Tabără în Străinătate Cipru – Ziua 4

Jul 08
Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17

Ziua 4: Cursuri de engleză, snorkelling și parcul medieval

Astăzi a fost prima zi de cursuri, așa că ne-am trezit mai devreme decât de obicei. Micul dejun a fost la 7.30, iar la 8.30 eram deja în microbuze în drum spre Columbia Private Institute, unde se desfășoară activitățile de engleză în dimineața fiecarei zi a săptămânii care urmează.

2 tabere in strainatate

Columbia Private Institute este un centru de limbă engleză cu o tradiție de 30 de ani în Limassol. Aici, în jur de 600 de elevi din Limassol și zonele apropiate studiază pe parcursul anului limba engleză, centrul având profesori nativi angajați în permanență. Columbia este totodată centru de testare atât pentru examene Cambridge, TOEFL, IELTS cât și pentru examinări de A-levels, sistemul de învățământ din Cipru fiind după modelul britanic.

20160711_110916

Am fost primiți acolo de către directorul școlii, Akis și de către 3 doamne profesoare extrem de drăguțe care urmau să primească în clasele lor participanții la tabăra internațională de engleză Qdays din Cipru.

5 tabere limba engleza in strainatate

4 tabere engleza cipru

3 tabere in strainatate cipru

Așa cum ne așteptam, cele 3 ore de cursuri au trecut foarte repede, fiind extrem de interactive, cu multă conversație și distracție. Toți participanții au terminat prima zi de curs cu zâmbetul pe buze, mai ales că în pauză s-au îndulcit cu struguri din producția proprie a lui Akis, directorul școlii.

1 tabara internationala

Întorși la hotel am luat prânzul: paste, friptură de pui, salată de vară și desigur pepene roșu.
După o mică siestă am pornit din nou către plajă. Relaxare, mare, joacă și snorkeling. Unii dintre copii au experimentat asta pentru prima oară și s-au distrat de minune.

8 tabere in strainatate vara cipru

9 tabere limba engleza cipru

10 tabere engleza vara cipru

11 tabara internationala in strainatate cipru

Am luat cina puțin mai devreme, la 6.30 (souflaki cu salată și înghețată la desert) astfel încât la 19.15 am plecat spre parcul tematic medieval, unde din nou, distracția  fost la mare înălțime!

6 tabere internationale cipru

Dintre cele 3 echipe care au încercat, Mihai și David au fost cei care au reușit să deschisă porțile castelului în stil medieval, cu ajutorul berbecului. Lucrând în echipă și coordonându-se, au avut succes.

12 tabere in strainatate

13 tabere internationale

Au urmat apoi aproape 3 ore de distracție medievală: costume, lupte, tir cu arcul, atelier de modelat sticlă, șah și multă istorie. Elevii au putut învață despre meșteșugurile tradiționale din Cipru, despre cavaleri și felul în care aceștia au modelat istoria insulei în timpuri medievale. Cam astfel s-ar rezuma vizita noastră la acest parc medieval, după cum se vede din fotografii.

 

16 tabara internationala cipru

17 tabere de engleza elevi cipru

18 tabere engleza elevi

14 tabere engleza cipru
În concursul de lupte, după demonstrația actorilor desigur, David a reușit să-și învingă “adversarul” fiind foarte mândru de reușita sa! Avem printre noi un adevărat campion la luptă cu sabia, fie ea și de jucărie 🙂

15 tabere limba engleza cipru

Obosiți după o zi plină, ne-am pregătit apoi de o nouă zi la fel de interesantă pentru că mâine mergem la castelul din Limassol și prin orașul vechi.

Toate pozele din ziua 4 a acestei tabere în Cipru se regăsesc în album: Facebook Album Tabără Cipru.