Tabăra Engleză Hawaii – Ziua 15

Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29
Jul 30

Ziua 15 – Lazy Sunday

După două săptămâni pline în tabără, ziua de duminică am dedicat-o relaxării: o zi fără cursuri, fără excursii sau activități. O zi pe care fiecare dintre elevi a putut să și-o organizeze după bunul plac. Bineînțeles, după excursia lungă de ieri, toată lumea a dormit până târziu. Sau aproape toată lumea: trei elevi din grup erau înscriși la excursia cu barca pentru a observa delfinii în mediul lor natural și snorkeling pe coral, însă au ajuns cu întârziere la punctul de întâlnire și au ratat autocarul. Din fericire, au fost reprogramați pentru mâine la aceeași oră.

5 - tabara de vara america 240722

Am recomandat totuși o activitate de dimineață pentru cei care se simțeau plini de energie – la centrul comercial din apropiere (International Market Place) se organiza o sesiune gratuită de fitness, începând cu ora 10. Având în vedere că aproape toată lumea dormea la acea oră, nu au fost doritori în rândul elevilor din tabără.

1 - tabara hawaii 240722

Împreună cu Alesia, Ioana P, Mada și Esy am mers pe plajă, toată lumea fiind dornică să adauge culoare cât mai închisă pe piele. Ca de obicei, plaja Waikiki era destul de aglomerată, iar noi ne-am așezat la locul pe care îl folosim întotdeauna pentru întâlnirile pe plajă: statuia ducelui Paoa Kahanamoku, lângă placile de surf ?.

2 - tabara honolulu 240722

Apa oceanului era caldă și îmbietoare, astfel că o bună parte din timp a fost petrecută în apă.

3 - tabara sua 240722

Ioana P. mi-a mărturisit că i-au plăcut foarte mult lecțiile de surf de la școală (din cadrul cursurilor de interes special) și chiar s-a descurcat foarte bine, fiind lăudată și de profesor. Îi pare rău totuși că nu poate face surf și acasă, însă în această ultimă săptămână în Honolulu își propune să închirieze o placă de surf ca să mai exerseze:). Surfingul este într-adevăr una dintre activitățile preferate de elevii din tabără, cei mai mulți dintre ei alegând dintre cursurile de interes special acest curs. Și nu doar elevii noștri sunt captivați de această activitate, în fiecare zi vedem în apă zeci de surferi care așteaptă valul perfect. Insula Oahu se află în topul celor mai bune destinații pentru surf, și am văzut aici de la copii mici de 9-10 ani, până la persoane în vârstă (peste 70 de ani) care practicau cu grație acest sport.

 În scurt timp ni s-au alăturat pe plajă și Victoria, Daria, Ruxandra, Antonio și Istvan.

7 - tabara engleza hawaii 240722

Ceilalți au preferat să lenevească în camere sau să meargă la cumpărături la mall sau la magazinele de pe Kalakaua Avenue, una dintre cele mai aglomerate străzi din Honolulu.

6 - tabara in strainatate america 240722

 

În drumul nostru spre și de la plajă trecem pe lângă hotelul de 5* Moana Surfrider, parte a lanțului Westin, și de fiecare dată admirăm arhitectura victoriană impresionantă și mașinile luxoase parcate aici. Hotelul, cunoscut sub numele de “The First Lady of Waikiki” a fost inaugurat în anul 1901 și era primul hotel din Waikiki, iar acum se mândrește cu 793 de camere elegante.

4 - tabara america 240722

Elevii și-au dorit să ieșim seara la o plimbare scurtă până la un magazin cu înghețată din apropierea hotelului – Häagen-Dazs. Ne-am reunit în recepția hotelului la ora 21 și în doar 5 minute am ajuns la punctul de interes.

8 - tabara engleza honolulu 240722

9 - tabara in strainatate cu insotitor 240722

Chiar dacă am așteptat aproape 30 de minute la coadă, răbdarea ne-a fost răsplătită cu delicioase arome de la fructe, la ciocolată și vanilie – un excelent desert de seară, de care toată lumea a fost încântată.

10 - tabara pentru elevi in strainatate 240722

Pe drumul înapoi spre hotel, Istvan s-a oprit la unul dintre numeroșii artiști stradali prezenți seară de seară pe Kalakaua Avenue pentru o caricatură care să îi aducă aminte întotdeauna de vacanța petrecută în Hawaii.

12 - curs engleza america 240722

Mâine începe o nouă săptămână de cursuri și activități interesante în fermecătorul Honolulu. Nu ratați jurnalul!

11 - cursuri engleza hawaii 240744

Mai multe imagini din această zi a taberei de engleză din Hawaii aici: Album Facebook Tabăra Hawaii