Tabăra Engleză Hawaii – Ziua 9

Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29
Jul 30

Ziua 9 – În vizită la Zoo și o nouă săptămână de școală

În această dimineață, după un weekend lung în care toți elevii și-au bătut probabil recordurile la mers pe jos, prezența a fost scăzută la grădina zoologică. Unii dintre cei care nu au participat la vizita de la Zoo, s-au odihnit, iar alții au ieșit pe plajă pentru razele dimineții.

Având în vedere că toți elevii începeau lecțiile astăzi numai după-amiază, l-am însoțit pe Matei, care s-a alăturat grupului în acest weekend, în drumul până la școală. El a trecut prin procedura de orientation, la fel ca și colegii săi săptămâna trecută. Fiind dis-de-dimineață la școală, am luat gustarea pentru micul dejun și am adus-o la hotel astfel încât elevii au putut să o ridice atunci când se trezeau.

1 - tabara engleza honolulu 180722

La sugestia câtorva dintre elevi, am programat în această dimineață o ieșire la Zoo, unde am invitat toți doritorii să participe. La 9:45, Alina împreună cu Dora, Daria, Alexia și Șerban dar și cu Tomas, colegul lor din Cehia, au pornit spre Grădina Zoologică din Waikiki, aflată la doar 15 minute de mers pe jos. Cu cardurile de student, biletele au costat doar 8 dolari, în loc de 20, cât este prețul întreg.

21 - tabara engleza hawaii 180722

Grădina Zoologică ocupă 17 hectare din parcul Reginei Kapiʻolani, cel mai mare parc din Hawaii și al doilea cel mai vechi din acest stat. Grădina este singura din Statele Unite ce a fost fondată și finanțată de către un monarh – regele Kalakaua care folosea parcul pentru colecția proprie de cai și păsări exotice.

3 - tabara honolulu 180722

În 1914, în parc trăiau o maimuță, un urs și câțiva pui de leu. Apoi orașul a cumpărat un pui de elefant de pe o navă comercială ce sosea din Australia. Colecția a tot crescut și a crescut, iar grădina a luat dimensiunile actuale în anul 1974. Construcția grădinii zoologice a fost inspirată din cea a orașului San Diego.

5 - tabara america 180722

În 1990, habitatul animalelor a fost modificat pentru a fi mai aproape de cel natural al speciilor prezente. Astfel, interesul pentru grădina zoologică a crescut și mai mult, în prezent aducând peste 600,000 de vizitatori anual, ce sosesc aici să admire cele 1230 de animale din diverse specii de păsări, mamifere sau șopârle și animale marine.

6 - tabara sua 180722

Urangutani, elefanți, lei, tigri, dragoni komodo, pinguini, elefanti, girafe, gheparzi, rinoceri, hipopotami, țestoase de galapagos, babuini sau aligatori ne-au ocupat cele două ore petrecute astăzi la Zoo. Grădina nu este foarte mare – spre comparație grădina zoologică din San Diego ocupă 40 de hectare și numără peste 3,700 de animale. Totuși a fost o activitate plăcută, ușor accesibilă și care s-a putut face fără grabă în două ore.

41 - tabara hawaii 180722

 

42 - tabara engleza in strainatate 180722

La masa de prânz, toți elevii ajunseseră deja la școală, iar cafeneaua ne-a pregătit pachete de Charcuterie, cu brânzeturi diferite, biscuiți sărați, mezeluri uscate, fructe și nuci. La cursuri, elevii care au participat activ la organizarea evenimentului de vineri au fost felicitați de către directoarea academică pentru inițiativă și pentru activitate și recompensați cu o petrecere cu pizza.

8 - tabara engleza sua 180722

7 - tabara engleza america 180722

Iată ce ne-a spus Ana despre cursurile ei din ziua de azi:

Ziua de azi a fost una destul de ușoară. Am început sa discutam despre ceea ce am făcut în weekend, descoperind plaje și restaurante noi de la colegii de clasa și profesoară. După mica introducere, am dat un test din ceea ce am făcut săptămâna trecută, mai exact vocabular, phrasal verbs și onomatopee, la sfârșitul testului, profesoara, a strâns foile și le-a reimpartit aleatoriu pentru a le corecta, ca să treci, testul trebuia sa ai minim 8 puncte din 14. O data ce am terminat de corectat testul, am primit o pauza de 30 de minute în care am luat prânzul și am cunoscut câteva persoane noi. Când pauza a luat sfârșit, ne-am reîntors în clasa, iar profesoare ne pregătise un text și niște exerciții pe baza textului, iar mai apoi am corectat și exercițiul, pe care l-am avut ca și tema.

Orele au luat sfârșit prin a incerca sa hotaram filmul pe care îl vom viziona mâine deoarece, suntem la capitolul despre arta, insa nu am reusit sa ne hotaram.

Cursurile s-au încheiat la ora 16, iar cina îi aștepta deja pe elevi la școală. Cei ce au dorit, au putut să ia cina acolo, alături de colegii lor. În această seară am avut pui rotisat cu cartofi piure și sparanghel. Elevii vegetarieni au primit piure, sparanghel și dovlecei copți la cuptor.

Și Șerban ne-a transmis impresiile sale după ziua de azi:

Orele aici se desfasoara intr-un mod total diferit fata de cele de acasa, dar, in general, intr-un mod placut. Profesorul este foarte relaxat, pe modelul din Hawaii, interactionand cu fiecare dintre elevi. Astazi, am petrecut o ora vorbind despre weekend ul fiecaruia din hawaii si multitudinea activitatilor de aici, un pic de gramatica, iar apoi, in a 2 a ora am ascultat un ted talk, fiecare dintre noi tinand un discurs in fata clasei despre cele invatate. Atmosfera este relaxata, aici te poti imprieteni cu oricine, si toti sunt bucurosi sa poarte conversatii. Colegii mei sunt din Canada, Olanda, Cehia, Franta, Belgia, Japonia, Suedia, Austria.

La ora 17 i-am invitat pe elevi la o ieșire pe plajă pentru a prinde ultimele raze dinaintea apusului și pentru o baie în ocean după cele trei zile în care am fost mai mult plecați. Apoi, de la ora 18:45, la International Market Place, centrul comercial chiar de peste drum de hotel, se organiza un concert gratuit de muzică și dans local. O Nā Lani Sunset Stories Hula Show este un spectacol ce sărbătorește originile centrului comercial, dar și însemnătatea sa pentru comunitate, totul prin muzică și dans, atât tradițional cât și modern hawaiian.

9 - tabara in strainatate pentru elevi 180722

10 - tabara engleza in strainatate 180722

Marea majoritate a elevilor din grup nu au fost dornici de a participa la programul de după-amiază, organizându-se pentru încă o sesiune de shopping la mall-ul Ala Moana, la 15 minute de mers pe jos de școală. Ne-am bucurat să le vedem pe Ana și pe Ioana P. la spectacolul de la ora 19, iar cu restul elevilor ne-am reunit la hotel. Hotelul este avantajat de o poziție foarte bună, foarte aproape atât de școală, cât și de plajă sau de magazinele de pe bulevardul Kalakaua.

Mâine dimineață, lecțiile încep devreme, așadar.. Mahalo pentru atenție!

Mai multe imagini din a noua zi a taberei de engleză din Hawaii aici: Album Facebook Tabăra Hawaii