Tabără Engleză Cipru – Ziua 2

Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22

Ziua 2 – Cursuri, excursii și seară de jocuri

Luni ne aștepta o zi plină de activități, așadar ne-am trezit la 07:00 pentru a avea timp să ne pregătim pentru micul dejun de la 07:30.  Am primit cereale cu lapte, șuncă, cașcaval, ou fiert, roșii, castraveți, unt, dulceață, Nutella, ceai, suc natural de fructe.

Tabara engleza cipru 100717

După micul dejun ne aștepta microbuzul pentru a ne deplasa către școală, care se află la o distanță de 15 minute. La 08:50 am ajuns la Columbia Private Institute unde, după ce am fost întâmpinați de Akis, directorul și unul dintre cei care dețin școala, copiii au intrat în sala de curs pentru a da testul de nivel, în urma căruia vor fi repartizați pe grupe de studiu.

La test aceștia au avut de făcut o compunere în care puteau să aleagă diverse teme, de exemplu: să mulțumească unui prieten scoțian pentru invitația la ziua lui sau să continue un text care începe: I felt nervous when someone knocked on the door…. . Testul a cuprins și partea de gramatică, plus citirea unui text urmând apoi să răspundă la întrebări pe baza acestuia.

Tabara in strainatate cu insotitor 100717

Tabere in strainatate cu insotitor 100717

La ieșirea din sala de curs ne-a întâmpinat Akis cu struguri din propria grădină. Delicioși 🙂

După pauză a urmat testarea orală pentru fiecare copil în parte, iar în jurul orei 11:00 au început cursurile de engleză. Grupului nostru i s-au alăturat 4 fete din Rusia, iar de mâine vom avea și colegi francezi. Astăzi au lucrat ca un grup compact, însă de mâine copiii vor fi repartizați în funcție de vârstă și nivel pe grupe de lucru.

Tabere in strainatate 100717

Tabara internationala cipru 100717

Angela ne-a adus badge-uri, pe care le purtăm atunci când suntem în afara hotelului.

După terminarea cursurilor de engleză, în jurul orei 13:00, am fost preluați pentru întoarcerea la hotel. Urmează prânzul la ora 14:00.

Spre bucuria copiilor am avut paste și chifteluțe cu sos, care puteau fi asezonate cu parmezan sau smântână. Nu au lipsit nici de această dată deliciosul pepene și sucul de fructe.

La 15:00 ne-am întâlnit cu ghidul nostru Antonia pentru a merge în călătoria de după amiază.  Am vizitat întâi partea de vest a insulei. Puțin înainte de ora 16 am ajuns la Centrul Educațional Akrotiri, unde am urmărit un scurt filmuleț despre flora și fauna zonei, iar ghidul local ne-a explicat folosind tehnologie modernă, istoria ținutului. Nu am părăsit Centrul înainte de a vedea mai îndeaproape cu ajutorul telescoapelor superbul lac sărat și renumitele păsări flamingo.

Tabara engleza in strainatate 100717

Tabere cipru 100717

Tabere engleza in strainatate 100717

Lăsând zona de vest a insulei în urmă, ne-am  îndreptat spre estul acesteia, nu înainte de a face un mic popas în sat la o localnică ce folosește “Flue” luat de pe lacul sărat Akrotiri și împletește diverse obiecte. Mai există doar câteva doamne de pe insulă care știu să practice această îndeletnicire.

La 17:15 ne îndreptam către ruinele orașul antic Amathous, unde Antonia, ghidul turistic ce ne-a însoțit în excursie, ne-a arătat împrejurimile și apoi ne-am continuat drumul spre hotel.

Tabere engleza cipru 100717

Cina de la ora 19:00 a constat în pulpă de pui la cuptor cu cartofi noi sau paste și a fost delicioasă.

După 20:00 ne-am strâns pe terasă pentru board games. Ne-am încălzit cu “Uno” și am trecut la “Cluedo-The classic mystery game”. Câștigătorii au fost Andrei și David. Am continuat după cu “Yes! or No!” – au trecut deja 2 ore de board games, iar distracția era în toi! Suntem toți în formă maximă 🙂

Tabara in strainatate 100717

Din păcate, ora târzie ne-a obligat să mergem în camere, dar unii dintre noi își gândesc deja strategia de joc pentru revanșă. See you soon at the table!

Puteți vedea mai multe poze din ziua 2 a taberei din Limassol, Cipru aici: Facebook Album Tabără Cipru.