Tabăra Engleză Hawaii – Ziua 4

Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29
Jul 30

Ziua 4 – O excursie în junglă, și noi cursuri

Aloha!

După cum vă spuneam în jurnalul de ieri, astăzi vom prezenta în detaliu drumeția spre Cascada Lulumahu. Daca ieri, Istvan și Ors au explorat zona, astăzi a fost rândul pentru încă 10 participanți să se bucure de junglă, cascadă și priveliști uimitoare. Acoperim desigur și activitățile făcute de ceilalți elevi. ?

Cei 10 neînfricați, Dora, Alexia, Ruxi, Ana, Alex, Serban, Ioana B., Elena, Toni și Daria alături de Alina s-au trezit dis-de-dimineață fiindcă cine se trezește de dimineață în Hawaii, așa cum bine știm cu toții, face baie în cascadă. Până la ora 04:30 toată lumea era în fața hotelului, entuziasmată pentru călătoria ce urma să înceapă.

1 tabere internationale engleza

2 tabere engleza america

Des, ghidul nostru, a sosit și el în scurt timp, în ceea ce localnicii numesc island time :). V-am spus că lumea aici este foarte relaxată, ei bine chiar și când a întârziat, ghidul ne-a transmis de la distanță un salut Aloha gesticulând cu mâna pentru a-l observa. Gestul e greu de descris, însă cu siguranță elevii participanți vor recunoaște semnul.

6 tabere america

După o călătorie de 30 de minute în mașina special pregătită de Des pentru aceste tururi, ne începeam drumeția prin junglă. Peisajul era într-adevăr spectaculos iar drumul ne-a dus prin jungla ce înconjoară Honolulu, pe poteci întortocheate și peste pâraie de munte.

3 tabere america

Am admirat pretutindeni pădurile de bambus, care poate crește înalt de 20-30 de metri! Pe alocuri poteca era alunecoasă, în junglă fiind aproape în permanență o ploaie măruntă ca o ceață iar din când în când, chiar și rafale mai serioase – un exemplu perfect de climat tropical.

10 tabere engleza

5 tabere engleza

Deși a fost un traseu solicitant, pot spune ca ne-am descurcat de minune, iar răsplata a fost pe măsură: o baie energizantă în Cascada Lulumahu. Cea la care ne-am oprit noi era prima din cele 20 înșiruite de-a lungul potecii.

Des a menționat faptul ca suntem tare norocoși, în primul rând pentru că era lună plină și vizibilitatea era bună și în al doilea rând deoarece ploaia căzută în ultimele ore a creat mai multe cascade față de ziua anterioară.

4 tabere limbi straine sua

Aproape de ora 8 ne întorceam la hotel, unii dintre elevi pentru un duș rapid și somn, iar alții pentru un duș rapid și lecțiile de surf din cadrul cursurilor de interes special pe care școala le oferă. Lecțiile fac parte din seria culturală de lecții de interes special, alături de cele de observare a naturii și de ukulele. Elevii iau contactul cu cultura surfului, învață despre ocean, despre cum să se protejeze cât mai bine de curenți și desigur, cum să se ridice pe placă. Lecțiile încep în clasă și se continuă în ocean, desigur!

8 tabere in strainatate

7 tabere internationale

De la 13:10 toți elevii erau la cursuri, iar după 3 ore de studiu, o bună parte dintre ei au plecat la mall. De această dată, la Ana Moana Center, despre care v-am spus că este cel mai mare mall descoperit din SUA. Ei bine, aflați că este totodată și cel mai scump ca valoare a proiectului. Acesta este evaluat la 5,7 miliarde de dolari.

11 tabere engleza

13072022-20

Șerban si Toni au rămas la un campionat de ping-pong organizat de școală pe care Șerban a reușit să-l câștige cu brio! Bravo, Șerban! Nu am reușit să luăm interviul încă, dar este programat ? Totuși, am reușit să obținem imagini de la competiție.

15 tabere internationale engleza

9 tabere engleza

Astăzi am aflat de faptul că pentru unele magazine este indicat să îți faci programare, astfel nefiind nevoit sa aștepți la coadă. Iar fetele noastre descurcărețe s-au organizat foarte bine reușind să se programeze deja la două astfel de magazine.

Cele mai bune valuri de surf sunt seara, așa cum au învățat elevii în cadrul SPIN-ului, iar începând cu ora 18 oceanul s-a umplut de surferi ce așteptau valurile perfecte. Și nu au avut mult de așteptat. După o perioadă de calm și liniște, oceanul se învolbura iar valuri imense îi plimbau pe sportivii care parcă pluteau cu plăcile pe spuma albă a oceanului.

13 tabere limba engleza

12 tabara america engleza

Am urmărit apusul pe plajă alături de Istvan iar când am revenit la hotel ne-am reunit cu elevii sosiți de la mall. Din ce am înțeles nu va fi ultima lor vizită la mall. Centrul comercial fiind chiar lângă școală, vor putea face asta între cursuri și activități.

16 tabere engleza america

Seara ne-am petrecut-o la hotel, cu un pizza party pe nepusă masă și multă voie bună, lângă piscina hotelului, însă nu ne-am lungit foarte mult: mâine dimineață de la 08:20 toata lumea începe cursurile.

14 tabara america

Mai multe imagini din a patra zi a taberei de engleză din Hawaii aici: Album Facebook Tabăra Hawaii

Mahalo!