Tabăra Engleză Hawaii – Ziua 13

Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29
Jul 30

Ziua 13 – Finalul săptămânii 2, cu artificii

Iată-ne la finalul celei de-a doua săptămâni de tabără, iar astăzi, după o zi în care am fost matinali și harnici, am încheiat seara în largul coastei cu focuri de artificii.

Dis-de-dimineață ne-am întâlnit cu vasta majoritate a elevilor din tabăra de engleză din Hawaii pentru o drumeție pe munte, mai exact pe vulcan. Am luat autobuzul pentru 15 minute până la intrarea în parcul național Diamond Head de unde ne-am început urcarea spre craterul vulcanului.

1 - tabara hawaii 220722

Accesul în parc este gratuit pentru localnici, însă turiștii trebuie să plătească 5 dolari și să își facă o rezervare în prealabil, online.  Fiindcă ne-am organizat din timp, am prins bilete de intrare în intervalul orar 7-8 dimineața, mai apoi vremea fiind prea caldă pentru o urcare pe munte.

2 - tabara honolulu 220722

Diamond Head a primit numele inițial de Diamond Hill, dat de marinarii britanici care au găsit cristale la baza acestuia, și crezând că acestea sunt diamante, au botezat ca atare craterul vulcanului. Le’ahi, așa cum este denumit local, face parte din lanțul muntos Koʻolau însă craterul este mult mai tânăr, având doar între 4 și 5 sute de mii de ani spre deosebire de restul lanțului, ce are în jur de 2,6 milioane de ani vechime.

3 - tabara engleza hawaii 220722

După ce zile în șir l-am tot admirat, craterul dominând peisajul din Waikiki, am adunat o echipă destul de mare de 16 elevi care au participat la drumeția până în vârf. Așadar, de la intrarea în parc, am parcurs un drum destul de lejer, intrând efectiv într-un crater printr-un tunel împărțit de mașini și de pietoni. În interiorul craterului se află centrul de primire al vizitatorilor, o toaletă și un magazin de suveniruri.

4 - tabara engleza honolulu 220722

Traseul efectiv are în total 2,6 kilometri dus-întors, iar poteca sculptată în straturile de lavă solidificată șerpuiește pe interiorul unuia dintre pereții craterului. Traseul nu este dificil însă este destul de înclinat și denivelat. Totuși, în 30 de minute am reușit să fim în vârf unde am fost răsplătiți cu o priveliște incredibilă asupra orașului Honolulu în general și a zonei Waikiki în mod special.

5 - tabara america 220722

La 9:30 eram deja înapoi la hotel, iar elevii s-au grăbit să se pregătească pentru cursul online ce preceda lecțiile de astăzi. Unii dintre cei ce au lipsit la hike au participat astăzi la lecțiile de surf, parte a cursurilor de la școală. Iată ce ne-au spus astăzi elevii din grup despre experiența lor:

Mădă: Astăzi am avut una dintre cele mai frumoase zile de când sunt aici! Dis de dimineața am mers pentru prima data la surf. Pentru început am fost la scoala, unde am primit un mic instructaj iar apoi ne am dus pe plaja. Deși mi a fost greu și am picat de nenumărate ori, am reusit sa prind și câteva valuri.

După aceea am mers inapoi la scoala, unde profesoara noastră a decis sa ne duca la Hawaiian State Art Museum. Acolo am văzut multe picturi și opere de arta. După ce am vizitat tot muzeul, am primit o fisa unde a trebuit sa descriem unul dintre tablouri și sa spunem de ce ne place acesta.

A fost o zi foarte frumoasa și plină de activități!

6 - tabara sua 220722

Și Ors ne-a transmis câteva impresii: Astazi am avut o ziua foarte aglomerate in lumea Hawaiana si in lumea EF. A început la 6 dimineață când am mers la hike-ul Diamond Head. In vârful căruia am văzut insula si orașul. Dupa hike au început cursurile la scoală si am mers la un muzeu de arta. Intorcându-ma înapoi la hotel nu am ales autobuzul, am ales plimbatul si am văzut mai bine orașul Honolulu plin de construcții foarte vechi. Când m-am întors la hotel am mers împreuna la un “trip” cu un vapor. Seara am vazut focuri de artificii de pe vapor si dupa 15 ore de activități ne-am întors la hotel. Mulțumesc Qdays si EF.

La ora 17, după ce toți elevii și-au încheiat cursurile și au avut ocazia să își ia cina, ne-am îndreptat din nou spre catamaranul Pink Sails pentru o ieșire în larg, de această dată pentru a admira apusul și focul de artificii de vineri seara. Barca a fost dominată de către elevi EF, existând în rest numai aproximativ 10 alți turiști.

7 - tabara engleza america 220722

Pe ritmuri de muzică și legănați de valuri, ne-am relaxat și ne-am distrat, iar când soarele era pregătit să apună, ne-am bucurat de lumina ideală pentru o sesiune lungă de fotografii.

8 - tabara engleza sua 220722

9 - tabara in strainatate pentru elevi 220722

10 - tabara in strainatate cu insotitor 220722

La ora 20, hotelul Hilton Hawaiian Village a lansat un foc de artificii de aproximativ 4 minute. Acest foc de artificii care în mod normal se ține în fiecare săptămână, a fost reluat doar în luna iunie, după doi ani de pauză cauzați de pandemie.

11 - tabara internationala honolulu 220722

Dacă vă întrebați de ce oferă Hilton săptămânal un foc de artificii, aflați că această tradiție a fost începută în aprilie 1988 cu ocazia finalizării complexului Hilton. De atunci și până la debutul pandemiei, în fiecare vineri, sute sau mii de spectatori s-au delectat cu acest spectacol săptămânal, de pe plajă sau din largul coastei.

12 - tabara engleza de vara 220722

Suntem în ultima seară a unora dintre participanți, așa că urmează să vă lăsăm în compania grupului restrâns, ce mai petrece încă o săptămână aici. Nu ratați în continuare seria jurnalelor pentru a rămâne la curent cu restul activităților din tabăra de limba engleză! Mâine: excursie pe Big Island!

Mahalo!

Mai multe imagini din această zi a taberei de engleză din Hawaii aici: Album Facebook Tabăra Hawaii