Tabăra Engleză Hawaii – Ziua 10

Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29
Jul 30

Ziua 10 – Lecții de engleză și broaște țestoase!

Marți, toți elevii au început cursurile dis-de-dimineață, iar la ora 8:20, după ce și-au luat micul dejun la școală erau deja în clase. După masa de prânz, ne-am delectat pe un catamaran și am înotat alături de broaște țestoase, iar seara am încheiat-o după placul fiecăruia.

Vom începe ziua de astăzi cu impresiile elevilor despre cursuri. Iată așadar ce a avut de spus Alex despre cea mai interactivă zi de cursuri de până acum:

Cea mai interactiva clasa pe care am avut o pana acum a fost acum una in care a trebuit sa ne uitam fiecare elev la cate un podcast despre succes ales de noi si sa completam o fisa de lucru pe baza videoului, notand orice cuvant nou pentru imbunatrirea vocabulrului. La finalul clasei fiecare dintre elevi a avut putin timp sa prezinte clasei ce a invatat si de ce a ales podcastul.

1 - tabara hawaii 190722

Și Alesia ne-a transmis gândurile ei legate de ziua de astăzi:
Ziua de astazi a fost una desavarsita, am avut cursuri de dimineata de la ora 8:20-11:10,prima ora a inceput cu o prezentare individuala pentru colegii noi veniti. Acestia de asemenea si au facut o prezentare scurta. Ora a continuat cu exercitii de vocabular si o scurta citere. In a doua ora am vizionat un video despre culturile din toata lumea, apoi a trebuit sa vorbim si sa raspundem la intrebari legate de acest video.

     Majoritatea colegilor mei din clasa C2.1 sunt din tarile nordice precum:Germania, Elvetia si Danemarca.

2 - tabara honolulu 190722

Activitatea principală de astăzi a fost una care a necesitat o înregistrare în prealabil. 15 elevi din grup au ales să petreacă câteva ore pe un catamaran în largul coastei Waikiki, la canionul țestoaselor, o fâșie de coral unde țestoasele verzi vin să fie curățate și unde se hrănesc. Drumul de la școală până la doc a fost de aproape 15 minute și am fost conduși de Zareh sau Z., directorul de activități al școlii.

3 - tabara engleza hawaii 190722

Pink Sails este o afacere de familie, iar fiul proprietarului împreună cu alți trei angajați au fost gazdele noastre. Au fost și alți turiști pe barcă, dar spațiul a fost suficient atât pe punte cât și sub punte, la răcoare. După un instructaj scurt, ne-am primit echipamentele – vestele de salvare fiind obligatorii – iar apoi, odată ajunși la punctul potrivit am intrat rând pe rând în apă, unii pentru prima oară cu echipament de snorkeling.

4 - tabara engleza honolulu 190722

Cu labele de înot, curentul nu era prea puternic iar de pe barcă, ”marinarii” ne priveau și aveau grijă ca la orice semnal de ajutor să sară în apă. Nu a fost cazul, însă valurile și mișcarea oceanului le-au dat bătăi de cap unora dintre elevi.

Am văzut un număr surprinzător de mare de țestoase verzi, aceste creaturi maiestuase care parcă apăreau de nicăieri, se opreau la stația de curățenie și apoi, fie își continuau drumul, fie ieșeau la suprafața apei pentru a ne inspecta pe noi ori barca ce plutea liniștită.

5 - tabara in strainatate pentru elevi 190722
 

6 - tabara engleza in strainatate 190722

7 - tabara internationala engleza 190722

După aproape o oră în apă, ne-am îmbarcat cu toții, iar elevii nu au ratat ocazia să sară de pe catamaran în ocean. Ne-am pus la drum înspre larg pentru o oră de relaxare la soare, în mișcarea lină a oceanului folosind doar velele. Sucurile reci și snackurile au fost gratuite, iar elevii au fost apreciați de angajații bărcii ca fiind printre cele mai faine grupuri pe care le-au avut până acum de la EF.

9 - tabara america 190722

 

8 - tabara engleza pentru elevi 190722

11 - tabara de vara pentru elevi 190722

Puțin după ora 4 ne-am întors la doc și mai apoi la școală pentru cină: paste cu ciuperci și sos de roșii + broccoli, pentru elevii vegetarieni și lasagna cu curcan, chifteluțe de vită și broccoli pentru ceilalți. Bomboanele Ferrero Rocher au fost și ele foarte apreciate. Elevii care nu au venit la ieșirea în larg au primit cinele la hotel, ajutați fiind de colegii lor care le-au transportat.

10 - tabara engleza sua 190722

Seara am încheiat-o cu o parte dintre elevi la un apus senzațional pe plajă, frumusețea lui fiind amplificată de faptul că, diametral opus pe cer era un curcubeu de toate minunăția. Alți elevi s-au dus la un film cu colegi internaționali ori au ieșit la cină la unul dintre restaurantele din împrejurimi.

Pe curând!

Mai multe imagini din a zecea zi a taberei de engleză din Hawaii aici: Album Facebook Tabăra Hawaii