Tabără Engleză Cipru – Ziua 6

Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22

Ziua 6 – Cursuri, piscină și robotică

După ziua relaxantă de ieri, cu plimbări, dans și voie bună, astăzi urmează să reluăm cursurile de engleză. În acest sens, la ora 08:30 toată lumea este în autocarul care ne duce către Columbia Private Institute pentru a continua programul academic.

1 tabara in strainatate cipru 140717

Înainte de a începe ora, teacher le-a pus întrebări din cursul predat anterior. Răspunsurile corecte au fost extrem de valoroase, fiind convertite în puncte pentru membri echipelor. Rivalitatea între echipe este mare, așadar fiecare s-a străduit să demonstreze cât de atenți au fost la cursuri :).

2 tabara internationala cipru 140717

În cadrul cursurilor de engleză de astăzi, au vorbit despre corpul uman, au completat fișe într-un joc de tip ”Blind Date” în perechi și apoi au ales fiecare câte o fișă în funcție de caracteristicile completate. A fost distractiv și mi-a plăcut modul în care școala înțelege să predea aceste cursuri de vară, distractive și într-un mediu relaxat, dar atingând niște standarde academice de conținut.

10 tabara internationala cipru 140717

La final elevii au avut de făcut o compunere “The worst date ever”, astfel exersându-și și abilitățile de scriere în limba engleză, din nou, folosind un subiect la îndemână, un subiect ușor de abordat pentru ei așa încât să folosească vocabular uzual.

Ne-am întors la hotel în jurul orei 12:30, unde în 30 de minute ne aștepta prânzul: roșii umplute, cârnăciori, salată de roșii și castraveți, salată de năut și alte semințe. Ca de obicei prânzul a fost delicios și apreciat de elevii din tabără!

3 tabara internationala engleza cipru 140717

Astăzi am decis să rămânem la piscină în timp ce colegii francezi au ales să meargă pe plajă. Probabil că după plimbarea lungă de ieri, elevii grupului nostru de tabără au preferat acum să își odihnească picioarele. Nici o problemă! Este suficient de relaxant și la piscină, soarele e aici, avem șezlonguri, iar temperatura apei este ideală!

5 tabara engleza cipru 140717

4 tabara in strainatate engleza cipru 140717

La ora 19 s-a servit cina – astăzi, carne de pui cu legume, înghețată la desert și chec pentru cei care doresc în plus, ceva dulce! Am avut puțin timp pentru a ne face siesta, fiindcă de la ora 20 a început activitatea de seară, atelier de robotică cu piese Lego.

6 tabara in strainatate engleza cipru 140717

Briks for Kids este un program Lego în care elevii trebuie să lucreze în echipe la asamblarea unor roboți folosind piese lego. Diferența față de un joc Lego clasic fiind aceea că aici se folosesc și cunoștințe de electronică, dar și de programare, unele componente fiind construite pentru a comanda piesele din componența robotului, iar altele pentru a efectua mișcările indicate de unitatea de comandă. Aceasta din urmă se programează folosind o interfață specială pusă la dispoziție de către organizatori.

7 tabara engleza cipru 140717

Pentru primele 40 min, echipa albastră lucrează manual la asamblarea roboților (diverse animale) pe terasa exterioară, în echipe de câte 4, în timp ce echipa roșie se află în interior, în echipe de câte 3, și se ocupă întâi de programul robotului, apoi de construirea acestuia.

8 tabara strainatate cipru 140717

După primele 15 minute se văd rezultate în echipa albastră, care a dat “naștere” primul robot păianjen :). Bravo copii! Aproape de finalul timpului echipa roșie a lui David N. a terminat roboțelul iar acesta funcționează corect! 🙂

9 tabara limba engleza cipru 140717

Well done! După 2 ore intense de joc se decide echipă câștigatoare: astăzi, echipa albastră a învins, construcțiile lor fiind mai impresionante. Good job guys!

Mâine ne trezim mai devreme pentru excursia în larg cu barca, așadar ne îndreptăm către dormitoare. Nighty night everyone & Vive la France!

Mai multe imagini din ziua 6 a acestei tabere aici: Tabăra Engleză Cipru Album Facebook