Tabăra Engleză Hawaii – Ziua 12

Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29
Jul 30

Ziua 12 – Cursuri, graffiti și cadouri

Dimineața a început din nou devreme pentru elevii din tabăra de engleză din Hawaii, de această dată cu cereale cu lapte la mic dejun și desigur, cu lecții interesante de limba engleză.

Cursurile se apropie de sfârșit pentru cea de-a doua săptămână, și weekendul vine repede. Totuși, mai avem câteva lucruri de făcut, câteva lecții de învățat și locuri de descoperit. După micul dejun luat la școală, elevii s-au îndreptat către lecțiile programate astăzi.

1 - tabara hawaii 210722

Iată ce ne-a spus Xaria despre ziua de azi, de la școală:

Astazi am început cursurile la ora 08.20. Prima ora de curs am lucrat la un afiș pe care urma sa il prezentam următoarea zi. Pe acesta am facut desene si am scris împreuna cu colegii mei din grupa. Din cauza faptului ca suntem din mai multe Colțuri ale lumii afișul a ieșit foarte diversificat. Am lucrat împreuna cu 3 fete Argentina , Germania și Serbia și cu 2 băieți din Polonia și Brazilia. La a doua am lucrat pe limbaj și am făcut niște compuneri cu fraze noi învățate. Pentru a 3 a ora am avut un SPIN : Grammar. Aici am făcut exercitii pentru a învață mai bine cum sunt folosite anumite cuvinte și ce înseamnă in fiecare context.

În pauza de prânz, directorul de activități i-a invitat pe toți elevii din școală la un pahar de shave ice – un desert tradițional pentru Hawaii. Și în grupul nostru au fost doritori, care nu s-au lăsat rugați de două ori să încerce această gheață zdrobită și îmbibată în sirop.

2 - tabara honolulu 210722

După ce s-au încheiat cursurile, i-am invitat pe elevii doritori la o plimbare prin cartierul Kaka’ako, o zona a orașului Honolulu, industrială însă transformată grație artei stradale, clădirile, depozitele, dar și casele de aici fiind acoperite în picturi murale de diferite dimensiuni și complexități.

3 - tabara engleza hawaii 210722

Aproximativ o oră ne-am plimbat pe aici lăsându-ne să ne pierdem ușor pe alei pentru a descoperi alte și alte imagini pe pereții clădirilor din cartier. Cea mai mare parte a picturilor sunt făcute în timpul festivalului Pow! Wow! Hawaii, ce are loc de regulă în luna februarie. Atunci, artiști locali, dar și din restul lumii sunt invitați să reîmprospăteze ori să vopsească peste imaginile existente, așa încât cartierul și defapt întreaga zonă este într-o continuă schimbare.

4 - tabara engleza honolulu 210722

5 - tabara america 210722

Trebuie să recunosc faptul că anumite clădiri parcă prindeau viață odată acoperite cu vopsea colorată fiindcă multe dintre picturi folosesc culori vii și aprinse. Astfel, o mișcare locală artistică dintr-un cartier populat în general cu depozite industriale și reprezentanțe auto și-a transformat comunitatea, nu doar făcând zona mai frumoasă, dar și mult mai atrăgătoare din punct de vedere turistic.

6 - tabara engleza america 210722

7 - tabara sua 210722

Și Andrei ne-a scris astăzi gândurile lui:

Astazi la cursuri ne am uitat la TedTalk’s, a fost o lectie excelenta si ceva inovativ. Dupa ce am vazut videoclipul trebuia sa scriem 5 chesti interesante pe care le am ascultat in videoclip, 2 cuvinte noi pe care sa le scriem definitia.

Astazi am fost cu colegi mei la mall, ne am distrat, a fost o experienta grozava! Chiar mi a placut aceasta tabara si imi pare rau pentru ca se termina asa de rapid.

Elevii care nu au dorit să participe și-au făcut propriul program, unii dintre ei, din nou, la mall și cumpărături, alții la plajă mai aproape de hotel sau mai departe așa cum au făcut Șerban, Ioana B. și Dora care au mers împreună cu prietenul lor din Cehia – Tomas pe coasta de est unde au vizitat trei plaje diferite.

8 - tabara engleza sua 210722

13 - tabara internationala in strainatate 210722

La ora 18, după ce am adus cinele de la școală, i-am invitat pe elevi să participe la un joc distractiv și, zicem noi, potrivit momentului în care ne aflăm în tabără. Numele fiecăruia dintre ei a fost pus într-o urnă improvizată. Cu toții au tras un nume – desigur nu al lor – și au plecat într-o expediție căutând cel mai creativ și inedit cadou pentru acea persoană în limita bugetului de 5 dolari.

9 - tabara in strainatate pentru elevi 210722

O oră mai târziu ne-am reunit la piscina hotelului și am făcut schimbul de cadouri, fiecare dintre elevi trebuind să prezinte unicitatea cadoului și de ce cred ei că se potrivește celui care îl primește.

10 - tabara de vara pentru elevi 210722

Xaria a fost votată câștigătoarea adunând cele mai multe voturi iar Ors, s-a făcut cu un calendar și o acadea..  Bravo Xaria! Insigna de câștigător sper să-ți aducă aminte cu drag de grupul de tabără!

12 - tabara engleza in strainatate 210722

Am încheiat seara devreme fiindcă mâine, cei mai mulți dintre elevi s-au înscris la o plimbare foarte matinală până în craterul vulcanului Diamond Head iar întâlnirea este la 6:30!

Pe curând!

Mai multe imagini din această zi a taberei de engleză din Hawaii aici: Album Facebook Tabăra Hawaii