Tabăra Engleză Hawaii – Ziua 2

Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29
Jul 30

Ziua 2 – Prima zi la școală și ghizi în devenire

Ne-am început dis de dimineață ziua – probabil a avut ceva de-a face cu asta și diferența de fus orar. Dacă aseară cam toată lumea dormea la 9, azi dimineață începând cu ora 5 cam toată lumea se trezea. Tot azi am avut parte de o prezentarea mai amplă din partea școlii și de definitivarea orarului, iar apoi, Ana și Ruxi ne-au invitat să explorăm una dintre cele mai frumoase plaje din Waikiki.

La ora 8 ne-am reunit în fața hotelului pentru a pleca spre prima zi la școală. Călătoria până la școală durează 15 minute, iar pe drum ne-am răcorit puțin cu o ploaie tipică tropicelor. A venit parcă de nicăieri, ne-a stropit fin și apoi a dispărut din nou lăsând locul razelor de soare. Am ajuns deja uscați la școală.

1 - tabara hawaii 110722

De îndată ce am ajuns la școală, am fost întâmpinați cu zâmbetul pe buze de Anne, de la recepția școlii pentru a începe procedurile de înregistrare. Ann, este localnică, născută și crescută aici, iar energia ei pozitivă și calmul ne-au fost transferate foarte rapid. Ne-am luat micul dejun, iar elevii din grup s-au aruncat asupra meselor de ping-pong, biliard si fussbal disponibile la școală.

2 - tabara honolulu 110722

3 - tabara engleza hawaii 110722

După o scurtă sesiune de înregistrare, cei 50 de elevi din sesiunea de dimineață, nou sosiți în școală și cazați în reședințele școlii au intrat la ședința de orientare și introducere. Ninh, directoarea școlii a început prezentarea despre școală, oraș și regulile ce trebuie urmate, atât cele cerute de autorități, cât și cele cerute de către școală. De la cutume la experiențe trecute, Ninh ne-a ghidat puțin prin ceea ce înseamnă Honolulu și Waikiki, zona în care suntem cazați.

5 - tabara engleza america 110722

A urmat apoi prezentarea despre activitățile disponibile și sfaturi utile pentru următoarele săptămâni. Ann a fost prezentatoarea în această sesiune. Ne-a fost reamintit să folosim din plin cremă de soare, să încercăm să mergem la hiking, dar niciodată singuri, iar pe plajă să fim precauți atât în ceea ce privește curenții din ocean, cât și în ceea ce privește curățenia și grija față de natură.

Dacă vă întrebați ce caută un cocoș pe stradă în pozele din albumul de astăzi, ei bine aflați că localnicii consideră toate vietățile ce formează biodiversitatea insulei ca fiind sacre și astfel, conviețuiesc alături de ele. Fie că este un cocoș urban, un gândăcel ori o vietate marină.

A urmat prezentarea coordonatorului academic care ne-a reamintit despre prezența la curs ce trebuie să fie de minim 80%, despre cursurile de interes special și cum se pot alege ori schimba acestea și despre modul în care este construit orarul de studiu.

4 - tabara engleza honolulu 110722

După o masă rapidă de prânz, am pornit spre hotel pentru a ne pregăti de plajă. Cei mai mulți dintre elevi au răspuns afirmativ la invitația Anei de a explora plaja Kahanamoku, motiv pentru care am încurajat-o să preia rolul de lider pentru această după-amiază. Ana și-a găsit repede ajutorul în Ruxi și împreună, ne-au ghidat spre plajă asigurându-se că suntem cu toții pe traseul corect. În 20 de minute am sosit și, spre surpriza noastră, am ajuns la laguna de la hotelul Hilton. Sau mai bine zis, chiar între lagună și ocean așa încât ne-am putut bucura de amândouă la maxim.

6 - tabara engleza in strainatate 110722

Ni s-a alăturat și unul dintre elevii internaționali, colegul de cameră al lui Andrei și al lui Serban, dar și o prietenă de-a acestuia, așa încât cei mai sociabili dintre elevii din grup și-au exersat limba engleză și la plajă. În jurul orei 17, deja toți elevii porniseră înapoi spre hotel, unii chiar pe plajă, iar alții prin oraș pentru a se opri la un restaurant.

7 - tabara cu insotitor sua 110722

8 - cursuri engleza hawaii 110722

Cina am servit-o din nou la hotel, cafeneaua școlii funcționând doar până la ora 15, iar după ce ne-am reîmprospătat am pornit să explorăm cealaltă parte a cartierului Waikiki, spre grădina zoologică. Întreaga zonă nu este prea mare, fiind delimitată de un canal pe o parte și de ocean pe cealaltă așa încât într-o plimbare lejeră am descoperit faleza, un magazin spectaculos de ducliuri, statui interesante, un ponton excelent pentru fotografii, dar și oameni de-ai locului cu diverse îndeletniciri. Surf pe timp de noapte, muzicanți pe stradă și chiar un vânzător de pietre.

9 - cursuri engleza honolulu 110722

Am râs, ne-am relaxat și ne-am aerisit, fiindcă Hawaii și în special Honolulu este printre primele locuri din SUA din punct de vedere al calității aerului. Nu am ratat ocazia să descoperim un chioșc de înghețată bine ascuns între două clădiri. Cei care au testat înghețata ne-au destăinuit faptul că a fost delicioasă.

11 - tabara de vara america 110722

Nu vă ascund faptul că diferența de fus orar încă nu a fost depășită, nici măcar de elevi, unii dintre ei adormind până să revenim noi din plimbare, iar alții fiind dornici să își încheie ziua. Mâine încep cursurile de limba engleză, pentru unii dintre elevi de la ora 08:20.

Reveniți și mâine pentru alte detalii din tabără!

Mai multe imagini din a doua zi a taberei de engleză din Hawaii aici: Album Facebook Tabăra Hawaii