sau pur și simplu de făcut plajă, am pornit înapoi spre hotel, insă drumul ne-a dus întâi către cea mai bună inghetată din Cipru, după spusele localnicilor. Și îi credem, după ce am gustat-o 🙂

10 tabara internationala engleza1

11 tabara in strainatate

Ajunși înapoi la hotel, ne-am reîmprospătat și am coborât la cină: pește cu legume și cartofi la cuptor, pepene roșu și galben la desert! Verdictul: perfect pentru o seară de vacanță în Cipru.

12 tabere internationale cipru

Pregătiri și emoții pentru meciul cu Franța, apoi. În semn de solidaritate cu colegii francezi, participanții români și leaderii de activități din tabără s-au pictat în culorile Franței. Cum altfel…

13 tabere limba engleza cipru

Până a început meciul, ne-am uitat cu toții la un film în curtea interioară a hotelului, am mâncat popcorn și inghetată. Cu emoții, mai ales pentru colegii francezi, a sosit și debutul Finalei de fotbal, moment în care cu toții au cântat “La Marseillaise”. A fost un moment emoționant la care am putut să fim martori.

14 tabere de limba engleza

17 tabara limba engleza in strainatate

15 tabere internationale engleza

Însă jocul de fotbal nu se încheie decât după ultimul fluier, și după un meci în care echipa Franței a avut și ghinion, titlul de campioni ai Europei a revenit Portugaliei.

Luni se dă trezirea de dimineață! Încep cursurile așadar ne-am retras în camere pentru a ne odihni…

Puteți vedea mai multe poze din ziua 2 a acestei tabere în Cipru în album: Facebook Album Tabără Cipru.