Tabăra Engleză Hawaii – Ziua 3

Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29
Jul 30

Ziua 3 – Lecții, pizza și Magic Island

Aloha! Astăzi elevii au avut primele cursuri în grupele de studiu în care au fost repartizați, de la nivelul B2.2 până la C2.2. Când nu au fost la lecții, s-au relaxat la plajă, iar seara am încheiat-o înconjurați de imagini spectaculoase, pe Magic Island!

Ziua a început foarte devreme pentru Istvan și Ors care s-au alăturat grupului de la școală într-o excursie la Lulumahu Falls. Deoarace ghidul nu poate duce decât 11 elevi odată, s-a mai organizat o excursie mâine dimineață pentru ceilalți elevi din grupul nostru care au fost interesați de această activitate. Vom intra în mai multe detalii despre asta mâine.

Cursurile au început de la 8:20 pentru jumătate dintre elevi. I-am însoțit la școală și am profitat de ocazie pentru a lua micul dejun pentru ceilalți, care încă se odihneau: budincă de quinoa cu căpșuni și granola, o mâncare foarte sățioasă și plină de energie pe care unii dintre elevi au încercat-o pentru prima oară.

1 - tabara engleza hawaii 120722

Împreună cu Elena, Alexia, Daria, Antonio și Alex am făcut prima grupă de plajă din această dimineață și ne-am relaxat câteva ore în zona din apropierea hotelului. Am pornit apoi spre cursuri fiindcă următorii elevi începeau fie la 11:20 fie la 13:10, iar cei care au terminat cursurile dimineața s-au putut odihni în camere, la plajă sau la shopping.

3 - tabara engleza sua 120722

2 - tabara engleza america 120722

Ana, care ieri ne-a fost ghid, și-a luat în serios îndatoririle de însotițor de grup în devenire și a dorit să încheie ziua cu un jurnal, pe care ni l-a trimis astăzi ?

“Ziua mea de luni, a început la patru dimineața, având în vedere, ca datorita oboselii cu o zi înainte ma culcasem la ora opt.

După ce m-am trezit, am mai stat de vorba cu colegele mele de camera, Ioana și Diana, iar apoi în jur de sase am început sa ne pregătim, deoarece la ora opt trebuia sa plecam, ca să mâncăm la scoala și sa luam parte la cursul de orientare.

La micul de dejun, am avut parte de o briosa cu afine și o băutură. Mai apoi, ne-am dus pentru a ne face poze pentru id-ul de la scoala și a primi the goodie bag, în care se afla 3 batoane, o sticla de apa și un pix, urmând mai apoi sa mergem în sala în care am avut parte de cursul de orientare.

11 - tabara in straintate cu insotitor 120722

Acolo am avut parte de o prezentare a staffului, a regulilor, pe cine contactam în caz de urgenta, ni s-au prezentat activitățile pe care le putem face în cadrul scolii, după care am urmărit filmări cu experienta a altor trei elevi.

O data cu finalizare cursului de orientare, ce a luat sfârșit în jur de ora zece, unii dintre noi, inclusiv eu am dat o proba de speaking, pentru a ne mari nivelul grupei. După care am fost sa luam prânzul, am mâncat un sandwich cu ton și cașcaval.

În timp ce mâncam, am luat decizia sa ne întoarcem la hotel, sa ne schimbam în haine de plaja și sa mergem la o plaja pe care o găsisem. La ora doua am pornit către plaja, care se afla la 18 minute de hotel. Plaja avea și o laguna albastra care era splendidă, iar deși apa era mai rece în laguna, fata de ocean, ne-am decis sa rămânem acolo, deoarece în apa oceanului erau multe pietre în care ne loveam. În laguna se aflau pești și stânci, de pe care puteam sări.

