Tabără în Străinătate Dubai – Ziua 10

Apr 09
Apr 10
Apr 11
Apr 12
Apr 13
Apr 14
Apr 15
Apr 16
Apr 18
Apr 17
Apr 19
Apr 20
Apr 21
Apr 22
Apr 23

Ziua 10 – Ziua la cursuri, apusul pe plaja și seara la bowling în tabără

Chiar dacă acasă este încă weekend, pentru noi, în tabără, săptămâna de cursuri a început deja! A fost o nouă zi lungă și pentru unii chiar foarte lungă. Am început săptămâna doi de tabără în forță cu lecții interesante, unele grupe de studiu cu profesori noi, apoi ne-am relaxat și am râs la bowling.

Unii dintre elevii din tabără au avut lecțiile încă de la 8:30 într-una dintre clădirile înalte din apropierea școlii. V-am povestit zilele trecute despre modul în care școala este organizată. Ei bine, la început erau înscriși doar 25 de elevi. Rețineți că EF Dubai, unde elevii învață în această tabără este o școală temporară. Diego Mattiolo a fost adus să coordoneze programul și cei câțiva elevi de aici. De regulă, școlile EF desfășoară cursurile în sălile proprii, iar aici câteva dintre spațiile HULT International Business School au fost preluate de către școală. Totodată, pentru că cei 25 de elevi inițial înscriși la începutul anului s-au transformat acum în peste 200, ce provin din multe colțuri ale lumii, se folosesc si spații din hoteluri, spre exemplu, săli de conferințe.

02 tabere internationale strainatate 180421

L-am însoțit pe Șerban la casa de schimb valutar, iar pe drum am găsit găsit un teren de baschet, iar elevii au decis că un meci de baschet este necesar. Vom căuta așadar timp într-una dintre seri pentru asta. Momentan planificăm excursiile zilelor următoare ? în așa fel încât să nu se suprapună cu lecțiile elevilor.

Ruxi a aflat în această dimineață cât de generoși sunt cei de la hotel cu elevii din tabără care întârzie la micul dejun, dar nu se sfiesc să ceară un croissant pentru a nu merge la cursuri pe stomacul gol. Atât ea cât și colegii de curs s-au bucurat de patiserie proaspătă, fiindcă a fost făcută special, la comandă.

77 tabere internationale strainatate 180421

Iată ce ne-a zis Istvan despre ziua lui de astăzi:

Astăzi, duminică, a inceput saptămâna, aici e ca luni, dar e tot duminică. Dimineața am început cursurile cu o nouă temă. La grupa mea, adică C1.2 am învățat despre educație. Profa noastră este foarte drăguță. Numele ei este Jillie și este filipineză. Mi-am îmbogățit vocabularul pe tema actuală și am făcut o dezbatere formală despre importanța facultăților pe drumul oamenilor către succes. După amiază ne-am dus la plaja din zona  ,,Dubai Marina”, cu tramvaiul.

04 tabere internationale strainatate 180421

Acolo a fost foarte fain, apa a fost caldă și am putut să vedem apusul din mare. La cină ne-am întors la hotel. Seara am mers la Emirates Mall cu metroul care este aproape – la doar două stații. Acolo am jucat bowling și a fost super. Seara ne-am întors la hotel.

09 tabere internationale strainatate 180421

12 tabere internationale strainatate 180421

Elevilor care nu au avut cursuri și după amiază le-am propus o sesiune de plajă ori plimbare pe faleza de la JBR în jurul orei 15:30. Am găsit desigur doritori, și acolo  după ce am identificat casa de schimb, ne-am împărțit fiecare spre ce activitate am preferat.

Am bifat și Emirates Mall după cină, pentru o seară de bowling. Emirates Mall se află aproape de școală și este astfel ușor de ajuns acolo. Mall of the Emirates a fost inaugurat în 2005, iar în acel moment era considerat cel mai bun mall nou inaugurat din lume. Ce-i drept, este impresionant, chiar dacă e mai mic decât Dubai Mall.

