Tabără în Străinătate Cipru – Ziua 9

Jul 08
Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17

Ziua 9: Istorie și pirați!

Sâmbătă ne-am trezit la 7.30, ca de obicei, pentru că urma o zi plină pentru noi, plină de istorie, soare și apă în tabăra internațională de limba engleză din Cipru!

1 tabara internationala cipru

După micul dejun am pornit la drum, destul de adormiți, după cum se poate observa din imagini 🙂 . Mai avem doar două zile de tabără și începem să resimțim programul celor opt zile care s-au scurs mult prea repede, după părerea tuturor.

2 tabere in strainatate cipru

Prima destinație a fost Kurion, teatrul antic unde încă se țin spectacole. Amfiteatrul are o priveliște superbă către mare și o acustică la fel de bună. Am putut sa ne plimbam prin amfiteatru și să îi testăm acustica renumită!

3 tabara in strainatate cipru

4 tabere internationale cipru

5 tabere in strainatate cipru

6 tabere engleza cipru

Am trecut apoi pe lângă sanctuarul unde zeul Apolo era venerat și ne-am continuat drumul pe coastă, admirând peisajul mediteranean, până la locul unde Afrodita s-a născut din mare, același loc de unde s-a născut întreaga insulă Cipru, de altfel. Am petrecut cam 30 minute acolo iar câțiva copii au înotat în jurul stâncii ce marchează nașterea Afroditei, ca să rămână mereu tineri, potrivit legendei.

7 tabara in strainatate cipru

8 tabara in strainatate cipru

Pafos, care a fost capitala țării aproximativ 600 ani până la finalul perioadei romane, a fost următoarea noastră destinație. Întâi am vizitat descoperirile arheologice din acest oraș și mozaicul cu imagini ce reprezentau zeii antici sau pe Narcis.

10 tabara engleza cipru

11 tabere engleza cipru

Apoi am pornit în croaziera ce a durat 4 ore. Am făcut o plimbare de-a lungul coastei, am luat prânzul pe vas, și apoi, ambarcațiunea a ancorat pentru 2 ore. Distracția a fost la ea acasă aici! Am făcut baie în larg, am făcut sărituri care mai de care mai sofisticate, am avut parte de un spectacol de dans și acrobații pe punte, magie și pirați… că doar ne aflam pe o barcă de pirați.

12 tabara internationala engleza cipru

13 tabere internationale engleza

14 tabere engleza cipru

15 tabere engleza cipru

16 tabere in strainatate cipru

17 tabara engleza cipru

18 tabere engleza cipru

19 tabere in strainatate cipru

20 tabere engleza cipru

Radu a încercat să afle niște trucuri de la magician (pe unele le știa deja), iar la întoarcere, obosiți fiind, unii dintre elevi au s-au odihnit pentru a-și recupera energia! Înainte de cină am avut timp de încă o baie și joacă în piscină. Nu ne-a stricat puțin aquagym după mesele copioase pe care le-am avut în tabăra din Cipru.

20 tabere internationale cipru

21 tabara in strainatate cipru

De fapt nu doar mesele, totul a fost excepțional aici: de la grija pentru siguranța copiilor la grija ca ei să aibă o vacanță memorabilă, la activități de engleză și de distracție de cea mai bună calitate.

Fiind ultima seară petrecută aici, programul a fost unul specific tradițional: muzică și dansuri grecești, care s-au încheiat cu salsa, pentru că prima seară de salsa fusese un succes real și am simțit nevoie să-l reedităm :).

22 tabere engleza cipru

23 tabere cipru engleza

Mâine este ultima zi în tabără. Deși ne este dor de casă, ne gândim cu tristețe că va trebui să plecăm de aici cu toate că toți elevii și-ar dori ca tabăra sa se continue!

Mai multe imagini din ziua 9 a aceste tabere internaționale găsiți aici: Facebook album tabără Cipru