Tabără în Străinătate Dubai – Ziua 7

Apr 09
Apr 10
Apr 11
Apr 12
Apr 13
Apr 14
Apr 15
Apr 16
Apr 18
Apr 17
Apr 19
Apr 20
Apr 21
Apr 22
Apr 23

Ziua 7 – O zi specială în tabără!

Astăzi a fost o zi mai specială în tabăra internațională de limba engleză din Dubai. Specială pentru că am avut doi aniversați, în aceeași zi. Experiența călătoriei fără părinți, vizitarea Dubaiului, ideea de a se organiza singuri, sunt lucruri pe care mulți dintre elevii din tabără le trăiesc pentru prima oară. O altă premieră este pentru Qdays în tabere, o dublă aniversare.

Astăzi este așadar despre Ioana și despre Șerban, despre școala de aici și experiența noastră!

76 tabere engleza strainatate 150421

Am ales să nu propun o activitate obositoare pentru astăzi, sau lungă – oricât de frumoase ar fi vizitele pe care le facem noi prin Dubai. Ne așteaptă un weekend plin și încărcat, fiindcă aici prima zi de weekend este vineri. Totuși, elevii care nu au avut astăzi de dimineață cursuri au plecat alături de colegi internaționali, dar și alături de Benji – reprezentatul școlii, într-o vizită în orașul vechi.

75 tabere engleza strainatate 150421

Noi ceilalți, vom parcurce acest itinerariu săptămâna viitoare, așadar nu voi intra acum în prea multe detalii. Ce pot să vă spun este că elevii s-au distrat și au apreciat atât casele tradiționale, cât și experiențele culturale de acolo, printre care piața de textile sau lecția de caligrafie arabă.

81 tabere engleza strainatate 150421

De regulă acum v-aș fi povestit mai multe despre școală, despre cum este ea organizată, despre cum arată spațiile, însă ne aflăm într-un aranjament neconvențional pentru EF. În nici un caz nu este rău, din contră, există multe avantaje și cred că, așa cum ați înțeles deja din experiența elevilor, sunteți de acord că aceasta este una bogată și frumoasă!

82 tabere engleza strainatate 150421

Așa că pe parcursul următoarelor zile, vă voi povesti câteva lucruri despre școala actuală, dar și despre cum aceasta se compară cu alte tabere în care mergem în general.

Școlile sunt în general deținute în întregime de către compania EF. Clădirile și adesea reședințele ori campusul primesc pe tot parcursul anului elevi din întreaga lume ce vin acolo pentru a învăța limba locului. Vara este sezonul în care desfășurăm cele mai multe tabere. Tot vara este sezonul în care cei mai mulți adolescenți au vacanțele școlare și astfel, media de vârstă din școlile EF scade până spre vârsta liceului.

77 tabere engleza strainatate 150421

În contrast, școala EF Dubai a existat până în 2019 în clădirea unde noi învățăm. Aici se desfășurau cursuri de arabă pentru elevi internaționali. S-a renunțat însă la școală pentru că interesul nu era așa de crescut. HULT International Business School a preluat spațiul utilizat de EF. HULT este o universitate de top, specializată pe management și administrarea afacerilor, cu campusuri în Londra, Boston, Shanghai și desigur, Dubai. Parte a EF Education First, universitatea poartă numele fondatorului EF, Bertil Hult.

Greta ne-a povestit astăzi cum a decurs ziua ei: Astazi m-am trezit dis-de-dimineata, la ora 6:30, deoarece am vizitat partea veche a orasului. Am calatorit cu metroul si am avut un ghid foarte prietenos. Vremea era de 32 de grade, dar am si uitat cand am vazut antichitatile uimitoare. Am  invatat cateva lucruri interesante, cum ar fi faptul ca, cu mai putin de 50 ani in urma Dubaiul era acoperit cu nisip. Am vazut cladiri de moda veche si la 12 am ajuns inapoi la hotel, deoarece incepeau cursurile la 3 si trebuia sa mancam. Am avut engleza writing pana la 6 si dupa ore m-am culcat un pic. La 7 ne-am dus intr-un alt hotel, unde am primit mocktailuri si unde am si sarbatorit ziua celor doi din grupa, dupa care ne-am intors sa luam cina. Andrei a avut o surpriza pentru noi, deoarece am putut merge intr-un club pe acoperis. Ne-am distrat mult si am ascultat povestile altora. Imi place foarte mult aici, fiecare zi detine o noua experienta.

61 tabere engleza strainatate 150421

Limitările date de pandemie se traduc în purtarea măștii și păstrarea distanței. Totuși, asta nu înseamnă că nu ne putem distra ?. Din contră! Am simțit încă din prima zi faptul că elevilor le-a lipsit libertatea de a călători, de a simți nisipul sub tălpi, de a socializa și de a vedea oameni noi. Au înțeles cu toții că trebuie să fie responsabili, și rare au fost ocaziile în care le-am amintit necesitatea măștilor.

73 tabere engleza strainatate 150421

Pentru că tot veni vorba despre distracție, astăzi este ziua celor doi elevi din tabără! Așadar ne-am organizat, spun eu, destul de bine. La ora 19 am plecat de la hotel, și sub pretextul unei seri relaxante pe terasa hotelului unde stau colegii internaționali, am adunat elevii împreună pentru a-i aniversa pe Ioana și pe Șerban.

03 tabere engleza strainatate 150421

Părinții lor le-au comandat câte un tort, Ioana a primit și flori, și desigur, ambii au primit câte un mesaj de acasă sub forma de felicitare. Băuturile non alcoolice ne-au făcut să ne simțim răsfățați și să ne relaxăm socializând în voie!

34 tabere engleza strainatate 150421

35 tabere engleza strainatate 150421

După tort, ne-am întors la hotel unde Ioana ne-a invitat la petrecerea organizată la localul de pe acoperișul hotelului. În mod normal, localurile nu accepta persoane sub 21 de ani, însă fiind cu ei și fiind un eveniment special, ne-am putut bucura de o seară frumoasă, mocktailuri arătoase, gustări și o priveliște superbă cu Burj al Arab. Elevii din tabără au avut ocazia să se îmbrace frumos și să se destindă.

42 tabere engleza strainatate 150421

Iată ce ne-a spus Șerban despre experiența lui de azi: Ziua de astazi a început prin a ma trezi. A fost una speciala, deoarece este ziua mea. A trebuit sa mergem la cursuri pana la hotelul Mercure, unde am avut o surpriza datorita lui Diego, care mi-a adus o prajitura in timpul orei. După terminarea orelor am plecat spre hotel unde am mancat pranzul si am dormit. La ora 7 seara am plecat spre hotelul Mercure unde am primit o surpriza frumoasa din partea parintiilor si a organizatorilor. Tortul a fost foarte gustos, asemenea si băutura. Întorsi la hotel am aflat ca suntem invitati la o cina pe acoperisul hotelului. Acolo am baut niste cocktailuri si am povestiti si am ras cu prietenii. A fost o zi minunata!

48 tabere engleza strainatate 150421

50 tabere engleza strainatate 150421

La Mulți Ani, Ioana și La Mulți Ani, Șerban!

45 tabere engleza strainatate 150421

52 tabere engleza strainatate 150421

Pentru mâine, unii dintre elevii din tabără au ales plaja de dimineață, în timp ce alții rămân la hotel pentru a se odihni. După prânz vom porni la safari prin deșert!

Puteți vedea pozele din a șaptea zi a taberei aici: Album Facebook Tabără Dubai 2021