Tabără Internațională Dubai – Ziua 5

Apr 09
Apr 10
Apr 11
Apr 12
Apr 13
Apr 14
Apr 15
Apr 16
Apr 18
Apr 17
Apr 19
Apr 20
Apr 21
Apr 22
Apr 23

Ziua 5 – O zi la plajă – de două ori!

O nouă zi frumoasă, plină și călduroasă în tabăra internațională din Dubai! Am început ziua foarte devreme alături de Alex, Ruxi, Teo și Melinda, în timp ce alți elevi au avut parte de vizita la moschee sau au mers la cursuri.

Înainte de ora 8 am plecat cu cei patru spre plaja de la Jumeirah Beach Residence sau JBR Beach. Uneori plaja este numită greșit doar Jumeirah. Spun greșit fiindcă întreaga plajă de-a lungul Dubaiului poartă numele zonei Jumeirah a orașului. Așadar, noi am fost în partea de sud.

02 tabara internationala 130421

Drumul până acolo e foarte ușor – la numai 6 minute de mers pe jos este stația de tramvai ce ne duce în 20 de minute direct la plajă! Perfect pentru grupul nostru de tabără! Odată ajunși la plajă ne-am ales repede un loc iar elevii au fugit direct în apă!

Apa Golfului Persic este caldă, numai bună de baie și linistită precum un lac, motiv pentru care era și foarte foarte clară, putând să vedem cu ușurință peștii care înotau curioși printre picioarele turiștilor. Nu pot spune că a fost foarte aglomerată plaja, din contră, fiind foarte lată, era loc pentru toată lumea fără să ne simțim înghesuiți.

07 tabara internationala 130421

Desigur, există și multe plaje private ori zone rezervate de către hoteluri, însă plaja publică e perfectă pentru a ne răcori puțin și pentru a ne bucura de razele soarelui de dimineață. Doar de dimineață fiindcă deja la 10:30 a trebuit să plecăm de pe plajă! Pe de o parte pentru că elevii din tabără aveau cursuri, iar pe de alta pentru că deja era mult prea cald.

08 tabara internationala 130421

La 11 intram înapoi în hotel unde ne-am întâlnit cu Xaria și Iarina care au renunțat la plajă în favoarea somnului ?, pe când Ioana și Greta aveau cursuri iar ceilalți elevi erau în expediția culturală de la moschee! Și ei s-au arătat foarte încântați de experiență, și nu se așteptau să învețe așa multe.

Până după amiază elevii din tabără au avut cursuri, apoi ne-am reunit la ora 18 pentru o scurtă excursie de seară. Am plecat din nou spre plajă pentru a vedea apusul și a explora Marina. Am ajuns la fix pentru apus, însă nu a fost chiar așa spectaculos fiindcă vizibilitatea era mai scăzută astăzi. Totuși, cerul era frumos luminat!

23 tabara internationala 130421

24 tabara internationala 130421

Am găsit și un micuț parc de jocuri, însă nu și amatori printre elevii din tabără ?. Cu toate astea, am petrecut o jumătate de oră în zona falezei JBR. Unii au mâncat cheesecake, alții un burger iar alții s-au plimbat și au făcut fotografii. Apoi am mers spre Marina, care se află în imediata vecinătate.

43 tabara internationala 130421

Dubai Marina este unul dintre cartierele bogate și moderne ale orașului. Promenada este plină de cafenele și restaurante faimoase, însă atracția centrală o reprezintă cu siguranță yachturile ce parcă se întrec pentru titul de ”cel mai luxos”. Seara, luminile reflectate în apa golfului fac ca atmosfera să fie spectaculoasă.

32 tabara internationala 130421

42 tabara internationala 130421

Scos în evidență parcă din creionul arhitectului ce a gândit această zonă este Dubai Marina Mall, un centru comercial cochet, mic însă plin de magazine faimoase. Aici ne-am mai oprit 30 de minute, nu pentru cumpărături, ci pentru a explora zona în ritmul fiecăruia, pentru poze și pentru amitiri. Unii elevi și-au făcut totuși și cumpărături, însă dintre cele cultural – tradiționale: suveniruri mai degrabă ori mici cadouri pentru cei de acasă.

45 tabara internationala 130421

50 tabara internationala 130421

46 tabara internationala 130421

Ne-am întors la hotel puțin după ora 9 pentru cină. Astăzi, pește cu cartofi copți sau prăjiți, pachețele de primăvară, vită în stil arăbesc cu orez, împreună cu nelipsitele fructe proaspete și prăjituri! Ca o noutate, odată cu Ramadanul, pe fiecare masă la cină se află curmale – special puse pentru cei ce postesc în timpul zilei.

60 tabara internationala 130421

57 tabara internationala 130421

55 tabara internationala 130421

I-am rugat astăzi pe Matei și pe Ioana să îmi povestească impresiile zilei. Iată ce mi-au trimis:

Matei: Astăzi m-am trezit cam târziu și era sa întârzii la Moscheea Albastra, deoarece noi trebuia să fim la Hotel Mercure, din apropierea hotelului nostru, de unde am luat un taxi si m-am împrietenit cu o fata pe nume Sophia, din Franța. Mai apoi, m-am dus la HULT, o școala de business în parteneriat cu EF să completez un formular despre cum a fost experiența mea de pana acum. La ora 15:00 am avut un curs de engleza de 3 ore cu pauza de 10 minute intre ore , unde a fost foarte interesant, vorbind despre safari si împrietenindu-mă cu niște copii din Belgia si Franța. La scurt timp dupa terminarea orelor ne-am dus cu toții la Marina Bay să ne uitam la apus, unde cerul era colorat in nuanțe spectaculoase. Pe la ora 21:00 ne-am întors la hotel, unde am avut masa de seara, unde am cinat feluri de mâncare tradiționala.

17 tabara internationala 130421

Ioana: Astăzi am început ziua dis-de-dimineață, deoarece am avut cursuri de la ora 8.30 la 14.50, chiar dacă prima parte a zilei mi-am petrecut-o la școală, a fost foarte interesantă ,deoarece am cunoscut oameni noi din Corsica, Rusia, Brazilia și multe alte țări. După ore am servit prânzul, iar după aceea m-am odihnit, încărcându-mă cu energie pentru plimbarea de seară.
După aceea am fost cu toții la plimbare, am avut ocazia să vedem frumosul apus pe plaja The Walk, iar apoi ne-am plimbat pe spectaculoasa faleză din JBR, ajungând la mall-ul Marina.

13 tabara internationala 130421

Mâine, toți elevii din grupul de tabără își pot începe ziua la plajă, lecțiile fiind doar de la prânz!

Puteți vedea pozele din ziua cinci a taberei aici: Album Facebook Tabără Dubai 2021