Tabăra Engleză Hawaii – Ziua 11

Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29
Jul 30

Ziua 11 – Surf, teste de absolvire și BBQ în parc

Aloha!
Ziua de miercuri a început destul de devreme pentru unii dintre elevi. Micul dejun a fost adus la hotel pentru cine a dorit să-l primească și două invitații de activități au fost lansate, având în vedere că orele începeau numai după prânz.
La ora 9:30 i-am invitat pe cei care nu apucaseră să meargă la grădina zoologică, să facem acest lucru. În același timp, Elena, Alexia și Dora urmau să meargă la plajă împreună cu Alina, al doilea lider de grup. Având în vedere că numai Ruxi a dorit să vină la Zoo, am căzut de acord cu ea să amânăm activitatea și să mergem mai degrabă la surf, după ce închiriem plăci de pe plajă.

1 - tabara engleza in strainatate 200722

2 - tabara engleza hawaii 200722

Zis și făcut, însă surful a fost mult mai atrăgător decât Zoo, așa că ni s-au alăturat și Șerban, dar și Victoria. Am petrecut mai bine de o oră și jumătate în apă înotând și încercând să prindem valul perfect. Oceanul s-a calmat mult față de ultimele zile când valurile au atins dimensiuni impresionante, cele mai mari din ultimii câțiva zeci de ani pe partea de sud a insulei.

Am reușit să trăim o experiență inedită fiindcă în timp ce eram în apă a început și ploaia, și dacă pentru unii dintre elevi era prima oară când intrau cu placa de surf în apă, pentru toți a fost o noutate să facem asta pe ploaia caldă și tropicală.
La școală elevii au ajuns la timp pentru pizza de la prânz, iar cei care călătoresc spre casă în acest weekend și-au susținut testul de absolvire, în baza căruia școala le va elibera una dintre diplomele din portofoliul academic. Testul durează 50 de minute și este similar testului de plasament, însă adaptat pe nivelul la care elevii au studiat pe durata șederii. Alex ne-a mărturisit că de această dată i s-a părut diferită structura testului final – el având experiența altor patru tabere la care a participat împreună cu Qdays. Supravegheați de coordonatorul academic, în sala de calculatoare a școlii, și foarte concentrați, elevii din grupa noastră alături de alți colegi și-au dat silința să completeze corect toate cerințele.

3 - tabara engleza honolulu 200722

Antonio ne-a trimis impresiile lui din această zi de școală:
Astazi a fost o zi extrem de interesanta, caci am fost la o cafenea si acolo s a tinut SPIN-class-ul meu de vocabular.Am interactionat cu 2 Japonezi si un elvetian si am vorbit despre istoria tarilor noastre.Apoi am avut 2 ore normale, unde am scris un review despre filmul Piratii din Caraibe, ca la final sa putem face exercitii captivante de gramatica.Ma bucur ca am intalnit asemenea oameni si ca am stabilit legaturi care m au influentat in bine.

4 - tabara hawaii 200722

Și Alexia ne-a scris astăzi un scurt mesaj despre ziua ei:
Astăzi am început ziua mergând la plaja,unii dintre noi au luat placi de surf,însă a început o scurta ploaie care ne-a făcut sa plecam.
Ne-am mai plimbat in zona hotelului,de unde am cumpărat câteva suveniruri apoi am mers la cursuri.Ziua trecută ne-am uitat la Pirații din Caraibe și astăzi am scris in ore recenzia filmului.
După scoala,am plecat spre o zona de picnic unde am facut un BBQ hawaiian,am ascultat muzica și am jucat volei pe plaja.Am privit apusul, am așteptat ca jocul de volei sa se termine și am plecat spre hotel.

La ora 16:20 am plecat de la școală spre Hawaiian BBQ-ul organizat de către biroul de activități. Yoshi, un localnic simpatic care și-a descoperit pasiunea pentru grătar în timpul pandemiei, a început o afacere din organizarea de BBQ-uri pentru turiști. În parcul de pe Magic Island, a gătit pentru 24 de persoane hot dog, hamburger, carne de vită și de pui, salate și sparanghel la grătar.

8 - tabara engleza sua 200722

9 - tabara de vara in strainatate 200722

Ne-am relaxat pe iarbă la soare, ne-am distrat jucându-ne 1,2,3 la perete (copac) stai, am mâncat, am ascultat muzică, iar apoi unii dintre elevi au rămas la un joc de volei pe nisip alături de colegii internaționali de la școală.

6 - tabara engleza in strainatate 200722

7 - tabara engleza america 200722

Seara ne-am organizat activitățile din zilele următoare fiindcă foarte mulți dintre elevi s-au înscris la o excursie pe unul dintre craterele vulcanilor din jurul Waikiki așadar vineri a devenit o zi matinală și foarte plină!

10 - tabara in strainatate cu insotitor 200722

11 - tabara in america pentru elevi 200722

Mahalo!

Mai multe imagini din această zi a taberei de engleză din Hawaii aici: Album Facebook Tabăra Hawaii