Apr 09
Apr 10
Apr 11
Apr 12
Apr 13
Apr 14
Apr 15
Apr 16
Apr 17
Apr 18
Apr 19
Apr 20
Apr 21
Apr 22
Apr 23

Tabără Internațională Dubai – Ziua 6

Ziua 6 – Plajă, cursuri și Global Village!

Astăzi a fost din nou o dimineață perfectă la plajă! Pentru că nimeni nu a avut cursuri de dimineață, am relansat invitația de a pleca la plajă la ora 7:30! De data aceasta aproape toți elevii din tabără au ales să vină și ce bine a fost!

După ce am luat micul dejun și am reușit să ne adunăm cu toții în recepție, am pornit la drum spre aceeași plajă care ne-a fost gazdă și ieri. Deja știți că în 30 de minute ajungem la plajă, așa că vom sări peste drumul până acolo 😊.

15 tabere in strainatate 140421

14 tabere in strainatate 140421

Elevii din tabăra Dubai iubesc marea. M-am convins de asta! După ceva mai mult de o oră s-au decis să iasă din apă. Ce-i drept azi nu a fost chiar așa de cald, ei erau considerabil mai mulți și au descoperit că dacă lucrează în echipă se pot arunca unul pe altul suuuus în aer, pentru a ateriza în apă 😊.

03 tabere in strainatate 140421

10 tabere in strainatate 140421

77 tabere in strainatate 140421

Apa caldă, nisipul fin, briza mării au fost perfecte azi. Tare greu ne-a venit să plecăm la 10:40, însă unii dintre elevi trebuiau să ajungă la cursuri. Am pornit la drum spre hotel. Urma o după – amiază plină de lecții și o seară foarte interesantă la Global Village.

12 tabere in strainatate 140421

Prânzul l-am luat din nou la școală, ca de obicei în zilele cu lecții. Elevii s-au împărțit la grupele de studiu de care se declară foarte încântați. Numărul elevilor din școala EF Dubai e de aproximativ 200, ceea ce înseamnă că mixul de naționalități există, chiar dacă nu e așa diversificat ca în școlile mari. Elevii din tabără trebuie să lucreze alături de alți colegi din multe țări diferite, ceea ce le crește atât sensibilitatea culturală cât și capacitatea de lucru în echipă.

Le-am rugat pe Melinda și pe Iarina să ne povestească puțin din ziua lor de azi:

Iată ce ne-a transmis Melinda: Știți momentul când cel mai mult ați dori să dormiți, dar vă dați seama că mergeți la plajă și vă dați jos repede din pat? Asta s-a întâmplat și mie azi dimineața. La 7:30 ne-am întâlnit la recepție și ne-am pornit spre plajă. Am vorbit în apă și am râs mult! Acest grup este atât de bun încât nu poți să nu te distrezi cu ei.

28 tabere in strainatate 140421

Am stat pe plajă până la 10:40 apoi ne-am dus înapoi la hotel, deoarece câțiva colegi aveau ore.

Cursul a început pentru mine la ora trei. Am făcut niște exerciții, printre care unul în care trebuia să scriem un text despre un moment șocant (culture shock) pe care l-am am experimentat într-o altă țară. Apoi în grupuri am discutat despre experimente pe criminali.

După cină ne-am dus la Global Village, un mare parc de distracții. Acolo erau clădiri și zone cu specifice tuturor colțurilor lumii, gastronomie variată și chioșcuri cu tot felul de bunuri specifice respectivelor țări, ce îi așteptau pe oameni.

30 tabere in strainatate 140421

Prima dată m-am plimbat și am făcut niște poze. Vânzătorii ne-au chemat să facem poze cu ei, iar noi nu puteam să zicem nu.

36 tabere in strainatate 140421

Am fost cu într-unul dintre atracțiile din parcul de distracții. Un fel de ciocan foarte mare care ne-a învârtit, dar erau acolo multe alte atracții pe care puteam încerca.

La final, pot spune cu siguranță că am avut încă o zi de neuitat!

35 tabere in strainatate 140421

Iarina a detaliat și ea pe scurt ziua de azi: Dimineata noastra a inceput cu o plimbare pana la plaja JBR din Dubai unde am stat la plaja, am intrat in apa, ne-am distrat si ne-am plimbat pe faleza. Cand ne-am intors de la plaja ne-am petrecut timpul povestind si razand pana cand a trebuit sa mergem la ore. Orele le-am avut de la 3 la 7 unde am cunoscut mai multi studenti din alte tari in special o fata din Italia.

21 tabere in strainatate 140421

Dupa terminarea orelor am fost sa luam cina. Am vizitat parcul de distractii Global Village unde am avut o experienta de neuitat alaturi de prieteni. Nu am pierdut nicio clipa si am mers sa ne dam in majoritatea rollercosterelor. Am ras, ne-am distrat si am trait fiecare moment la maxim. A fost o zi de neuitat!

49 tabere in strainatate 140421

39 tabere in strainatate 140421

Global Village este, așa cum deja ați aflat, un mare parc de distracții, însă mai mult decât atât, este o atracție ce caută să aducă laolaltă câte puțin din multele culturi ce formează pestrița societate de aici. Parcul este un un proiect cultural, artistic, comercial și de timp liber, iar suprafața pe care o ocupă este de mai mult de 1.5 milioane de metri pătrați!

60 tabere in strainatate 140421

74 tabere in strainatate 140421

Nu este de ratat, însă dacă veniți înafara sezonului ”răcoros”, s-ar putea ca parcul să fie închis. Anul acesta, spre exemplu, sezonul Global Village se încheie pe 18 aprilie după 25 de săptămâni de funcționare. Chiar și așa, într-o jumătate de an, adună mai mult de 7 milioane de vizitatori!

96 tabere in strainatate 140421

Seara am încheiat-o la hotel unde elevii din grupul de tabără le-au pregătit sărbătoriților zilei de 15 aprilie o mică supriză :)

98 tabere in strainatate 140421

Mâine vom simți începutul weekendului! Nu ratați jurnalul 😉

Puteți vedea pozele din a șasea zi a taberei aici: Album Facebook Tabără Dubai 2021