17 tabere internationale strainatate 180421

24 tabere internationale strainatate 180421

21 tabere internationale strainatate 180421

Totuși, are câteva atracții foarte interesante cum ar fi Ski Dubai, cea mai mare pârtie de ski interioară din lume și locul unde copiii de aici pot învăța ski sau snowboard. Recent, aici au fost aduși și pinguini, pentru a interacționa cu turiștii ?.

84 tabere internationale strainatate 180421

Magic Planet este un spațiu imens, plin cu jocuri electronice și concursuri la care elevii de tabără au câștigat tickete. Este cel mai mare spațiu de acest gen din Dubai, și a fost interesant pentru ei, mai ales că la final și-au putut schimba ticketele în diverse cadouri. După ce s-au distrat la jocurile de aici, ne-am reunit lângă pistele de bowling.

 

29 tabere internationale strainatate 180421

34 tabere internationale strainatate 180421

Pentru unii dintre elevii din tabără, a fost prima oară când au jucat bowling, iar pentru alții, cum ar fi spre exemplu Ruxi, a fost o seară de succes. A fost singura fată din echipa ei, dar a câștigat detașat ?. Unii și-au acceptat înfrângerea puțin mai bine decât alții, așa că presimt o revanșă atunci când se vor revedea.

71 tabere internationale strainatate 180421

L-am rugat și pe Alex să ne descrie din punctul său de vedere ziua de astăzi, și a făcut-o într-un mod plastic:

Astazi este ziua cu numarul zece din tabara noastra in Dubai. Ca de obicei, aceasta incepe dis de dimineata cu clasele interactive, dar nu inaintea mic dejunului care ne prezinta o varietate de mancaruri gatite cu excelenta. Orele au decurs perfect, ca de obicei, astfel incat elevii din jurul lumii (spania, franta, suedia si croatia) sa poata invata lucruri noi dar sa se si distreze in acelasi timp.

27 tabere internationale strainatate 180421

Dupa-amiaza, elevii care au terminat clasele pe ziua aceasta au avut parte de o plimbare relaxanta de alungul falezei. Dupa serivirea cinei, care continea si anunite sosuri traditionale, tot grupul a vizitat Mall of the Emirates, admirand astfel activitatiile care ne erau oferite. Desi nu am apucat sa incercam pentru noi, memorabila este panta de schii artificiala si pista de karting pe care speram sa le putem sa le practicam in curand. In apropierea acestora se afla si imensa sala de jocuri care ne-a lasat cu gura cascata. Dupa toate acestea, ajungem in sfarsit la punctul culminant al zilei, concursul de bowling in care ne-am prezentat talentul si am ras cu lacrimi. Imediat ce am ajuns inapoi la hotel, am intrat fiecare in camera lui si ne-am bagat in pat, pentru a fi odihniti urmatoarea zi!

36 tabere internationale strainatate 180421

Intr-un final, ne sunt prezentate numai experiente unice si distractive. Cred ca zic din partea tuturor cand mentionez faptul ca Andrei ne organizeaza in asa fel incat sa primim tot ce este mai bun, si ii multumim din tot sufletul pentru rabdarea pe care o are cu noi!

83 tabere internationale strainatate 180421

Ne-am distrat, am râs și am descoperit talente ascunse pentru unii dintre elevi. Apoi am avut o oră liberă pentru plimbare prin mall, timp petrecut de cei din tabără fie pe la magazine, fie la zona de restarante. Mallul nu este neapărat o destinație grozavă pentru cumpărături ieftine, având inclusiv câteva branduri foarte scumpe.

86 tabere internationale strainatate 180421

Am venit înapoi la hotel cu ultimul metrou, iar după o scurtă organizare administrativă, am observat că mâine între 11:30 și 15 nimeni nu are cursuri, așa că le-am recomandat un mic dejun mai consistent, pentru a ajunge în acel intervar orar la Dubai Frame. Ceasul meu a înregistrat 19.9 km astăzi, însă ce-i drept am făcut și mica excursie cu Șerban în căutarea unei case de schimb. Ne ținem activi 😀

Puteți vedea pozele din a zecea zi a taberei aici: Album Facebook Tabără Dubai 2021