Tabere Internaționale Dubai – Ziua 11

Apr 09
Apr 10
Apr 11
Apr 12
Apr 13
Apr 14
Apr 15
Apr 16
Apr 18
Apr 17
Apr 19
Apr 20
Apr 21
Apr 22
Apr 23

Ziua 11 – Dubai Frame iar apoi în vârful lumii!

Am profitat astăzi de o pauză între cursurile elevilor acestei tabere pentru a ajunge la un obiectiv mai îndepărtat – Dubai Frame. Programul de tabără a continuat apoi cu prânzul, alte cursuri interesante și o vizită la cea mai înaltă clădire din lume.

Timpul fiind limitat, trebuie să profităm pe cât posibil de el. Astfel, am indentificat o pauză în programul de cursuri al elevilor – nimeni nu avea ore între 11:30 și 15 ?. Perfect, mi-am zis – așa că i-am adunat pe toți și am făcut o plimbare până la Dubai Frame. Metroul ne-a lăsat la stația ACDB, într-o zonă mult mai puțin luxoasă decât cele cu care suntem obișnuiți.

04 tabere internationale strainatate 190421

Câteva sute de metri mai departe am început să observăm contrastele și semnele clare ce ne arată viteza cu care se dezvoltă acest oraș. De unde clădirile pe lângă care treceam erau clar unele vechi, probabil construite pentru lucrătorii necalificați ce vin aici din Asia și nu numai, în căutarea unui trai mai bun, de fiecare dată când ridicam ochii, privirea ateriza pe câte un vârf de zgârie nori de sticlă aflat pe cealaltă parte a parcului Zabeel.

13 tabere internationale strainatate 190421

Structura imensă de metal și sticlă, parcă poleită cu aur, are 150 de metri înălțime și 105 metri lățime, fiind cea mai mare ramă din lume. Mesajul arhitectului a fost de a arăta schimbarea prin care trece orașul, dar și limitările acestuia. Dintr-o parte se vede orașul nou, cu zgârie norii impunători, iar din cealaltă parte se vede orașul vechi, cu case și blocuri joase și înghesuite, cu străduțe înguste, unele neasfaltate.

15 tabere internationale strainatate 190421

Parcul Zabeel ne-a oferit locul perfect pentru poze și cadre impresionante, cu rama imensă tronând pe fundal. Foarte interesant este faptul că acest parc, chiar dacă este unul public, are intrări bine delimitate, iar accesul este contra cost. Probabil costurile de întreținere a acestei oaze verzi sunt foarte mari. În orice caz, noi am ajuns acolo chiar la deschidere, așa încât am fost chiar singurii vizitatori ai parcului.

21 tabere internationale strainatate 190421

24 tabere internationale strainatate 190421

25 tabere internationale strainatate 190421

Noi și pisicile ce locuiesc aici, care au fost foarte încântate să ne vadă și răsplătite cu chipsuri, căci asta aveam la noi. Nu știu cât de bine le-au făcut chipsurile, însă cu siguranță le-au plăcut! Am zăbovit în parc puțin, iar unii dintre elevii din tabără au încercat chiar și toboganele. Apoi ne-am întors la hotel folosind stația din apropierea parcului.

26 tabere internationale strainatate 190421

34 tabere internationale strainatate 190421

28 tabere internationale strainatate 190421

Toată excursia ne-a luat trei ore așa încât elevii acestei tabere s-au oprit direct la masa de prânz și apoi au mers la ore, ori la odihnă, în funcție de programul fiecăruia. Reuniunea de după-amiază a fost stabilită la 18:10 în recepția hotelului, pentru a le oferi și celor ce terminau cursurile târziu șansa de a ajunge.

Burj Khalifa a fost obiectivul principal de astăzi și alături de Diego, Jenny și încă opt elevi de la școală ne-am urcat în tren pentru a ajunge din nou în zona Dubai Mall. Ne-am convins din nou cât de mare este mall-ul acesta fiindcă de la ieșirea din metrou și până la urcarea în Burj, am făcut cu siguranță 15 minute.