În jur de ora patru, eu cu Ioana și Toni am decis sa mergem la Target, care se afla la 15 minute de plaja. Pe drum spre Target, ne-am oprit la Mc, ca să mâncăm și cu forte proaspete am plecat spre cumpărături. Din Target ne-am luat niște snack-uri, pe care sa la împărțim cu colegii de camera. La întoarcere am luat un Uber, deoarece eram relativ departe de hotel și cumpărăturile erau destul de grele.

Când am ajuns, am fost anunțați ca la șapte, daca dorim, sa fim în fata hotelului, pentru o plimbare. Am mers de-a lungul falezei, fiind uimiți de peisajele minunate de pe ponton, magazinul de bomboane  și cele de suveniruri.

O data ajunși la hotel, ne-am întâlnit mai multi la noi în camera, reușind sa ne cunoaștem și mai bine.

Într-un final, ziua a luat sfârșit la ora 11, deoarece dimineața la opt colegele mele de camera aveau cursuri.”

Mulțumim, Ana!

Ne-am regrupat la hotel cu unii dintre elevi, iar cei care au dorit să rămână la școală după cursuri, au putut face acest lucru, școala fiind deschisă pentru elevi și în afara orelor de curs, astfel încât, atunci când am ajuns să luăm cina, elevii din tabără jucau biliard ori ping-pong. În această seară am avut pregătită pizza de care ne-am bucurat împreună, la școală. Cafeneaua ne-a pregătit și bomboane la desert – delicioase!

 5 - tabara hawaii 120722

Am continuat plimbarea noastră spre Magic Island, în apropierea școlii și a mallului Ala Moana, cel mai mare din Hawaii.  Parcul Magic Island este pe o peninsulă artificială creată inițial pentru o dezvoltare imobiliară ce a fost abandonată. Acum, este unul dintre cele mai căutate parcuri, locul potrivit pentru grătare în aer liber, socializare, concerte, dar și priveliști spectaculoase.

12 - tabara de grup in strainatate 120722

6 - tabara honolulu 120722

În laguna parcului apa era calmă și liniștită pe când, de jur împrejurul peninsulei valurile uriașe atrăgeau sute de surferi care ne-au încântat cu spectacolul lor. La un moment dat, ploaia ușoară s-a oprit și am putut admira un curcubeu de toată frumusețea peste Waikiki – iar la scurt timp acesta a fost dublat de un altul! Chiar spectaculos.

7 - tabara sua 120722

Am trecut pe cealaltă parte a lagunei pentru a vedea apusul, priveliștea de aici fiind ideală. Ideale nu au fost în schimb condițiile meteo, cerul fiind parțial înnorat așa încât nu am reușit să vedem apusul spectaculos. Din fericire, mai avem timp ?

8 - tabara america 120722

9 - tabara in strainatate 120722

10 - tabara engleza hawaii 120722

Ne-am întors acasă, de această dată unii cu autobuzul (care pentru elevii minori costă numai 1.5 dolari), iar alții pe jos ori cu Uber. Seara s-a încheiat repede fiindcă cea mai mare parte a elevilor merg mâine dimineață în excursia de la Lulumahu Falls!

Istvan nu a ratat ocazia de a ne povesti și ziua lui: “Azi chiar devreme a început ziua pentru mine și pentru prietenului meu Örs. Chiar înainte de răsărit ne-am dus într-o aventură pe munte, unde a trebuit să facem hike în junglă până la o cascadă uriașă unde privelistea îți lua răsuflarea.

Dupa aceea am mers la cursuri unde am cunoscut mulți studenți din țări diferite. Dupa ce am terminat cursurile am fost la surf (unul dintre cursurile de interes special pe care l-am putut alege) unde am avut parte de o experiență unică, iar după aceea am mers la hotel.

Seara am fost sa vizitam Magic Island unde am așteptat apusul și ne-am plimbat într-un parc pe lângă malul oceanului. Ziua asta a fost extraordinară!

Mai multe imagini din a treia zi a taberei de engleză din Hawaii aici: Album Facebook Tabăra Hawaii

Mahalo!