Tabăra Engleză Cambridge Juniori – Ziua 1

Aug 07
Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20

Ziua 1 – A început tabăra de limba engleză din Cambridge!

Duminică dis-de-dimineață, entuziasmați și pregătiți de o nouă tabără, ne-am întâlnit cu toții pe Aeroportul Otopeni pentru a ne organiza plecarea spre destinația unde se va desfășura tabăra de limba engleză pentru juniori de anul acesta – Cambridge.

Întâlnirea a fost una matinală, iar până la ora 5:00, toți  participanții au sosit în aeroport. Aeroportul era destul de aglomerat la această oră matinală, acesta fiind și motivul pentru care întâlnirea a avut loc cu 3 ore înaintea decolării.  Am reușit să ne adunăm destul de repede, elevii și părinții fiind foarte entuziasmați pentru ca această experiență mult așteptată să înceapă. Am verificat documentele, pentru a ne asigura că nu ne lipsește nimic pentru zborul cu avionul în Marea Britanie, iar mai apoi am purtat o scurtă discuție cu elevii despre cum va decurge ziua de astăzi. Nu putea lipsi nici prima poză de grup, ce reprezintă începerea oficială a taberei. 🙂

3 - tabara marea britanie 07082022

1 - tabara engleza cambridge juniori 07082022

După ce am trecut pe la birourile de check-in pentru a ne lăsa bagajele, ne-am îndreptat spre controlul de securitate și mai apoi spre cel pentru verificarea pașapoartelor, ambele decurgând rapid și fără probleme. Nu după mult timp, eram deja în fața porților de îmbarcare, unde după câteva minute de așteptare am urcat în avion.

4 - tabara anglia 07082022

6 - tabara juniori engleza anglia 07082022

7 - tabara cu insotitor de grup anglia 07082022

Cu o mică întârziere, la ora 9 (ora României) am decolat pe o vreme însorită, iar la ora locală 12:00 am aterizat în Londra pe aeroportul Heathrow.

Odată sosiți în Londra, am efectuat formalitățile vamale și am recuperat bagajele, urmând să ne întâlnim cu transferul ce avea să ne ducă la destinația noastră. După un lung drum de aproximativ 2000 de kilometri, presărat cu mici obstacole pe care le-am depășit cu brio împreună, am ajuns la destinație. Un loc desprins parcă din universul “Harry Potter”. Un loc încărcat de istorie, tradiție și exemplu de excelență pentru toți vorbitorii de limba engleză, “Cambridge”.

 

9 - tabara juniori cambridge 07082022

13 - tabara juniori marea britanie 07082022

La ora 16.40 eram în campus, într-un loc unde clasicul se îmbină armonios cu modernul și unde vom petrece următoarele două săptămâni, învățând, socializând și jucându-ne atât împreună, cât și cu alți elevi internaționali pe care abia așteptăm să îi cunoaștem.

11 - tabara engleza cambridge 07082022

După o scurtă ședință de înregistrare, fiecare elev a primit cheia camerei sale. Marea majoritate a tinerilor împart camera cu alți elevi internaționali sosiți din diverse colțuri ale lumii, acest lucru oferindu-le elevilor oportunitatea ideală de a-și practica limba engleză chiar și în afara cursurilor sau activităților organizate de școală.

Fiind un loc nou pentru toată lumea, ne-a luat puțin timp să ne orientăm în spațiu și să găsim locațiile tuturor spațiilor comune, însă cu siguranță ne vom acomoda din ce în ce mai bine în zilele ce urmează.

12 - tabara in strainatate uk 07082022

La ora 18:30 s-a dat strigarea pentru cină – un moment bine venit pentru toți participanții grupului după ziua lungă a călătoriei.

Dupa cină, spre încântarea noastră, campusul se umpluse de elevi internaționali, astăzi fiind cea mai aglomerată zi de primire din întreg sezonul pentru școala EF Cambridge – Clare College. M-am bucurat să văd cum copiii din grupul nostru nu s-au sfiit să comunice deja cu elevi din alte țări.

14 - tabara engleza marea britanie 07082022

A fost o zi lungă, iar mâine dis-de-dimineață intrăm în programul școlii, astfel că trebuie să fim foarte odihniți. De aceea, la ora 22 toată lumea era în camere, gata de culcare.

Astăzi, este deja istorie. Mâine, o promisiune. O promisiune că aceste două săptămâni de vară în tabăra de engleză din Marea Britanie vor fi cele mai frumoase de până acum. O vară pe care ne-o vom aduce aminte, cu nostalgie, decade de acum înainte. Cambridge, we have arrived!

Reveniți și mâine pentru jurnal!

Mai multe imagini din prima zi a taberei aici: Album Facebook Tabără Cambridge