Tabăra Engleză Hawaii – Ziua 17

Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29
Jul 30

Ziua 17 – Cursuri, surf, shopping și înghețată

Marți a fost o zi dedicată cursurilor de dimineață, cursurilor de interes special, relaxării pe plajă sau la cumpărături, iar seara ne-am delectat cu o înghețată.

Voi începe această zi cu prezentarea școlii EF Honolulu, gazda noastră, una dintre școlile mai mici din portofoliul EF. Pe perioada verii, aici studiază aproximativ 300 de elevi în același timp, iar marea lor majoritate călătoresc individual. De fapt, noi suntem singurul grup care a călătorit la EF Honolulu până acum în această vară. Din cauza dimensiunilor reduse, școala nu are campus cu săli de curs, unitate de cazare și cantină în același spațiu – cum este de exemplu în New York, unde capacitatea școlii este de 1500 de elevi, sau în Oxford unde sunt 1000 de elevi pe perioada verii. Astfel, EF Honolulu ocupă etajul 7 al clădirii Pacific Business News Building, iar în lunile de vârf (vara) se folosesc săli de curs și la etajul 5.

1 - tabara honolulu 260722

În holul de la intrare și în lift este obligatorie purtarea măștilor, însă odată ajunși la etajul 7 acestea sunt opționale. Ann ne întâmpină la recepție în fiecare dimineață, iar de aici putem porni spre biroul de cazare, biroul directoarei și biroul de activități, unde Zareh ne oferă opțiuni variate de petrecere a timpului liber. În toate școlile EF se practică o politică a ușilor deschise, astfel, pentru orice problema, întrebare sau sugestie, elevii sunt bineveniți să discute cu angajații școlii.

3 - tabara engleza honolulu 260722

Zona de relaxare cu canapele, masa de biliard, masa de ping-pong și masa de foosball este întotdeauna plină de elevi pe perioada pauzelor dintre cursuri.

2 - tabara hawaii 260722

Cafeneaua este locul de unde ne luăm mesele, iar apoi continuăm spre sălile de curs, sala de calculatoare și biroul academic. Aproape toate camerele oferă priveliști minunate spre zgârie norii din împrejurimi, canalul Ala Wai sau Parcul Puu Ualakaa.

Marți, toți elevii au avut cursuri de la 08:20, unii dintre ei terminând la 11:10, iar alții doar la 14:10 – după lecțiile de surf. O parte din elevii care au încheiat cursurile la 11:10 a ales să revină la hotel pentru a se odihni.

Ors, Istvan, Daria, Ruxi și Ioana B au fost cei care au participat la surf alături de profesorul Justin – au avut noroc de o zi cu valuri numai bune pentru această activitate, astfel că au putut progresa, în timp ce s-au și distrat cu profesorul Justin (care este nativ din Hawaii și practică acest sport de mult timp).

9 - tabara in strainatate pentru elevi in america 260722

Toni ne prezintă ziua lui de astăzi de la școală:

Ziua mea a inceput cu cursurile de dimineata,am multi colegi din diferite tari in clasa cum ar fi: Franta, Suedia, Germania, Elvetia si multe altele. In timpul orei vorbeam despre locatii pe care neaparat trebuie sa le vizitezi si ne recomandam unul altuia locuri interesante de pe insula Oáhu. Au fost mentionate Diamond Head, Koko Head, Sandy Beach, Turtle Beach, Waimea Bay Beach. Dupa ore am luat pranzul la cafeterie si dupa am participat la un turneu de ping pong cu noii mei colegi. A fost o zi interesanta la scoala.

 

Și Ioana B. mi-a spus câteva cuvinte despre ziua ei:

Astazi am inceput cursurile la ora 8.20 dimineata si le-am tinut afara, intr-un parc, unde am dezbatut diferite subiecte despre animalele pe cale de disparitie, urmand dupa sa ne intoarcem la scoala pentru a ne lua mancarea si pentru a lua parte la spin class-uri.

Am participat la cele doua ore de surf unde am reușit pentru prima oara sa ma ridic pe placa fara ajutorul cuiva și am încheiat ora făcând poze împreună cu profesorii și luându-ne rămas bun.

Restul zilei a fost petrecut la mall, încheind ziua cu o înghețată împreună cu grupul.

După cursuri, i-am invitat pe elevi la laguna cu apă sărată de la Hotelul Hilton, iar Daria, Ruxi, Ioana B, Istvan și Ors au acceptat invitația.

4 - tabara engleza hawaii 260722

5 - tabara america 260722

Laguna Duke Paoa Kahanamoku, cunoscută și sub numele de Hilton Hawaiian Village Lagoon, este o piscină publică artificială, situată în zona Waikiki din Honolulu. A fost construită în anii 1950, iar în anul 2006 a fost supusă unor renovări considerabile, valoarea totală ajungând la aproximativ 15 milioane de dolari americani. Ne place această lagună deoarece este perfectă pentru relaxare – nu foarte adâncă, mai răcoroasă decât oceanul și niciodată nu sunt valuri.

6 - tabara sua 260722

În jurul orei 17 am pornit spre școală pentru cină, iar apoi unii dintre elevi au dorit să se oprească la mall pentru ultimele cumpărături. Aproape toată lumea cu care am vorbit mi-a spus că are o listă (mai mică sau mai mare) cu lucruri pe care trebuie să le cumpere de aici pentru familie și prieteni.

10 - tabara engleza in strainatate america 260722

Istvan și Ors au ales să își petreacă după-amiaza la un masaj relaxant, ideal după cursurile solicitante de surf.

Seara, Alesia ne-a invitat la un desert răcoritor, iar doritorii s-au reunit pentru o înghețată delicioasă.

8 - tabara engleza sua 260722

Reveniți mâine pentru jurnal!

Mai multe imagini din această zi a taberei de engleză din Hawaii aici: Album Facebook Tabăra Hawaii