Tabăra Engleză Hawaii – Ziua 18

Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29
Jul 30

Ziua 18 – Test de absolvire şi Muay Thai pe Magic Island

Miercuri dimineață le propusesem elevilor o vizită la Bishop Museum, cu întâlnire la ora 10 în fața hotelului. Muzeul Bishop a fost fondat în 1889 și este cel mai mare muzeu din Hawaii, având cea mai mare colecție de artefacte culturale polineziene și specimene de istorie naturală din lume. Muzeul deține milioane de artefacte, documente și fotografii despre Hawaii și alte culturi polineziene.

Doar Ruxi a dat curs invitației, astfel că a trebuit să anulăm activitatea, din lipsă de cvorum :).

Am reorganizat programul şi am mers la plaja de lângă hotel – Waikiki Beach – alături de Ruxi, Daria, Elena şi Victoria pentru câteva ore. Plăcile de surf își așteptau doritorii, iar plaja era plină de instructori care îi ghidau pe începători în arta cuceririi valurilor.

1 - tabara hawaii 270722

2 - tabara honolulu 270722

La ora 13:10 toată lumea era la şcoală pentru a susține testul de absolvire, în cazul în care nu a făcut-o deja. Testul de absolvire este similar cu testul de plasament pe care elevii l-au susținut de acasă înaintea plecării, însă cei mai mulți dintre participanți mi-au menționat faptul că cel de la şcoală li s-a părut mai dificil decât cel inițial, timpul fiind extrem de limitat pentru toate exercițiile de citire și ascultare.

3 - tabara engleza hawaii 270722

Rezultatul îl vor primi vineri, când le va fi înmânat portofoliul academic, ce include o diplomă de participare la cursurile școlii EF Honolulu, o diplomă cu activitatea de la curs și o diplomă cu rezultatul obținut la testul final. Bineînțeles, pentru a primi diplomele de absolvire, trebuie să aibă prezență la cursuri de minim 80%. Unii dintre elevi au reușit să își mențină prezența la 100% în cele trei săptămâni. ?

4 - tabara engleza honolulu 270722

Diana ne spune câteva cuvinte despre cum s-a desfășurat ziua ei de astăzi:

Astazi a fost inca o zi super in care am fost la cursuri de dimineata, unde am studiat engleza cu profesorul meu James, nativ din Hawaii, alaturi de colegi din toata lumea, inclusiv Canada, Franta, Austria si Japonia. Azi am vorbit despre familie si dinamica familiei americane. Apoi, am fost putin pe la magazine si apoi am fost cu Matei la un restaurant japonez, si ne-am distrat foarte tare. Dupa am mers direct la hotel si am adormit dupa o zi lunga, distractive, dar si obositoare. 

Şi Ioana ne împărtăşeşte experiența ei la cursurile de astăzi:

Cursurile de astăzi au început cu testul de graduation, care nu a fost usor. Am avut 2 părți: reading și listening ambele destul de dificile. După ce s a terminat testul am avut o pauza de mâncare scurta după care am început orele in program normal.

La ora de astăzi am citit un text despre animalele in pericol și despre o campanie de donații pt acestea. Domnul profesor ne a pus diferite întrebări legate de donații și animale la care am răspuns cu plăcere! In urma discuției am primit un eseu tema despre animalul nostru preferat pe care îl voi face pe mâine.

 5 - tabara america 270722

După cină, o parte din elevi s-au întors la hotel, iar alții au participat la activitatea organizată de şcoală: Muay Thai & Mindfullness.

6 - tabara sua 270722

Profesorul Des a fost îndrumător pentru un curs de box thailandez ce a durat aproape două ore. Elevii au avut ocazia să îşi sporească încrederea în sine, să dezvolte aptitudini utile și să învețe tehnici de autoapărare.

7 - tabara in strainatate cu insotitor 270722

11 - curs engleza hawaii 270722

Au avut parte de un antrenament grozav, întărindu-şi mintea și sufletul, dar s-au și distrat de minune făcând asta. Profesorul Des i-a lăudat pe “luptătorii” noștri, observând cât de bine se descurcă.

8 - tabara internationala america 270722

9 - tabara pentru elevi in strainatate 270722

12 - tabara engleza in strainatate 270722

La final, ne-am bucurat să vedem un apus superb, cu nuanțe de mov și albastru, tipic pentru Hawaii. Cum este cazul în multe situații, în realitate arată mult mai spectaculos decât în poze. 🙂

În jurul orei 21 ne întorceam la hotel, obosiți după încă o zi plină în tabără.

Pe mâine!

Mai multe imagini din această zi a taberei de engleză din Hawaii aici: Album Facebook Tabăra Hawaii