Tabără Internațională Dubai – Ziua 3

Apr 09
Apr 10
Apr 11
Apr 12
Apr 13
Apr 14
Apr 15
Apr 16
Apr 18
Apr 17
Apr 19
Apr 20
Apr 21
Apr 22
Apr 23

Ziua 3 – Prima zi de școală și un scurt tur

Iată că aventura noastră din tabăra internațională din Dubai a început cu adevărat! Astăzi, nu doar că ne-am făcut prieteni noi, internaționali, dar am reușit și să explorăm câteva părți interesante ale orașului – inclusiv plaja!

La ora 9:30, după un mic dejun bogat, am fost întâmpinați la recepție de către Jenny, directorul de operațiuni al școlii. Zâmbetul ei se citea pe sub mască, iar experiența ei în lucrul cu elevii s-a observat imediat și a fost confirmată puțin mai târziu, pe parcursul zilei.

1 tabara dubai 110421

Am trecut pe lângă școală și ne-am îndreptat spre sala de conferințe a unuia dintre hotelurile turn de pe marginea autostrăzii Sheikh Zayed – principala arteră de circulație, ce traversează Dubaiul și îl leagă de celelalte emirate importante din EAU. În sala de conferințe, erau aproximativ 50 de elevi, ce erau pregătiți astăzi pentru a-și începe experiența la EF Dubai.

2 tabere engleza strainatate 110421

După o prezentare de aproximativ 30 de minute, ținută de către Diego, directorul școlii, despre tipul de cursuri, tipul de activități, reguli în reședințe și desigur, cultura locului și la ce ne putem aștepta odată cu începerea Ramadanului săptămâna aceasta, elevii din tabără și-au început interviurile.

3 tabara in strainatate 110421

5 tabere elevi 110421

Aceste interviuri sau testări ale abilităților de comunicare vin în completarea testelor de plasament. Pentru a fi plasați mai bine în grupele de studiu, Diego a intervievat toți elevii, rând pe rând. De fapt, interviul a fost o scurtă discuție informală, pentru a putea evalua cât de ușor elevii primesc informații în limba engleză și cât de ușor se exprimă.

7 tabara in strainatate 110421

8 tabara in strainatate 110421

În același timp, Jenny a condus o sesiune de prezentări. A început ea, apoi i-a rugat pe toți elevii prezenți să spună din ce țară sunt și ce vor cel mai mult să facă în Dubai. Elevii din tabăra internațională au colegi din Franța, Mexic, Germania, Kazakhstan, Portugalia, Italia și Cuba. Mâine mai sosesc în școală elevi din Ecuador ce își așteaptă rezultatele testelor PCR.

După ce ne-am prezentat cu toții, am fost invitați să ne ridicăm și să începem să povestim cu elevi din cameră pe care nu i-am mai întâlnit până acum. Per total elevii noștri din tabără au fost lăudați pentru încrederea de sine de care dau dovadă și printre ei a ieșit în evidență Cătălin. Pentru vârsta sa, modul în care înțelege să comunice cu cei din jur, chiar și mai mari, este de lăudat.

9 tabara in strainatate 110421

10 tabara in strainatate 110421

De la sesiunea de introducere, am mers la școală pentru a ne lua prânzul. Cafeneaua din școală ne va oferi în fiecare zi a săptămânii o masă proaspăt pregătită. Astăzi, au fost chicken salad wraps calde, cu chipsuri și suc. În timp ce elevii și-au luat prânzul, am însoțit una dintre eleve la un centru de testare PCR pentru că rezultatul testului din aeroport se lăsa așteptat prea mult.

12 tabara in strainatate 110421

11 tabara in strainatate 110421

Am plecat apoi la drum, într-un tur al mijloacelor de transport, așa cum a fost descris de directorul de activități, cel care a condus excursia de azi. 40 de elevi s-au alăturat și după ce toată lumea avea cartele de transport ne-am îmbarcat în trenul ce traversează Dubaiul. Prima oprire Dubai Mall!