48 tabere internationale strainatate 190421

58 tabere internationale strainatate 190421

Urcarea în turn nu a durat foarte mult fiindcă nu era chiar așa aglomerat. Cu toate astea, controlul de siguranță, așteptarea de la lift și organizarea de la fața locului ne-au luat ceva timp. Sus la etajul 124 și la 452 de metri ne-am putut bucura de o priveliște superbă pe timp de noapte. Timp de o oră am făcut poze, am cumpărat suveniruri și am văzut chiar și spectacolul fântânilor de sus!

Iată ce ne-a spus Cătălin despre experiența lui în tabără, comparată cu vizita în Dubai făcută cu părinții:

Astazi pe data de 19 Aprilie va voi descrie experienta mea din aceasta tabara alaturi de Qdays comparativ cu experienta alaturi de parinti.

62 tabere internationale strainatate 190421

75 tabere internationale strainatate 190421

In prima faza am avut retineri fata de aceasta tabara pentru ca ma temeam de faptul ca nu va fi la fel de distractiva ca si cu parinti, dar s-a dovedit ca m-am inselat. Am facut o multime de activitati distractive si entertaining precum bowling, safari, si am urcat in Burj Khalifa (cea mai mare cladire din lume).

Chiar daca poate nu a fost la fel de elegant si de relaxant ca si cu parintii eu consider ca m-am distrat foarte bine

P.S. : nu ezitati sa veniti!

Și Xaria ne-a descris ziua ei de azi:

De dimineața ne-am trezit entuziasmați cu gândul că mergem la The Frame. Mai întâi am luat micul dejun, iar la ora 11:30 ne-am îndreptat cu toții spre atracția turistică. Acolo am fost surprinși sa vedem simultan partea dezvoltata și partea tradiționala a orașului. După aceea am mers la prânz și la cursuri. La ora 18:10 ne-am întâlnit toți în recepția  hotelului și am pornit spre Burj Khalifa. Drumul până acolo a fost foarte frumos dar gigantica clădire a întrecut orice așteptare.

75 tabere internationale strainatate 190421

82 tabere internationale strainatate 190421

77 tabere internationale strainatate 190421

 

Priveliștea de sus era una superba, toate clădirile care ni se păreau uriașe de jos acum arătau ca niște puncte pe reflecția cerului înstelat , iar mașinile și oameni de abia se observau. După o ora de făcut poze și de cumpărat suveniruri am revenit la baza celei mai înalte clădiri din lume. Odată ajuns jos ne-am decis sa mâncam la mall. O ora mai târziu ne-am reîntâlnit și am pornit spre hotel. Când am ajuns înapoi la hotel am mai stat ceva timp în afara hotelului, unde am ascultat muzică și am dansat alături de prietenii mei. Mai apoi ne-am îndreptat toți spre camerele noastre deoarece voiam sa fim odihniți pentru ziua ce urma.

85 tabere internationale strainatate 190421

88 tabere internationale strainatate 190421

Elevii s-a declarat foarte încântați de experiență și pe bună dreptate! Nu în fiecare zi urci în cea mai înaltă clădire din lume! La coborâre, având timp la limită pentru a ajunge înapoi la cină, elevii și-au dorit să rămânem la mall pentru a lua cina. Zis și făcut, iar de pe terasa de la Five Guys, am aflat cu surprindere că fântânile încă au muzica pe fundal. Așa că ne-am bucurat de două spectacole, unul pe fundalul coloanei sonere din James Bond, iar al doilea pe o melodie a lui Andrea Bocelli. Amândouă au fost superbe, dar elevii l-au preferat pe cel din urmă.

103 tabere internationale strainatate 190421

117 tabere internationale strainatate 190421

La hotel, spre surprinderea noastră, cei de la resturant ne-au așteptat și ei cu cine la pachet ?. Caserole cu paste, orez cu carne, garnituri și la desert prajitură cu mere sau tort cu fructe! Trebuie să recunosc că sunt foarte atenți cu noi cei de la hotel, ceea ce ne face să ne simțim confortabil aici!

115 tabere internationale strainatate 190421

Am verificat rapid orarele academice, și am fost nevoiți să facem câteva modificări de program, pentru că și elevilor li s-au schimbat orarele. Fie pentru că li s-a schimbat profesorul, fie pentru că Ioana și Greta au fost mutate la un nivel superior de studiu.

Nu ratați jurnalul de mâine!

 

Puteți vedea pozele din ziua unsprezece a taberei aici: Album Facebook Tabără Dubai 2021