Tabără în Străinătate Cipru – Ziua 8

Jul 08
Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17

Ziua 8 – Ultima zi de cursuri și Karaoke

Dimineața zilei de vineri a fost marcată, din nefericire, de veștile despre atacul de la Nisa. Chiar dacă în Cipru suntem în siguranță, colegii francezi din tabăra internațională au părinți, rude sau prieteni acolo, însă pană la ora 10 cu toții primiseră confirmarea faptului că cei apropiați sunt bine.

3 tabere internationale cipru

4 tabara engleza cipru

Colegii români le-au fost alături atât de mult cât au putut, cu vorbe de consolare, îmbrățișări și emoții uneori vizibile. Akis, directorul școlii ne-a îndulcit pe toți cu prăjituri de casă, tradiționale; un festin culinar la Columbia Private Institute menit să reducă tensiunea și emoțiile resimțite de colegii de tabără, și să le ofere elevilor un moment relaxant…

1 tabara internationala cipru

Fiind ultima zi de cursuri, participanții la tabăra în străinătate au primit și certificatele corespunzătoare nivelului lor de engleză. Toți cursanții s-au declarat extrem de încântați de activitătile de la engleză: proiecte, interacțiune, lucru în echipă. Fotografii și zâmbete la final de curs, îmbrățișări, veselie și mulțumiri profesorilor ce s-au ocupat de instruirea elevilor din tabăra internațională, cam așa s-a încheiat ziua de vineri la școală…

5 tabere in strainatate cipru

După masa de prânz am pornit către castelul medieval Kolossi, unde Radu s-a transformat ad-hoc în ghidul grupului și ne-a povestit câte ceva despre importanța strategică a acestui castel în zonă. Pasiunea lui Radu pentru istorie a ieșit la iveală și ne-am bucurat să vedem faptul că este un bun cunoscător al istoriei medievale.

6 tabere limba engleza cipru

7 tabere internationale in strainatate cipru

8 tabara limba engleza cipru

9 tabere engleza cipru
Apoi am avut două ore de shopping în mall-ul din Limassol, ocazie cu care am cumpărat câte ceva simbolic pentru cei de acasă. Centrul comercial nu este foarte mare însă oferă suficiente soluții pentru cei ce își doresc un suvenir sau mici cumpărături.

Întorși la hotel, am avut timp o oră să încercăm noul pistol cu apă achiziționat de David din mall, după cum se vede… Piscina fost un adevărat magnet pentru elevii taberei internaționale, și este de înțeles. Vremea ideală te îmbie să te răcorești iar faptul că sunt mulți elevi în această tabără îi ajută să socializeze și să se distreze, transformând piscina în metoda ideală de interacțiune.

10 tabara in strainatate cipru

11 tabara internationala in strainatate cipru

Seara de vineri a fost rezervată concursului de karaoke. Lista cu cântece a fost stabilită de către participanți cu două zile înainte, cercetările au fost deja făcute, așa că tot ce ne rămăsese de făcut era să ne distrăm în timp ce cântăm. Și așa am făcut.

12 tabere limba engleza cipru

13 tabere engleza

14 tabara in strainatate

15 tabara vara cipru

Am cântat Beatles, Coldplay, Rihanna, Queen, Ozone (“Dragostea din tei”), pe care l-au cântat împreună românii și francezii pe de rost, iar seara s-a încheiat cu imnul Franței, un moment solemn la care am putut să luăm parte.

16 tabere internationale cipru

Mai multe imagini din ziua 8 a taberei internaționale aici: Facebook Tabără în Străinătate Cipru