11 tabara in strainatate 110421 (2)

12 tabara in strainatate 110412

Dubai Mall are 502,000 de metri pătrați de spații comerciale și cea mai mare suprafață totală ocupată dintre toate centrele comerciale din lume. Este într-adevăr spectaculos! Am trecut pe lângă o sculptură impresionantă cu oamenii ce parcă sar în apă. Pearl Divers este o lucrare imensă ce reprezintă pescarii de perle, primii locuitori ai Dubaiului, care săreau în apele Golfului Persic pentru a culege scoici purtătoare de perle.

15 tabara in strainatate 110421

Există în acest mall și o grădină zoologică subacvatică, un imens acvariu plin cu o multitudine de pești de toate felurile și de toate dimensiunile! Un patinoar și chiar și un schelet de dinozaur alintat Dubai Dino.

14 tabara in strainatate 110421

După câteva pauze prin mall pentru a admira atracțiile, am ieșit în aer liber pentru a vedea piscina imensă de lângă Mall, locul unde are loc jocul de lumini, muzică și fântâni arteziene pentru care vom reveni mâine seară. După câteva poze cu Burj Khalifa pe fundal și o înghețată delicioasă am pornit din nou la drum, înapoi la tren.

17 tabara in strainatate 110421

16 tabara in strainatate 110421

Ne-am oprit la Dubai Marina, în apropiere de școală, de unde am luat tramvaiul două stații până la JBR, una dintre cele mai apreciate plaje din Dubai. Sigur, astăzi nu am venit pregătiți pentru plajă, dar ne vom întoarce aici curând!

18 tabara in strainatate 110421

19 tabara in strainatate 110421

20 tabara in strainatate 110421

Împreună cu toți elevii noi ne-am întors la reședința școlii. Acesta este un hotel diferit, puțin mai departe de școală unde locuiesc elevii ce călătoresc singuri către aceste cursuri. Momentan, în total în școală sunt aproximativ 200 de elevi. Jenny și Diego ne-au așteptat la terasa hotelului, unde am primit un cocktail non alcoolic răcoritor! După scurt timp, au sosit și ceilalți elevi ai școlii, iar participanții la tabără au intrat repede în vorbă cu aceștia.

21 tabara in strainatate 110421

Au schimbat numere de telefon, au fost adăugați în grupul de Whatsapp al elevilor din școală și au fost chiar invitați la o petrecere la piscina hotelului, ce fusese blocată în întregime pentru elevii școlii. Petrecerea a fost organizată ad-hoc, iar hotelul le-a făcut pe plac elevilor. Noi aveam o problemă în schimb. Eram veniți din turul de oraș, destul de obosiți și fără costume de baie. Am promis că nu o ratăm pe următoarea ?, așa că ne-am întors la hotel pentru a ne potoli foamea.

După o oprire la supermarket pentru provizii de ronțăit, ne-am revăzut la cină. Pui la cuptor cu sos de roșii, pește gătit dulce acrișor, cartofi la cuptor, rondele de ceapă pane, paste pentru vegetarieni, supă de legume, prăjituri și fructe proaspete – suntem răsfățați.

22 tabara in strainatate 110421

Ne-am reunit într-una din sălile de conferințe a hotelului pentru o seară de film. Am reverificat orarele elevilor și am confirmat că toată lumea știe ce are de făcut mâine dimineață! Unii dintre elevi încep orele la 8:30, iar cei ce nu au lecții de dimineață și doresc, s-au înscris pentru o vizită la Moscheia Albastră, una din cele două deschise publicului! Seara de film din păcate nu ne-a ieșit, declarându-ne învinși de o problemă tehnică.

Și desigur, să nu uit: felicitări elevilor pentru nivelul ridicat de engleză (între B2 și C2),  pentru modul în care au înțeles să participe activ în comunitatea școlii, pentru felul în care au reușit azi să parcurgă peste 16 km pe jos (motiv pentru care probabil nici nu au mai vrut să încercăm rezolvarea problemei tehnice de la film).

Pe mâine!

Puteți vedea pozele din a treia zi a taberei aici: Album Facebook Tabără Dubai 2021