Tabăra Engleză Hawaii – Ziua 5

Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29
Jul 30

Ziua 5 – Lecții, surf și picnic la apus

Aloha!

În această dimineață toți elevii au început cursurile la 08:20 și după o porție de cereale cu lapte erau cu toții pregătiți să intre la ore. Am continuat ziua cu activități specifice destinației – o sesiune de bronzare, o sesiune de surf, un picnic pe plajă la apus!

15072022-2

Ne-am întâlnit cu unii dintre elevi direct la școală, ceilalți însoțindu-ne pe jos în plimbarea de dimineață. Vremea aici continuă să fie foarte stranie.. Așa cum vă povesteam și zilele trecute, din senin, chiar din cer senin, se naște brusc o ploaie ușoară. Nu doar că ne-am obișnuit cu ea dar eu personal pot spune că mă bucur când mi se întâmplă să fiu surprins de această ploaie fiindcă este foarte răcoritoare.

15072022-4

15072022-3

Pregătirile sunt în toi la școală pentru o sesiune specială de prezentări de proiecte ce va avea loc mâine dimineață, la care va lua parte și Ioana B. împreună cu grupa ei de studiu. Mai multe vom vorbi despre asta mâine însă vă spun că vor fi tarot și magie.

După cursuri elevii și-au luat masa de prânz: tortellini cu brânză și roșii, în zonele comune de la școală iar apoi au pornit fie spre hotel fie spre mall ori alte magazine. Unii dintre cei care au pornit spre hotel s-au organizat apoi pentru o sesiune de plajă.

15072022-8

Ioana P., Ana și Ruxi au mers la lecțiile de surf oferite de școală unde s-au convins că sportul acesta nu este neapărat unul ușor sau de altfel ușor accesibil, locul cu valurile bune fiind la câțiva zeci de metri de plajă, iar până acolo trebuie înotat pe placă ? Ce-i drept despre asta ne-am convins și noi, cei trei care ne-am luat plăci de pe plajă la prețul de 20 de dolari pe oră sau 30 de dolari pentru două ore.

15072022-6

15072022-5

Ceea ce pot spune, după ce am fost la surf cu Istvan și Ors este că Ors, care nu mai folosise niciodată o placă de surf, s-a descurcat de minune de îndată ce a reușit să prindă un val bun. Iar cum asta s-a întâmplat foarte departe de mal, va trebui să mă credeți pe cuvânt fiindcă poze nu avem. Da, a mers în picioare pe valul acela până la final! Cu siguranță un sport pe care îl va mai încerca!

15072022-7

Am rămas pe plajă până târziu, timp în care ni s-au alăturat și alți elevi fie pentru a se relaxa la soare, a face o baie în ocean ori pentru a se juca pe plajă cu mingea. Cina am adus-o de la școală înapoi la hotel, mai ales că doar doi elevi au avut astăzi Hawaiian Cultural Studies ca lecție de interes special iar văzând desertul dar și Farmer’s Market deschis astăzi la mallul de peste drum ne-am decis asupra unui picnic pe plajă.

15072022-9

15072022-1

În fiecare joi în cadrul complexului comercial International Market Place se organizează o piață a producătorilor locali. Pe lângă modul foarte interesant în care arată mall-ul, acest eveniment a creat o atmosferă și mai plăcută. De la hotel suntem la două minute distanță așa că ne-am oprit aici mai întâi pentru a ne face provizii de fructe sau gustări.

15072022-10

Iată ce ne-a spus Dora despre ziua de azi:

 Astăzi am început ziua cu o cafea cu caramel și dupa am mers la cursuri. Am primit cereale cu lapte și sucuri. Orele au decurs într-un mod foarte plăcut și profesorul ne-a explicat foarte calm și clar fiecare subiect abordat. La cursuri am discutat despre how to achieve your goals, Îmi place cum decurg orele aici în Hawaii și mi-ar plăcea sa fie asa și în România. Manualele sunt frumos ilustrate și exercițiile sunt captivante iar cu colegii din Franța, Germania și Mexic lucrez bine!

15072022-11

15072022-12

Am pornit apoi spre plajă unde ne-am distrat povestind, spunând glume ori delectându-ne cu bunătățile luate mai devreme într-un spațiu amenajat deasupra plajei cu gazon artificial.  Sigur, toate acestea în lumina unui apus spectaculos! La ora 8 ne-am întors la hotel iar cei care au dorit să mai rămână în zona hotelului au putut să o facă însă atenție – mâine dimineață trebuie să ajungem la școală la ora 9 iar ziua ni se încheie de-abia peste 12 ore.

Mai multe imagini din a cincea zi a taberei de engleză din Hawaii aici: Album Facebook Tabăra Hawaii

Mahalo!