Tabăra Engleză Hawaii – Ziua 19

Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29
Jul 30

Ziua 19 – Templul Byodo-In, surf și relaxare pe plajă

Joi, toate cursurile au început de la 8:20 şi, somnoroşi, cei mai mulți dintre elevii grupului meu au reuşit să se trezească pentru prima oră.

Până la ora 11:20 aproape toate cursurile s-au încheiat, ceea ce ne-a oferit posibilitatea să organizăm o vizită la Templul Byodo-In, pe partea de est a insulei. Templul Byodo-In este situat la poalele Munților Ko’olau în Parcul Memorial Valea Templelor. A fost înființat pe 7 iunie 1968, pentru a comemora 100 de ani de la sosirea primilor imigranți japonezi în Hawaii. Templul Byodo-In din O’ahu este o replică la scară mai mică a templului Byodo-in, vechi de peste 950 de ani, un sit al Patrimoniului Mondial al Națiunilor Unite din Uji, Japonia. Templul Byodo-In este un templu budist nepracticant, care întâmpină oameni de toate credințele pentru a se închina, medita sau pur și simplu pentru a-i aprecia frumusețea.

3 - tabara engleza hawaii 280722

Ruxi, Elena şi Antonio au fost cei care au dorit să participe la această acvititate.

Matei şi-a ales cursuri private de surf cu instructor (despre care vom afla mai multe în continuare), Daria şi Ioana P au fost la surf cu şcoala, Ors și Istvan au închiriat o maşină pentru a face un tur al insulei, iar ceilalți au mers la plajă sau la mall – de această dată la o librărie.

8 - tabara engleza america 280722

9 - tabara de vara in america 280722

Esy și Matei ne împărtăşesc experiența lor de astăzi de la cursuri:

Esy: Astăzi am avut cursuri de dimineață. La început am făcut exerciții de vocabular, apoi am trecut la cele de gramatică. Au avut un nivel de dificultate destul de ridicat având în vedere că mă aflu în grupa C1.2. Ne-am exersat abilitățile de vorbit și ne-am cunoscut mai bine. Majoritatea colegilor mei sunt din Franța, Elveția și Polonia, dar am câțiva și din afara Europei, mai exact din Columbia și Mexic. Tema acestei săptămâni este viața în sălbăticie așa că am primit ca temă 2 eseuri: unul despre problemele animalelor în sălbatice și unul despre animalul nostru preferat pe care vom primi note.

Matei: Totul vine cu urcușuri si coborâșuri. Un exemplu a acestei afirmații este ziua de astăzi. Am fost la cursul de Engleza dimineață, unde am studiat despre etică si am abordat subiecte precum al doilea război mondial, genocidul din Rowanda, iar mai apoi am avut o întâlnire cu centrul de activități despre o clasă privată de surf la care trebuia sa particip astăzi, dar din păcate a fost anulată. După această întâmplare, am ochit niște rachete de tenis in raft la centru si i-am întrebat pe reprezentanții centrului sportiv dacă pot si eu sa iau două ca să ma joc in seara asta cu prietenii mei. Unii dintre ei au confirmat ca vor sa vină, dar din păcate, intre timp, am mai primit un mesaj de la prietena mea Diana ca trebuie sa mergem la plaja Sandy Beach tot astăzi, așa că am uitat repede de tenis si m am dus la plajă, unde am experimentat cele mai mari valuri din viața mea.
M-am distrat foarte tare astăzi, la cursurile de engleză si la plaja si nu regret deloc ca nu am fost la surf sau la tenis deoarece mâine este o nouă zi.

10 - tabara pentru elevi in strainatate 280722

11 - tabara engleza pentru elevi 280722

12 - tabara engleza in strainatate 280722

 

Călătoria până la Templu a durat aproximativ 1 oră, ocazie cu care am trecut prin zone pe care nu le-am vizitat până acum: am văzut Universitatea din Hawaii, Central Business District, Portul din Honolulu, iar din stație am avut ocazia să facem o plimbare relaxantă prin pădurile luxuriante până la intrarea în templu.

1 - tabara hawaii 280722

Vizitatorii sunt invitați să sune impresionantul gong folosind bușteanul moale de lemn numit shumoku înainte de a intra în templu. Se crede că tonurile unice ale bon-sho curăță mintea de negativitate, conferă pace profundă și aduce fericire, binecuvântări și o viață lungă. Prin sunetul său rezonant, gongul ne amintește că totul este trecător.

13 - tabara in strainatate engleza sua 280722

2 - tabara honolulu 280722

Întreaga zonă era o oază de relaxare cu sunetul de gong pe fundal și susurul pârâiaşelor care ne înconjurau.

Iazul conține sute de pești koi (numiți și crap). Acești pești koi japonezi, mari și colorați, pot trăi până la o vârstă de peste o sută de ani și simbolizează dragostea, puterea, perseverența și longevitatea. Terenul care înconjoară templul găzduiește, de asemenea, păuni sălbatici, lebede negre, țestoase, broaște și alte animale.

O oprire la magazinul de suveniruri şi apoi am pornit din nou la drum. Am avut noroc să ajungem la autobuz chiar înainte să plece din stație, iar de acolo am pornit spre școală.

4 - tabara engleza honolulu 280722

Ce am observant până acum în Hawaii este faptul că, spre deosebire de California, Florida sau New York, unde limba spaniolă se aude la orice pas, aici se aude cel mai mult limba engleză. Iar dacă ne uităm la vizitatorii care sosesc aici, 60% sunt din SUA continentală (40% din vestul SUA, 20 din estul SUA), 18% din Japonia, 6% din Canada, 16% altele. Oahu este de departe cea mai vizitată insulă din Hawaii, înaintea pandemiei COVID-19 insula având peste 6 milioane de vizitatori pe an.

Seara, o parte din grup a dorit să facă o scurtă plimbare până la Kono’s, unul dintre restaurantele apreciate din zona Waikiki.

7 - tabara engleza sua 280722

6 - tabara america 280722

5 - tabara sua 280722

Elevii şi-au dat seama că au mai rămas două zile pe care le petrecem în Honolulu şi ar mai dori să participe la multe activități sau să viziteze locuri puse pe lista de must see. Astfel, mâine vom începe ziua foarte devreme, cu o drumeție la MAKAPU’U POINT pentru a vedea răsăritul.

Nu ratați jurnalul!

Mai multe imagini din această zi a taberei de engleză din Hawaii aici: Album Facebook Tabăra Hawaii