Tabăra Engleză Hawaii – Ziua 20

Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29
Jul 30

Ziua 20 – Sunrise hike, Iolani Palace, absolvire și artificii

 

Ziua de vineri a fost una plină, plină: ne-am trezit dis-de-dimineață pentru o drumeție la răsărit, am vizitat Palatul Regal Iolani, am participat la ultimele cursuri de engleză și de surf, am avut ceremonia de absolvire, iar seara am urmărit artificiile de pe Magic Island! După cum vă spuneam și ieri, ne-am dat seama că perioada noastră de ședere în Hawaii se va încheia în curând, așa că am profitat din plin de ultima noastră zi aici.

1 - tabara engleza hawaii 29072022

La ora 4:40, cu elevii matinali de astăzi – Elena, Ruxi, Daria, Victoria, Mădă, Antonio, Toni m-am întâlnit în fața hotelului pentru o drumeție la MAKAPU’U Point. De ce atât de devreme? Pentru că doream să prindem răsăritul și să profităm de orele răcoroase ale dimineții. Ghidul nostru s-a oprit prima dată la școală pentru a-i lua pe cei patru elevi internaționali care s-au înscris la activitate și apoi am pornit la drum, pe o rută pe coastă ce ne-a dus pe lângă Waimanalo, Wawamalu și Sandy Beach. Drumeția nu a fost lungă, în 30 de minute (destul de intense) ajungeam pe culme, la timp pentru răsărit. Am admirat priveliștea spectaculoasă din vârf, ne-am încărcat cu energie și bineînțeles, am făcut multe fotografii. ?

3 - tabara usa 29072022

11 - tabara engleza honolulu 29072022

4 - tabara hawaii 29072022

Pe drumul de întoarcere am mai făcut o oprire la Halona Cove, iar de acolo încă o scurtă plimbare spre Hanauma Bay. La ora 8:30 reveneam la hotel, unii dintre noi fiind contra cronometru pentru restul programului.

Cu Daria, Ruxi, Elena, Istvan și Ors m-am reîntâlnit pentru următoarea activitate – vizită la Palatul Iolani. Din păcate, Ioana B, deși se înscrisese, nu a mai putut participa, dându-și seama că mai are un eseu de făcut pentru cursurile de astăzi.

5 - tabara internationala hawaii 29072022

Fiind construit în 1882 de regele Kalakaua, Palatul Iolani a fost casa ultimilor monarhi domnitori din Hawaii și a servit drept reședință regală oficială și reședință a vieții politice și sociale a regatului până la răsturnarea monarhiei în 1893. Singura reședință regală oficială din Statele Unite, Palatul este una dintre cele mai recunoscute clădiri din Hawaii și nu puteam rata o vizită aici.

Palatul Tolani deține un loc aparte în inimile și mințile oamenilor din Hawai’i, fiind ultima reședință oficială a ali’i (șefii conducători), care au domnit peste Insulele Hawaii timp de mai bine de o mie de ani.

6 - tabara engleza usa 29072022

13 - tabara honolulu 29072022

Am petrecut mai bine de o oră plimbându-ne prin camerele Palatului și ascultând povestirile ghidului audio, ce ne-a oferit o mai bună înțelegere a istoriei statului Hawaii și a regalității.  Ne-a fost prezentat Hawai’i ca o monarhie puternică și modernă. Regele Kalakaua, ultimul rege al Hawaii, a construit Palatul Iolani în 1882 pentru a-și proclama Regatul ca națiune independentă, suverană.

 

La ora 11:30 ne-am reunit la școală pentru ceremonia de absolvire și înmânarea portofoliului academic. Portofoliul include o diplomă de participare la cursurile de limba engleză la școala EF Honolulu, o diplomă cu evoluția la curs și o diplomă cu rezultatul obținut la testul final. În grupul nostru, rezultatele de la testele finale se încadrează între B2 și C2. Felicitări!

7 - tabara cu insotitor de grup sua 29072022

8 - tabara engleza cu insotitor hawaii 29072022

Profesorii prezenți la ceremonia de absolvire au menționat faptul că a fost o plăcere să lucreze cu elevii din grupul nostru, lăudându-i atât pentru activitatea de la curs, cât și pentru eseele pe care le primiseră ca temă de casă.

Chiar dacă ceremonia de absolvire s-a încheiat în jurul prânzului, asta nu înseamnă că elevii nu au mai putut participa în continuare la ore. Unii dintre ei și-au continuat studiul în sala de curs, în timp ce alții s-au bucurat de aloha Friday și au făcut cursurile pe plajă.

La ora 18 am pornit de la hotel spre Magic Island, pentru a prinde apusul și focul săptămânal de artificii – de această dată văzut de pe mal. Mi-aș fi dorit să fim împreună în ultima seară în Honolulu și din păcate nu am reușit să ne reunim toți, însă cei care au dorit să participe s-au bucurat de focul de artificii și de atmosfera de weekend prezentă în întreg parcul: muzică, prieteni care făceau picnic, râsete și voie-bună.

12 - tabara in strainatate usa 29072022

10 - tabara hawaii cu insotitor 29072022

Victoria ne-a făcut un rezumat al zilei ei de astăzi:

Mi am început ziua cu o excursie matinala la MAKAPU’U Point. Am privit rasaritul și ne am bucurat de clipe minunate alături de ghidul nostru, in drum spre hotel ne am oprit pentru o cafea Locala și o Mica gustare. La întoarcere am fost cu Mada sa ne plimbam prin centru pana la 11:30 când am avut absolvirea. După absolvire alături de profesoara și colegi am fost la Laguna Hilton care este relativ aproape de scoala, ne am petrecut acolo după masa povestind, înotând și luându-ne rămas bun de la colegii străini. In jur de ora 16 ne am intors la hotel. Aceasta ultima zi mi a oferit oportunitatea sa reflectez asupra celor 3 săptămâni care au trecut intr o clipita și pentru care as vrea sa dau timpul înapoi, dar sper, ca in viitorul apropiat ma voi reîntoarce in acest mic paradis. Am încheiat Tabara in cel mai minunat mod posibil, privind un foc de artificii care a fost unul din favoritele mele. Imi vor lipsi aceste clipe minunate alături de prietenii de aici și modul in care am legat prietenii de neuitat in doar 3 săptămâni, creând una din cele mai memorabile amintiri.

9 - tabara honolulu 29072022

Pe drumul spre hotel am făcut o oprire la ABC STORE – un lanț de supermarketuri Hawaiian, întâlnit la fiecare colț de stradă – precum cafenelele Starbucks în New York. ?

Seara, toată lumea s-a ocupat de bagaje: împachetat, cântărit și rearanjat, ceea ce urmează să facă și acest însoțitor de grup în curând.

Mâine în jurul prânzului vom porni spre aeroport, iar următorul jurnal de tabără va include întreaga noastră călătorie: zborurile spre Los Angeles, Istanbul și București.

Mahalo!

Mai multe imagini din această zi a taberei de engleză din Hawaii aici: Album Facebook Tabăra Hawaii