Aug 07
Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20

Tabăra Engleză Cambridge Juniori – Ziua 13

Ziua 13 – Absolvire și ultima zi de tabără

Ultima zi din tabăra Cambridge… aș vrea să spun că abia așteptăm să ne întoarcem acasă, dar cred că vorbesc în numele tuturor când spun că am mai fi dorit să stăm încă o săptămâna.

Frumusețea acestui oraș și numeroasele sale atracții cer parcă mai mult timp pentru a le cunoaște întru totul. Ați urmărit timp de două săptămâni acest jurnal și ceea ce am scris în el. Vă mulțumesc pentru timpul acordat și pentru încrederea de a-mi încredința copiii.

1 tabara internationala elevi anglia 190822

Fiecare dintre ei are povestea lui pe care deja îmi place să cred ca o știu pe de rost. Fiecare are motivele sale de bucurie și de tristețe, dar sper că am putut juca măcar un mic rol în bucuria de care au dat dovadă în aceste zile. Nu aș dori să scriu astăzi despre lucruri triviale cum ar fi mic dejunul, prânzul, cina etc. Aș vrea să folosesc din puținul timp pe care îl mai avem aici pentru a vă descrie ce contează cu adevărat.

2 tabara internationala elevi anglia 190822

3 tabara internationala elevi anglia 190822

Am râs, ne-am tachinat, ne-am împăcat, ne-am jucat împreună, am dansat, am serbat o persoană dragă nouă, am explorat secretele orașului și probabil mâine vom și plânge împreună. Poate cel mai important însă este că elevii au reușit să-și descopere abilități poate necunoscute până acum și să-și clădească ori să-și întărească încrederea de sine devenind confortabili într-un mediu multicultural departe de casă.

4 tabara internationala elevi anglia 190822

5 tabara internationala elevi anglia 190822

Astăzi a avut loc festivitatea de premiere. Toți elevii care au terminat programul EF din Cambridge, s-au strâns în sala de evenimente și au așteptat cu nerăbdare diplomele care atestă nivelul lor de limba engleză. I-am aplaudat împreună pe ceilalți la fel cu și ei ne-au aplaudat pe noi, într-un moment adevărat de camaraderie. Majoritatea au reușit să obțină rezultate mai bune la testele de aici comparat cu cele de plasament, dovedind că nivelul lor a crescut datorită cursurilor din tabără și a utilizării intense a limbii engleze.

6 tabara internationala elevi anglia 190822

5 tabara internationala elevi anglia 190822

Pe seară, am plecat să ne relaxăm în parc și să ne jucăm diferite jocuri, în funcție de preferințele fiecăruia. La întoarcere, am oprit la Domino’s și am avut surpriza de a primi prăjituri și sucuri gratis din partea unei conaționale de-a noastră. Am rugat-o bineînțeles să facă un selfie cu noi, pentru a vedea toți că oriunde ai fi în lume, mereu te poți baza pe generozitatea românilor.

7 tabara internationala elevi anglia 190822

8 tabara internationala elevi anglia 190822

Cred că a fost una dintre cele mai frumoase zile, dacă nu chiar cea mai frumoasă. Ne-am întors în campus și ne-am luat “la revedere” de la prietenii noștri internaționali mergând la final, fiecare în camerele noastre pentru a împacheta.

Aceasta a fost tabăra din Cambridge, una cu aventuri, cursuri academice, activități unice, împărtășite cu prieteni cu care vom păstra, cu siguranță legătura mulți ani de acum. Poate cine știe, într-o zi ne putem vedea din nou în aceeași formulă, în UK sau în altă destinație EF.

10 tabara internationala elevi anglia 190822

Eu unul, cu siguranță îmi doresc să revăd elevii din nou și sper că și ei s-au simțit la fel de bine ca și mine. Vă mulțumesc că v-ați făcut timp să citiți aceste rânduri, în aceste săptămâni, pline de magie!

Mâine urmează drumul spre casă și revederea cu părinții la aeroport! Pe curând!

Mai multe imagini din tabăra Cambridge găsiți aici: Album Facebook Tabăra Cambridge